İstanbul’un trafik çilesi her geçen gün artarken, yanlış yollara sapmak eskisinden çok daha fazla zaman kaybettirmeye başladı. Hele bir de yetişmemiz gereken bir uçağımız varsa. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım yollarını anlattığımız bu yazı, sizlere yolda daha güvenli hissettirecek.

Sabiha Gökçen’e Arabayla Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa Yakası’nda yer alan Taksim’e 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca Kadıköy’e 40, Pendik’e ise 12 kilometre mesafede. Yol güzergahı olarak ise sahil yolunu, E5 veya TEM otoyolunu kullanabilirsiniz.

Havalimanı dışında İspark ve Pendik Belediyesi’nin otoparkları bulunuyor. Şahsi arabalarıyla gelen yolcular, uygun fiyatlarla arabalarını burada bırakıp, otoparktan havalimanına giden ücretsiz servislere binebilirler.

Sabiha Gökçen’e Metroyla Nasıl Gidilir?

Havalimanına metro yoluyla ulaşmak için Tavşantepe-Kadıköy Metro’sunun Soğanlık durağında inmelisiniz. Ardından 16S ya da E-10 otobüslerinden birisine binmeniz gerekiyor. Bahsettiğimiz otobüsler Kadıköy’den veya Uzunçayır’dan kalkarak Sabiha Gökçen’e gidiyor. Yani Soğanlık, ara durak konumunda. Bu yüzden otobüslerin geçiş saatleri tam olarak kestirilemiyor.

Eğer Avrupa Yakası’ndan gelecekseniz en yakın Marmaray durağından Marmaray’a binerek Anadolu Yakası’nda yer alan Ayrılık Çeşmesi durağında inip, önceki anlattığımız güzergahı izlemelisiniz.

Tavşantepe-Kadıköy Metrosu’nun havalimanına kadar uzatılma çalışmaları sürüyor. Bu çalışma tamamlandığında, metro yoluyla direk olarak havalimanına ulaşabileceksiniz.

Havaş/Havabus ile Ulaşım

Geçmişte Havaş olarak bildiğimiz Havabus ile Sabiha Gökçen’e gitmek isterseniz, belirli kalkış noktalarından nakit ücret karşılığında bu araçlara binebilirsiniz.

  • Havabus Taksim 

Kalkış noktası: Divan Hotel karşısı, Point Otel önü.

Ücreti: 18 TL.

  • Havabus Kadıköy 

Kalkış noktası: Kadıköy rıhtım İETT otobüs durakları önü

Ücreti: 10 TL.

  • Havabus Yenisahra 

Kalkış noktası: Yenisahra Metrosu

Ücreti: 10 TL.

Sabiha Gökçen’e Otobüsle Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen’e otobüs yoluyla ulaşmak için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Merkezi olarak Bostancı kalkışlı E-9, Kadıköy kalkışlı E-10 veya E-11 hatlarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu havalimanına giden diğer İETT otobüslerinin bilgileri şu şekilde;

4. Levent Metro – Sabiha Gökçen Havalimanı
E9 – Bostancı – Sabiha Gökçen Havalimanı
E10 – Kadıköy – Kurtköy – Sabiha Gökçen Havalimanı
E11 – Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı
16S – Sabiha Gökçen Havalimanı – Uzunçayır Metrobüs
SG1 – Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı
SG2 – Taksim – Sabiha Gökçen Havalimanı
122H – 4.Levent – Yenişehir – İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
130H – Deniz Harp Okulu (Tuzla) – Sabiha Gökçen Havalimanı
132H – Pendik YHT – Sabiha Gökçen Havalimanı

Sabiha Gökçen’e Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı’na toplu taşıma kullanmak yerine özel araçla gitmek isterseniz kullanabileceğiniz belirli uygulamalar var. Sizler için ücretler konusunda fikir sahibi olacağınızı sağlayacak belirli başlangıç noktaları aldık.

  • UberXL- Beşiktaş’tan 192 TL, Kadıköyden 103 TL.
  • Olev- Beşiktaş’tan 140 TL, Kadıköyden 100 TL.
  • Bitaksi- Beşiktaş’tan 94 TL, Kadıköyden 76 TL.
  • Yolo- Beşiktaş’tan 101-130 TL, Kadıköyden 74-112 TL.

Yorum Yazın