Tatil yapmak yaşınız, mesleğiniz ne olursa olsun, uzmanlar tarafından fiziksel ve ruhsal sağlık için önerilen aktiviteler arasındadır. Tatil planı uzun ya da kısa olabilir, önemli olan rutin hayata bir mola verilebilmesi ve o molada vaktin kaliteli geçirilmesidir. Elektronik aletlerin ve eşyaların bile bir süre sonra bakımı yapılması gerekirken insanın da kendini bakıma alması ve tatile çıkması kadar doğal bir şey olamaz değil mi?

tatil anilari pmur boyu size iyi gelir

Tatil Anıları Ömür Boyu Size İyi Gelir!

Tatil yapmanın faydaları sadece tatil yapılan süre ve sonraki birkaç haftada kendini gösterir, sonrasında kaybolup gider diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Senede 1 kere bile verimli bir tatil yapmış olmanın pozitif etkisi yıllar boyunca bedeninizde ve zihninizde yer ediyor.

Haydi, tatil yapmanın faydalarına kısa kısa değinelim:

  •         Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki tatil kronik ağrıları azaltıyor, uyku kalitesini artırıyor ve mutluluk hormonlarının salgılanmasını tetikliyor.
  •         Monotonluğun kırılması beynin aktifleşmesini sağlıyor ve beyni güçlendiriyor.
  •         Farklı insanlarla sosyal ilişki kurmaktan duyulan heyecanla birlikte dolaşım sistemi aktifleşiyor ve kalp sağlığı destekleniyor.
  •         Yapılan bilimsel çalışmalar tatilin kalp krizi riskini azalttığını gösteriyor.
  •         Uzun süre manzarayı seyretmek gibi meditatif aktiviteler ruhu besliyor.
  •         İç sese kulak verme fırsatı yakalandığı için kişi kendini daha iyi tanıma fırsatı buluyor.
  •         Tatil boyunca farklı alanlarda farklı doğal bitki örtüsü özellikleriyle iç içe olmak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  •         Dinlenme sürecinden sonra tekrar iş hayatına dönüldüğünde kısa süreliğine adaptasyon bazen zor olabilse de sonrasında verim artıyor.
  •         Tatil sonrasında tatil sırasında yaşadığınız harika zamanları tekrar hatırladığınızda da vücudunuzda o anki mutluluğu yaşamanıza benzer hormonal aktiviteler olur. Yani bir tatil size sadece tatil döneminde değil bir ömür iyi gelir.

en iyi tatil yerleri

Zihni ve Bedeni Yenilemek İçin En İyi Tatil Yerleri Nereler?

Maaşlı çalışan kişilerseniz muhtemelen yıllık izinde tatil yapabilirsiniz. Zaten kısıtlı bir zamanınız olduğu için bunu en iyi şekilde değerlendirmek istemeniz gayet doğal. Sizin için en iyi tatil yerleri nereler olabilir diye düşünürken dikkat etmenizin iyi olacağı birkaç maddemiz var:

  •         Gideceğiniz yerde otelden çıkmayı pek düşünmüyorsanız yaşadığınız yere en yakın lokasyonları değerlendirin ki ulaşım bütçeniz minimumda kalsın.
  •         Tatilde otel dışında vakit geçirmek, mini turlara çıkmak istiyorsanız turların da dahil olduğu organizasyon seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
  •         Tatilin en büyük faydası bedenen ve zihnen dinlenmeyi sağlamasıdır. Bu faydadan maksimum yararlanmak için sizi dinginleştiren aktivitelerle dolu bir tatil planlayın.

tatil plani yaparken pozitifte kalin

Tatil Planı Yaparken Pozitifte Kalın!  

Tatil yapmaya herkes bayılır ama tatil planı yapma konusunda aynı şeyi söyleyemeyiz. En iyi tatil otelleri, en iyi tatil yerleri araştırması yapmak, ailecek tatile çıkılacaksa herkesi memnun edecek bir yer bulmak, bütçeyi düşünmek vs. derken bir sürü ayarlama gerekliliği doğar.

Tatile çıkıp stres atmanın hayalini kurarken tatil planı sürecinde kendinizi iyice strese sokmayın. Plan yapmaya ne kadar erken başlarsanız o kadar çok vaktiniz olur ve sıkışmazsınız. Tatil planı yaparken stres olmamak için bir diğer önemli tüyo ise aşırı kontrolcülüğü bırakmaktır. Siz istediğiniz kadar mükemmel planı yapsanız da unutmayın, “Hayat biz planlar yaparken başımıza gelenlerdir.”

Tatil planı sürecinde en önemli bölüm olan konaklama yeri bulma kısmı için en kısa yolun Holimax’ten geçtiğini hatırlatalım. Holimax’te bölgeye, şehre, istediğiniz otel özelliklerine ve fiyat aralığına göre filtreleme yapabilir, size en uygun oteller listesi arasından tercihini kolayca yapabilirsiniz. Üstelik, erken rezervasyon fırsatlarından ve kampanyalardan faydalanarak ekonomik tatil yapmanın da tadını çıkarabilirsiniz.  

 

Yorum Yazın