5 sene öncesine kadar Kuşadası yaz aylarında tıklım tıklım dolu olan bir tatil beldesiydi. Kuşadası Son yıllarda popülerliğini yitirmiş olsa da Kuşadası âşıkları için bu bir avantaj olarak görülüyor. Popülerliğini kaybetti dediğimize bakmayın yaz aylarında hala yabancı turistler tarafından fazlasıyla tercih ediliyor. Sonuçta Kuşadası, Türkiye’nin ilk turizm merkezi olarak nam salmıştır. Kuşadası’na gidenler yarattığı ortamdan dolayı bu tatil beldesini seviyor. Eğlence hayatı hareketli, aktivitesi bol, her daim canlı ve kalabalık bir merkeze sahip.

Günümüzün popüler terimi kruvaziyer turizmi açısından oldukça yoğun olan bir ilçe. Limanda lüks gemileri görmeniz kendinizi içinde hayal etmenize sebep oluyor. Açık denizlere yol almak istiyorsunuz.  Gemiden inen günübirlik misafirler Efes Antik Kentine ve Meryem Ana’nın evine gidip dönüşte de Kuşadası’nın sokaklarında gezip Kuşadası’nın ekonomiye katkıda bulunurlar.  Kuşadası’na giderseniz nerede kalacağınızı bilmiyorsanız Holimax size en uygun konaklama fırsatlarını sunacağından emin olabilirsiniz.

kusadasi nerede

Kuşadası Nerede?

Sıkça sorulan Kuşadası’nın nereye bağlı olduğunu ve Kuşadası Nerede konusunu detaylı bir şekilde sizlere açıklamak istedik. Bu renkli güzel ilçeyi İzmir’e bağlı sanan kişiler vardır. Ancak Kuşadası, Aydın ilinin kıymetli parçasıdır. Ege bölgesine bağlı ve Aydın’ın Söke, Germencik ile İzmir’in Selçuk ilçesine komşu yerlerden olan güzel bir tatil beldesidir. İzmir şehrine 90 kilometre, il merkezine olan uzaklığı ise 56 kilometredir.

kusadasi gezilecek yerler

Kuşadası’nda Gezilecek Yerler

Kuşadası, Ege Bölgesinin önemli tatil konumlarından biridir. Bu sebeple sizlere gezilecek yerlerinden biraz bahsetmek isteriz. Kuşadası gezilecek yerler çoğu merkeze yakın mesafede bulunur. Uzak olan tek yer Dilek Yarımadası Parkı, buraya da merkezden araçla 30-40 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Güvercinada

Kuşadası’nın sembolü ilk bu sebeple ilk görülmesi gereken yerlerden biri olan Güvercinada merkezden yürüyerek sadece 10 dakikadır. Bu adaya sabah veya gün doğumlarında gelmelisiniz. Çünkü en güzel manzaralar bu saatlerde oluşuyor. Geçmiş zamanlarda bir kara bağlantısı bulunmuyormuş fakat sonrasında Yılancı Burnu’ndan getirilen taş ve kayalar ile adaya kara bağlantısını kurmuşlar. Güvercinada da yapabileceğiniz şeyler ise, adaya yürürken yolun karşısındaki küçük koyda havlu atıp yüzebilir, tekne turları yapabilir ve Kuşadası’nın sosyalleşme abidesi olan kafelerinde vakit geçirebilirsiniz.

kusadasi carsi

Kuşadası Çarşı

Bu çarşıda gezmek insan oldukça keyif veriyor. Çarşıyı dolaşırken Öküz Mehmet Paşa Kervansarayını ve Kaleiçi Cami’yi görmenizi tavsiye ederiz. Bu cami Kuşadası’nın en bilindik camii olması yanı sıra, muhteşem atmosferi ile huzur verici. Kuşadası gezilecek yerlerden bahsetmeye devam edelim. Sıra Kadınlar Denizinde.

Kadınlar Denizi

Merkezden sadece 10 dakika uzaklıkta olan bu plaj aynı zamanda Kuşadası’nın en meşhur denizi ve halk plajıdır.  Burada güneş deniz içine batar ve doğar gibi görünür.  Gün batımında ufak bir yürüyüş yapmanız sıcak ve yumuşak kumun ayaklarınızda gezinmesi eşliğinde denize karşı muhteşem bir manzara. 600 metrelik uzunluğa sahip olan kadınlar plajının ismi, geçmiş zamanlarda şehrin kuytu yerinde olduğu için kadınların çok tercih ettiği bölge olarak bilinirmiş. Böylelikle ismi Kadınlar Denizi olarak kalmış.

Davutlar Tatil Beldesi

Tatlı mı tatlı sahil sitelerinin bulunduğu Davutlara giderken Zeytinyağı Müzesini gezmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Müzede zeytinin tarihte boyunca ki değişimine tanık olacaksınız.  Müzenin hemen yanında Değirmen Çiftliği yer alıyor. Oraya gitmişken bir uğrayın deriz. Burada organik market, restoranlar tarımsal üretim alanları ve hayvanları ile geniş çaplı bir çiftliktir. Sonrasında Davutlarda şirin tatil sitelerinin birinde tatilinizi keyifle yapabilirsiniz.

kusadasi 3

Kuşadası Milli Parkı

Kuşadası Milli Parka giriş yapınca sırayla İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun ve Karasu Koyu ile karşılaşacaksınız. Her biri birbirinden güzel olan koyların içerisinde Aydınlık Koyu denizi diğerlerine göre daha temiz ve ortamı da hijyenik ve düzenli. Genel olarak kapçıların geldiği ve denizin çok güzel olduğu koydur.

Bonus Bilgi: Kuşadası’na geldiyseniz mutlaka Dilek Yarımadasına uğramanız gerekir. Burası 1994 yılında milli park ilan edilmiş ve 28 hektarlık bir yüzölçümüne sahip bir alan. Bu ada da tam 256 kuş türü yaşıyor. Aynı zamanda yaban domuzu, sırtlan ve vaşak gibi birçok canlı da milli parkın ev sahipliğini yapıyor. Hatta bazı zamanlarda yaban domuzları koylara kadar iner. Ama korkmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Yaban domuzları zararsız olup yavrularıyla beraber sürü halinde geçip gidiyorlar.