Torosların çevrelediği Osmaniye, tarihi Kilikya Bölgesi’nin bir parçası olduğu için Türkiye’nin en özel yerlerinden birisidir. Bölgedeki ilk yerleşim ise Kilikya’dan öncesine MÖ..3000 yıla tarihlenir. Bu sebeple şehir, tarihi yerler açısından son derece zengindir. Ancak Osmaniye’nin ziyaretçilerine sunduğu yepyeni deneyimlerde tarihi mekânlar kadar doğal güzellikler de etkilidir. Akdeniz Bölgesi’nin güzide şehrine gittiğinizde aşağıdaki lokasyonları mutlaka seyahat programınıza eklemelisiniz.

Osmaniye Kent Müzesi

Şehir merkezinde yer alan müzeye birçok lokasyondan yürüyerek ulaşım sağlamak mümkündür. Uzun süre aile çay bahçesi olarak hizmet vermiş alanda kurulan müze, şehrin kültürünü daha yakından tanımanıza yardımcı olur. Müzenin en çok ilgi gören yerleri ve özellikleri şöyledir;

  • Yedi Ocak Diorama bölümünde şehrin Fransızlar tarafından işgal edilmesi 3 boyutlu olarak anlatılır.
  • İlk katta yer alan Arasta Çarşısı, unutulmuş meslekleri ziyaretçilere hatırlatır. Aynı zamanda bu meslekler tarafından kullanılan tarihi araç gereçler de ziyaretçilere sunulur.
  • Müzenin içi kadar mimarisi de ilgi görür. Taş kaplama olan binanın mimarisinde Selçuklu motifleri görülür. Hatta giriş kapısında da çift başlı kartal heykeli yer alır.
  • Müzede şehrin eski konaklarının ve evlerinin maketleri bulunur.

Tüm bunlarla birlikte Osmaniye Kent Müzesi’nde Kilikya Dönemi ve öncesine dair bilgileri öğrenebilir ve dönemin buluntularını görebilirsiniz.

Kastabala Antik Kenti

Döneminde su kaynağı olarak Ceyhan Nehri’nin kullanılması için kurulmuş olan antik kente merkezden yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk sonucunda ulaşabilirsiniz. Kent, nehrin kuzeybatı kolunda kavisinde yer alır. Kastabala’nın çevresi yüksek surlarla kaplıdır. Tarihi Kilikya’ya dayansa da içerisinde Roma Devri’nden bugüne ulaşmış eserler ağırlıktadır. Bu eserler arasında tiyatro, kilise ve hamam gibi pek çok yapıyı görmeniz mümkün olur.

Kırmıtlı Kuş Cenneti

Antik kentin yakınında olan Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde 200’ü aşkın kuş türü yaşar. Nadir görülen Yalıçapkını kuşunun da üç farklı türünü burada görmeniz mümkündür. Osmaniye’yi ziyaret ettiğinizde bu lokasyon için özel bir gün ayırmanız tavsiye edilir. Burada doğa yürüyüşleri yapabilir ve bölgeye özel kuşlarla birlikte ağaçları gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu alan, mükemmel fotoğraflar çekmek için de en ideal yerlerden birisidir.

Düldül Dağı

Yaklaşık 2500 metre rakıma sahip olan Düldül Dağı, Düziçi İlçesi’nin kuzeydoğusundadır. Şehir merkezi ile Düziçi arası yaklaşık 30 km’dir. Dağ adını, Hz. Ali’nin atı olan Düldül’den alır. Efsaneye göre dağda Düldül’ün ayak izi bulunur. Ünlü Başkonuş Yaylası da bu dağın araç yolu üzerindedir. Yaylanın çevresinde kayın, karaçam, göknar ve meşe ağaçları yer alır. Bunların yanı sıra sümbül gibi endemik bitkileri de burada görebilirsiniz. Bu lokasyonda mükemmel bir manzara, tertemiz hava, piknik yerleri, yürüyüş parkurları, kamp ve spor alanları sizleri bekler.

Haruniye Kaplıcaları

Şifalı sularıyla adını tüm dünyaya duyurmuş olan Haruniye Kaplıcaları, Ceyhan Nehri ile komşudur. Kaplıcaları çevreleyen ağaçlar, ziyaretçilerine mükemmel bir manzara sunar. Bu lokasyonla şehir merkezinin arası ortalama 30 km’dir. Haruniye Kaplıcaları’nın en büyük özelliği suyunun mineral açısından zengin olmasıdır. İçerisinde magnezyum, sülfat, sülfür ve kalsiyum bulunan suyun sıcaklığı da 32 °C’dir. Hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edilebilen kaplıcanın suyu, romatizmadan safra kesesi sorunlarına kadar birçok hastalığa destek amacıyla tercih edilir.

Dumanlı Yaylası

Düziçi İlçesi’nden 10 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşabileceğiniz Dumanlı Yaylası, Amanos Dağları’nda yer alır. Yayla çevresinde en çok gürgen ağaçlarının mükemmel tonlarını görebilirsiniz. Gürgen ağaçlarının arasındaki yürüyüş yollarında trekking yapabilir ve eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bu lokasyonları görmek için seyahat programınıza Osmaniye’yi eklemek isterseniz Holimax.com’dan konaklamak istediğiniz gün sayısını seçerek rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Rezervasyonunuzun ardından hemen tatil hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

Yorum Yazın