İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Şile, hafta sonu kaçamağı olarak en çok tercih edilen tatil beldelerinden biridir. Ayrıca, doğal güzelliği, tarihi yapıları, berrak denizi ve güzel plajlarıyla da adından sıkça söz ettirmektedir. Siz de Şile’nin ince kumlu, masmavi denizli plajlarının tadını çıkarmak isterseniz Holimax ile birlikte bir tatil planı hazırlayarak, güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Şilede Denize Girilecek En Güzel Plajlar

1.      Şile Ala Kadın Plajı

2020 yılında faaliyete girmiş olan bu plaj sadece kadınlara özeldir. Tüm personeller ve cankurtaranlar kadınlardan oluşur. Denize girmeyi tercih edebileceğiniz gibi, yarı olimpik yüzme havuzunda yüzmeniz de mümkündür. Ayrıca yürüyüş parkuru ve botanik bahçeye sahip olan bu tesisin, yeme-içme olanakları da bulunur. Restoran bölümü saat 19:00’dan sonra hem kadınlara hem de erkeklere hizmet verir.

2.     Saklıköy Beach

Saklıköy, Şile’nin en güzel ve en ünlü köylerinden biri olan Kamandere köyünde bulunur. Köy içerisinde yeni evler vardır ancak en az 100 yıllık tarihi evlerle karşılaşmanız da mümkündür. Aileler için son derece uygun olan bu tesisin restoran hizmeti de bulunur. Yolu biraz zorlayıcı olan bu koya navigasyon ile ulaşım sağlanamaz çünkü harita üzerinde böyle bir yer gözükmez! Şile ormanı okul yoluna saparak, bu yolu takip ederseniz yol sizi bu muhteşem koya çıkarır. Gittiğinizde karşılaşacağınız manzara kesinlikle buna değer.

3.      Ayazma Plajı

Şile halk plajı olarak da bilinen bu plaj, Şile’nin giriş kısmında yer alır. Şile’nin en kalabalık plajlarından olan Ayazma Plajının kıyı genişliği oldukça fazladır. Plaj 50 metre genişliğinde, 1175 metre uzunluğundadır. Aynı zamanda mavi bayraklı bir  plaj olan Ayazma Plajı, doğal sit olarak da korunmaktadır.10 km’lik bir kumsala sahip olan bu plaj tatilcilere kamp yapma imkanı da sunar. Ayrıca tamamı ince kumdan oluşan bu güzel plaja girişler de ücretsizdir.

4.      Kilimli Koyu

İstanbul’a 100 km uzaklıkta olan bu koy Ağva Belediyesi’ne bağlıdır. Kilimli koyu, eşsiz kaya oluşumları ve masmavi denizi ile tam bir doğa harikası olarak karşımıza çıkar. Manzarası ile büyüleyen koy, kamp yapmaktan keyif alan tatilcilerin tercih edebileceği en güzel yerlerden birisidir. Kilimli koyu, mavi ile yeşilin bütünleştiği eşsiz bir plaja sahiptir. Şile’ye gidildiğinde görülmesi önerilen en önemli noktalarından da birisidir.

5.      Kurfallı  Altı Plajı

Göksu Deresi’nin denize döküldüğü noktadan başlayarak, batı ucundaki kayalıklara kadar uzanan Kurfallı Altı Plajı, denize girebileceğiniz en ideal yerlerden biridir. Karadeniz sahilinde yer alan bu plaj, 12 önemli kumul alanlarından birisi olma özelliğine de sahiptir. Yüksekliği 20-25 metre civarında ve yüzeyi kireç taşından oluşan falezleri sayesinde olta balıkçılığı ve kaya tırmanışı için de oldukça müsait bir ortam oluşturmaktadır. Genellikle diğer plajlara oranla daha sakin olmasından dolayı da, kalabalıktan hoşlanmayan ya da kafasını dinlemek için sessiz bir yer arayan tatilciler için tercih edilebilecek en huzurlu yerlerden biridir.

6.      Karacaköy Plajı

Karacaköy Plajı, Karadeniz’in en güzel plajlarından biridir. 2 tepenin arasında olan bu plaj, Karadeniz’in hırçın dalgalarını kesen 2 burundan oluşur. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe, şezlong, duş, tuvalet gibi hizmetler veren işletmeleri de içinde barındıran bu plaj, hafta sonları ya da günübirlik bir tatil için tercih edilebilecek en güzel seçenekler arasında yer alır.

Eğer siz de Şile’nin doğal güzelliğinin ve ince kumlu plajlarının tadını çıkartmak isterseniz; Holimax.com’u ziyaret ederek size en uygun olan oteli bulup, avantajlı fiyatlarla rezervasyon yaptırarak, unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Yorum Yazın