Pierre Loti, bugün yedi tepeli şehir olarak bahsedilen ve oldukça ünlenen İstanbul’un en güzel noktalarından bir tanesi. Pek çok yerli ve yabancı turist, İstanbul’u gezmek için şehre geldiğinde, mutlaka seyahat edeceği noktalara Pierre Loti’yi de eklemektedir. Oldukça güzel bir manzara eşliğinde, çayınızı ve kahvenizi yudumlayabileceğiniz; manzaranın tadını çıkarıp romantik anlar yaşayabileceğiniz Pierre Loti aslında bir mezarlık ve mezar taşlarını her yerde görebilmeniz mümkün. Epey yüksek bir tepe üzerine kurulmuş olan bu yapıda kahvaltı mekanları da son derece öne çıkabilen yerler arasında yer alıyor.

Pierre Loti Kahvaltı Mekanları

Pierre Loti’de kahvaltı yapmak ve bunu hesaplı hale getirmek çok mümkün. Özellikle İstanbul Avrupa yakasında izin günlerinizde ailecek ya da arkadaşlarınız ile çıkarak kahvaltı keyfi yapacağınız, manzaraya karşı çayınızı yudumlayacağınız bir yer arayışındaysanız, Pierre Loti uygun kahvaltı seçeneğini tercih edebilirsiniz.

1-Turquhouse Butik Otel

Pierre Loti kahvaltı mekanları arasında ilk önerilebilecek yerler arasında Turquhouse Butik Otel yer almaktadır. Gerçekten de konaklama hizmeti veren otel, aynı zamanda özel gün ve gece konseptleri ile misafirlerini ağırlayan yerler arasında başı çekmektedir. Otelin güler yüzlü bir hizmeti bulunmaktadır.

Lüks segment için konaklamayı seven kişiler için Haliç’in eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz, aynı zamanda hem hafta içleri hem de hafta sonları kahvaltı hizmeti sunan yerler arasında burası yer almaktadır. Otelin en çok tercih edilme nedeni, Osmanlı mimarisini yansıtıyor oluşudur.

Gerçekten de geçmişten izler bulabileceğiniz, tamamen otantik eşyalar ile döşenmiş bu otel, Pierre Loti kahvaltı mekanları denildiğinde ilk akla gelen yerler arasındadır. Otelin gecelik fiyatları da sezona göre değişmekle beraber, konaklama yapmanız durumunda, ücretsiz kahvaltı seçeneğinden de faydalanmanız mümkündür.

2-Aziyade Restaurant

Pierre Loti uygun kahvaltı arayanların tercih edebilecekleri restoranlardan bir tanesi de Aziyade. Aziyade aslında son derece şık, aradığınız Osmanlı lezzetlerini kolayca bulabileceğiniz bir restoran olmasına karşın, kahvaltı hizmeti de sunamaktadır. 2019 Eylül ayı için kahvaltı fiyatının tek kişi 54 lira olduğunu söylemek mümkündür.

Mekandan rezervasyon yaptırmak, yakın zaman içerisinde Aziyade’yi ziyaret edecekseniz, sizin için son derece avantajlı olabilir. Çünkü özellikle hafta sonları Pierre Loti, son derece kalabalık olmakta, çoğu zaman oturacak yer daha bulunamamaktadır. Mekan camlarla çevrili ve güzel bir mimari ile orman hissi oluşturulmuş. Kahvaltı yapmak isteyenler için açık büfe hizmeti verildiğini ve servis türünün de self-servis olduğunu belirtmekte fayda bulunuyor.

Aileniz, arkadaşlarınız ve sevgiliniz ile gitmek isterseniz, oldukça şık ve kaliteli bir mekan olduğunu söylemek gerekmektedir. Fiyatlar, İstanbul’un turistik mekanlarına göre ortalama fiyatlar olarak yorumlanabilmektedir.

3- Tarihi Kahve

Pierre Loti kahvaltı mekanları arasında tercih edebileceğiniz noktalardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine aileniz, arkadaşlarınız ya da partneriniz ile beraber giderek anın keyfini çıkarabileceğiniz bu kafe-restoran; envai çeşit kahveleri bulabileceğiniz; güzel fotoğraflar çekip manzaranın tadını çıkarabileceğiniz yerler arasında yerler arasında yer almaktadır.

Pierre Loti uygun kahvaltı konusunda tercih edilebilecek yerler arasında Tarihi Kahve bulunabilmektedir. Kahvaltının yanında semaver çayı tercih ederek sohbeti koyulaştırabilir, hoş zaman geçirebilirsiniz.

4- Kafe Yeşil

Kafe Yeşil, Pierre Loti’nin en sevilen mekanları arasında başı çekiyor. Hatta Pierre Loti’de çekilen birçok fotoğrafın direkt olarak Kafe Yeşil’de çekildiğini söylemek mümkün. Çünkü burası manzarası ile ön plana çıkan; İstanbul’un en güzel noktaları arasında yer alıyor. Kahvaltı yapmak, çay ya da kahve içmek isterseniz; siz de bu restoranı tercih edebilir, hoş anlar geçirebilirsiniz. Kahvaltısı genellikle aperatif olsa da Pierre Loti’de yer alan diğer birçok restorana göre; fiyatlar da uygundur.

Nasıl Ulaşabilirim?

Pierre Loti kahvaltı mekanları için buraya gelecekseniz, özel aracınızla gelmeyi tercih edebilirsiniz. Yalnızca navigasyon kullanarak bölgeye kolayca ulaşmak mümkündür. Park sorunu genellikle yaşanmamakta, bölgede birçok açık ya da kapalı otopark bulunmaktadır.

Pierre Loti’ye toplu taşıma ile geçecekseniz, Eyüp’te inip doğrudan yürümeyi ya da teleferik ile yukarı çıkmayı da tercih edebilirsiniz. Eyüp istikametinden geçen birçok araç ile doğrudan bölgeye en yakın noktada inmek mümkündür. Daha sonra ise Pierre Loti, uygun kahvaltı keyfini çıkarabilirsiniz.

Teleferik Ücreti

Pierre Loti’ye gelen birçok kişi, anın tadını çıkarmak için bölgeye teleferik ile çıkmayı tercih etmektedir. Elbette, bu oldukça doğaldır. Pierre Loti, uzun yıllardır teleferik ile ünlüdür. Bu ulaşım aracını kullanacaksanız, İstanbul Kart’ın teleferikte geçerli olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. İstanbul Kart ile bir kişi için yalnızca bir basım yaparak, tepeye çıkmak mümkündür.

Kahvaltı Fiyatları

Kahvaltı fiyatları, 2019 yılı itibari ile bir restorandan diğerine değişiklik gösterebilmektedir. Pierre Loti kahvaltı mekanları için buraya geldiyseniz, tek kişi olarak 45-50 TL’yi gözden çıkarmanız gerekmektedir. Çayınız ve kahvenizi içerek manzarayı izlemek isterseniz, 10 TL ödeyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Pierre Loti tepesi İstanbul’un en güzel noktaları arasında yer almaktadır ve İstanbul’u turist olarak ziyaret etmek isterseniz, bu bölgeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda İstanbul’da Pierre Loti etrafında da gezilecek birçok turistik ve popüler yer bulunmaktadır. Siz de bu bölgeleri gezebilirsiniz.