Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin en güzel destinasyonları arasında başı çekmektedir. Bugün Muğla’nın sınırları içerisinde yer alan vadi, doğa ile buluştuğunuz; her ne olursa olsun sonucunda kendinizi iyi hissedeceğiniz; hem deniz hem de aynı zamanda doğa tatili yapabileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Masallardan fırlamış gibi görünen Kelebekler Vadisi, aslında gerçek.

Rüya gibi, masmavi bir deniz ve yemyeşil bir doğaya gözlerini açmak isteyenler, mutlaka ömründe bir kere bu yeri ziyaret etmeli. Yakın zaman içerisinde bir Türkiye Rotası oluşturacaksanız, mutlaka içerisine Kelebekler Vadisi’ni dahil etmenizi öneririz. Aşağıda bölge ile ilgili merak ettiklerinizin hepsini cevapladık.

Kelebekler Vadisi Nerede?

Kelebekler Vadisi Nerede diye soranlar için hızlıca açıklamakla işe başlayalım. Vadi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alıyor. Doğa ile denizin buluştuğu enfes bir yer olarak da nitelendirilebilir. Bir koy içerisinde yer alan ve kamp yapabileceğiniz bir yer olan Kelebekler Vadisi, özellikle son yıllarda sosyal medyada adını sıkça duyduğumuz, pek çok kişinin gitmeye can attığı yerlerden birisi.

Fethiye içerisinde yer alan bir koy olan Kelebekler Vadisi, mutlaka ziyaret etmeniz ve güne gözlerinizi kuş sesleriyle açmanız gereken yerler arasında yer almaktadır. Kelebekler Vadisi nerede sorusunu cevapladıktan hemen sonra, burada neler yapılabileceğine değinelim.

Kelebekler Vadisi, ismini zaten tahmin edebileceğiniz gibi, bölgede sıkça yaşayan kelebeklerden alıyor. Bölge, son zamanlarda oldukça popüler olsa da gerçekten iyi muhafaza edilen ve önlemlerin her geçen gün arttığı yerler arasında yer alıyor. Hala bakir bir doğaya sahip bu sebepten ötürü de bölgede kelebekleri görebilmeniz mümkün.

Bu çevrede üreyen ve burayı kendileri için bir yaşam alanı olarak belirleyen kelebek türü ise kaplan kelebekleri olmuş durumda. Kelebekler Vadisi’ne gitmek isterseniz ise bunu birçok yolla yapabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi Nasıl Gidilir?

Kelebekler Vadisi nasıl gidilir sorusu ise burayı bir kez araştıran kişilerin en çok sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Gerçekten oldukça güzel, eşsiz bir doğa manzarasına sahip olan bölgeye gitmek için karayolu tercih edebileceğiniz ilk yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bununla beraber, kara yolu ile yalnızca bir noktaya kadar erişim sağlamak mümkün. Bunun sebebi Kelebekler Vadisi’nin Ölüdeniz’den bot seferleri ile ulaşılabilecek bir koy olması. Yani her şekilde, doğrudan bu koya varmak için deniz motorlarını kullanmanız gerekecek.

Vadiye deniz ulaşımı dışında ulaşmak mümkün değildir. Bu sebepten ötürü, tur şirketleri ile anlaşarak gelebilirsiniz. Karayolu ile Kelebekler Vadisi gezisi yapacaksanız, kendi aracınız ile Fethiye’ye gelmeyi tercih edebilirsiniz. Şehirler arası otobüs yöntemini kullanacak olan kişiler de doğrudan Fethiye’ye biletlerini alıp, daha sonra gar aracılığı ile Ölüdeniz’e gelebilirler. Kelebekler Vadisi’ne yolculuğunuz tekneye bindiğiniz anda başlayacak.

Bunun dışında, uçak ile gelmeyi tercih edenler için Dalaman Havalimanı’nı kullanmak en avantajlısı olacak, daha sonra yine Ölüdeniz yolculuğu yapabilir, buradan tekne ile koya gelebilirsiniz. Kelebekler Vadisi için Ölüdeniz Plajı’ndan günün neredeyse her saatinde kalkan tekneler olduğunu söylemek mümkündür. Kelebekler Vadisi nasıl gidilir sorusu, aslında o kadar da zor değildir.

Kelebekler Vadisi Konaklama

Kelebekler Vadisi konaklama da yine bu bölgeyi ziyaret edecek kişilerin en çok sorduğu soruların başında gelmektedir. Yerli ve yabancı turistlerin tamamına yakını, bölgeye geldiklerinde burada en az birkaç gün kalmak istemektedirler. Oldukça güzel olan doğa, kişileri kendine çekmektedir.

Vadi, konaklama açısından da fırsatlar sunan bir yerdir. Her şeyden önce, Kelebekler Vadisi, bir kamp alanıdır ve burada her gün onlarca kişi kamp yapmaktadır. Kelebekler Vadisi’nde sunulan kamp hizmetlerinden faydalanabileceğiniz gibi, oraya kendi çadırınızı götürerek de konaklama yapabilirsiniz.

Farklı fiyatlar ve farklı çadırlar söz konusu olmakla beraber, gerçekten hayatınızın en iyi kampını yapabileceğiniz yerlerden bir tanesi Kelebekler Vadisi olabilmektedir.

Kelebekler Vadisi konaklama fırsatları açısından size pek çok opsiyon sunmaktadır. Kelebekler Vadisi, küçük ve dik yamaçlar ile dolu bir koy olduğundan, burada otel inşası bulunmamaktadır. Bölgede kamp yapmak istemiyorsanız, doğrudan Fethiye’de yer alan ve bu koya çok yakın olan birçok otelde konaklama yapabilmeniz mümkündür.

Geceliği uygun fiyatlardan çok yüksek lüks fiyatlı otellere kadar, arzu ettiğiniz birçok tesiste konaklama yapabilirsiniz. Kelebekler Vadisi konaklama seçeneklerinden bir diğeri de vadi işletmesinin size sunmuş olduğu çadırlardır.

Nerede Kalacağım?

Kelebekler Vadisi içerisinde kamp yapıp burada eğlenceli zaman geçirmeyi düşünüyorsanız, burada bulunan çadırlarda kalabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz ilk oda türü bungalov evler. Bungalovlar, kamp çadırı içerisinde kalmak istemeyen kişiler için oluşturulmuş küçük odalar olarak düşünülebilir.

Aynı zamanda oda içerisinde yararlanmanız için aydınlatma ve elektrik sistemi bulunmakta. Tuvalet ve banyonun odaya dahil olduğu ya da olmadığı bungalovlar bulunmakta, fiyat da buna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Standart bungalovlar 2019 yılı itibari ile geceliği 180 TL’den kiralanırken, büyük bungalovlarda kalmak isteyenler için bu fiyat 225 TL’dir.

Tercih edebileceğiniz diğer konaklama seçeneği de Glamping çadırlar. Oldukça güzel fotoğraflar çekebilmeniz için güzel dizayn edilmiş bu çadırlar, son zamanlarda çokça revaçta olarak talep görmektedir. Duşlar, kullanmanız için sıcak su ve tuvalet de Glamping çadırlarda bulunmaktadır. Küçük boy için geceliği 325 TL; büyük boy içinse 350 TL olarak fiyat belirlenmiştir.

En fazla iki kişilik kamp çadırları da tercih edebileceğiniz konaklama seçenekleri arasında yer almaktadır. Bölgede işletmenin çadırlarını gecelik olarak kiralayabileceğiniz gibi, Kelebekler Vadisi içerisine kendi çadırınıza da götürerek konaklama yapabilmeniz mümkündür. Kişi sayısına göre konaklama fiyatı ödeyeceğiniz kendi çadırınızı Kelebekler Vadisi’nde kurabilir ve burada anın tadını çıkarabilirsiniz. Belirlenmiş olan ücret, kendi çadırınız için geceliği 120 TL’dir.

Kelebekler Vadisi’nde Ne Yapılabilir?

Yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi, Kelebekler Vadisi; bugün ülkemiz içerisinde kamp yapabileceğiniz hala bakir kalan belirli alanlardan bir tanesidir. Burada geceleyin kamp yapmak, çeşitli insanlar ile tanışmak; eğlenceli zaman geçirmek ve kamp ateşi etrafında şarkılar söylemek mümkündür.

Her şeyden önce bir sosyalleşme alanı sunan Kelebekler Vadisi, oldukça yüksek yamaçlı tepelere de ev sahipliği yapmaktadır. Bu dik yamaçları çıkmak, size enfes fotoğraflar çekebilmeniz için de imkan sağlamaktadır. Hatta pek çok kişinin Kelebekler Vadisi’nde oldukça güzel fotoğrafları da bulunmaktadır. Ancak vadi oldukça dik yamaçlarla çevrili olmakla beraber, tehlikeli de olabilmektedir.

Şelale, Kelebekler Vadisi içerisinde yer alan doğal güzelliklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Adeta bir çağlayan gibi sürekli akan ve güzelliği ile kendine hayran bırakan şelale, yine güzel fotoğraflar çekebilmeniz için size imkan sağlamaktadır. Pek çok yerli ve yabancı turist, bu şelaleyi görebilmek için oldukça dik yamaçları çıkmaktadır. Burada yüksek sesin çıkmaması, oldukça önemlidir. Bu sebepten ötürü, insanlar hiç ses çıkarmadan tepeyi tırmanırlar. Ancak şelalenin üst kısımları oldukça kaygan olduğundan, şelalenin üst kısımlarına çıkması önerilmez.

Yiyecek- İçecek Bölümleri

Kelebekler Vadisi, aslında oldukça el değmemiş olsa da elbette içerisinde bir işletme bulunduğundan ötürü, müşterilerine yiyecek-içecek hizmeti de sunmaktadır. Burada kafe ve restoran bulunmakta, alışverişlerinizi buradan yapabilmektesiniz. Snack Bar’dan meyve suları ya da taze hazırlanmış aperatifler alarak karnınızı doyurabilir, içerisinde bulunan marketten de ihtiyaçlarınızı alarak çadırınızda tüketebilirsiniz.

Fiyatlarda, bölge ile kıyaslandığında uygun sayılabilmektedir. Bunun dışında vadide balık lokantası da bulunmaktadır. Burada hem denize hem de eşsiz Kelebekler Vadisi’ne karşın; alkollü ya da alkolsüz içeceklerinizi yudumlayabilir, taze balığın keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun dışında Kelebekler Vadisi, kendi restoranına da sahiptir. Buradan da günün her saati karnınızı doyurabilir, oldukça güzel hazırlanmış yiyecekleri tatma imkanına sahip olabilirsiniz.

Koyda Yüzmek ve Dalış Okulu

Kelebekler Vadisi, doğrudan Ölüdeniz’den ulaşılan bir koy olduğu için koyun denizinin son derece mavi ve eşsiz bir güzelliğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bembeyaz kumlarda güneşlenebilir, denizin tadını çıkarabilir ya da ilginiz bulunuyorsa buradaki dalış okulunu ziyaret edebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi, size dalış imkanı sunması ile birçok işletmeden ayrılıyor. Hem kamp yapmanıza olanak sağlayan hem de kısa bir dalış eğitimi ile su altını keşfetmenize olanak sağlayan bu eşsiz koy, özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Çok kalabalık olduğu için bölgede konaklama yapacaksanız mutlaka önceden rezervasyon yapabilmeniz de şart.

Dalış okulu, Nisan’dan Ekim’e kadar eğitimlere devam etmekle beraber burada dalış eğitimlerinizi tamamlayabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda çocuklarınızın eğlenmesi için bir de oyun atölyesi bulunduruyor olması, Kelebekler Vadisi’ni eşsiz kılan detaylar arasında yer almaktadır.

Bölgeye ulaşım oldukça kolaydır ve burayı ziyaret ederken çekmiş olduğunuz fotoğraflar sizin için harika anılar oluşturacaktır. Eğlenceli zaman geçirip doğanın bize sunmuş olduklarından faydalanabilmek kolaydır.

Yorum Yazın