Fethiye’nin eşsiz güzellikleri arasında yer alan Ölüdeniz, ülkemizde en çok ziyaret edilen koylardan biridir. Su sporlarından yamaç paraşütüne kadar pek çok aktivtenin yapıldığı Ölüdeniz’de tekne turları çok fazla tercih edilir.

Tatilcilerin tüm gün göz alıcı koyları ziyaret edebileceği ve farklı noktalarda yüzebileceği Ölüdeniz tekne turu günübirlik aktiviteler arasında yer alır. Tekne turu rotaları arasında Kelebekler Vadisi, Deve Plajı, Soğuk Su Koyu gibi yerler bulunur.

Eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabileceğiniz Ölüdeniz tekne turu rotalarına yakından bakalım. 

mavi

Mavi Mağara

Ölüdeniz, tekne turlarının ilk durağıdır. Fethiye Ölüdeniz’e 2 km mesafede yer alan Mavi Mağara, muhteşem maviliği ve sessizliğiyle oldukça etkileyicidir. Bölgede bulunan tek hücreli deniz yosunlarının denize verdiği maviliğinden dolayı bu ismi alır. Ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunan mağara dinlenip güneşlenebileceğiniz küçük bir kumsala sahiptir. Mağaranın masmavi sularında yüzerek denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

kelebekler

Kelebekler Vadisi

Fethiye’ye bağlı Ölüdeniz’in Faralya köyünde yer alan eşsiz güzelliğe sahip Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz tekne turlarının ikinci durağıdır. Bembeyaz kumsalı ve doğal güzellikleriyle Ölüdeniz tekne turlarının uğrak yeridir. 1. derecede doğal sit alanı ilan edilen vadi, ismini bölgenin barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden alır. Vadinin masmavi sularında dalış yapabilir, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. 

gemiler

Gemiler Adası 

Teknelerin bir sonraki rotası olan Gemiler Adası, St Nicholas Adası olarak da bilinir. Fethiye’nin güney kısmında yer alan adada Bizans Dönemi’nden kalma antik kalıntılar bulunur. Adanın hemen karşısında pırıl pırıl denizi ve plajıyla ünlü Gemiler Koyu yer alır. Muhteşem bir manzaraya sahip olan Gemiler Adası’nda yüzmek için çevredeki koyları tercih edebilirsiniz. 

soguk su

Soğuk Su Koyu

Tekne turlarının bir sonraki durağı olan Soğuk Su Koyu, Fethiye’nin Ölüdeniz açıklarında yer alır. Koy, Kayaköy bölgesinin denize bakan kayalar arasından buz gibi soğuk suların çıkmasından dolayı bu ismi alır. Oldukça sakin olan bu koy, kamp yapmak için ideal bir alandır. Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında koyun denizinde yüzerek serinleyebilirsiniz. 

Deve Koyu

Soğuk Su Koyu’nun karşısında yer alan Deve Plajı, Fethiye’nin en güzel koyları arasında yer alır. Tekne turlarının uğrak noktası olan bu koyun denizi ılık ve berraktır. Rengarenk taşlara ve deniz kabuklarına sahip kumsalı, turkuaz renkli deniziyle sakin ve sessiz bir koydur. Deve Koyu’nda sakin denizin huzur veren havasıyla keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Darboğaz Koyu

Fethiye’nin Kayaköy bölgesinde yer alan Darboğaz Koyu, temiz ve bakir kalmış bir koydur. Kayalıkların arasında kalan koyun denizinin bir kısmı kum, bir kısmı kayalıktır. Mavi ve yeşil tonlarının bir arada bulunduğu turkuaz renkli, durgun, berrak denize sahip bu koyda huzurlu bir vakit geçirebilirsiniz. 

akvaryum

Akvaryum Koyu 

Ölüdeniz tekne turlarının vazgeçilmez rotası haline gelen Akvaryum Koyu, Fethiye’nin Göcek beldesinde yer alır. Adını suların şeffaflığından alan koy, rengarenk balıkların yüzdüğü cam berraklığında bir denize sahiptir. Yerli ve yabancı turistlerin dalış yapmak için çok fazla tercih ettiği koylar arasındadır. Büyüleyici atmosferiyle ziyaretçileri kendine hayran bırakan koyda tertemiz, masmavi denizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. 

oludeniz

Ölüdeniz Otelleri

Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz, eşsiz güzellikte koyları, turkuaz renkli denizi, göz alıcı plajları, doğal güzellikleri, sayısız aktiviteleri ve otelleriyle tatilinizi Holimax rehberliğinde daha keyifli hale getirebilirsiniz. Birbirinden farklı konaklama seçeneklerinin yer aldığı Ölüdeniz otelleri içinde bütçenize ve zevkinize uygun otel ve lokasyon seçimlerinizi Holimax üzerinden yapabilir, avantajlı tatil fırsatlarından yararlanabilirsiniz.