Alanya, Türkiye’nin dünya çapından en çok misafir alan tatil beldelerinden bir tanesi. Alanya, yaz mevsimlerinde sıcacık ve tertemiz deniziyle tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Meşhur denizinin ve plajlarının yanı sıra, Alanya’da gezilecek birçok kültürel ve tarihi mekan da bulunmakta. Aynı zamanda Alanya, çevresindeki doğal güzellikleriyle de misafirlerini harika bir tatil yolculuğuna davet ediyor.

Bu yazımızda Alanya’da gezilecek yerleri ve en iyi Alanya otellerini sıralayacağız.

alanya gezilecek

Alanya’da Gezilecek Yerler

Alanya’da görülmesi gereken yerlerin başında Kızılkule yer alıyor. Kızılkule, özgün mimarisi ve konumuyla birçok misafiri kendisine hayran bırakan tarihi bir yapıdır. 13. yüzyılda I.Alaaddin Keykubat tarafından inşa edilen bu yapı, şehri denizden gelebilecek bir saldırıya karşı korumak amacıyla yapılmıştır. Günümüzde kıymetli bir tarihi yapı olan Kızılkule’ye giriş ücretlidir. Alanya’ya gittiğinizde Kızılkule’yi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Alanya’daki ikinci rotamız, Alanya kalesi. Alanya kalesi, bölgenin en önemli tarihi yapıları arasında yer alır. Oldukça görkemli bir görüntüye sahip olan bu kale, yerli-yabancı birçok turisti kendisine hayran bırakıyor. Kaleye çıktığınız zaman eşsiz bir Alanya manzarasına şahit olacaksınız. Kale geziniz sırasında soluklanıp kahve keyfi yapabileceğiniz birçok mekan da bulunmakta.

Diğer önerimiz, müze gezisi tutkunları için geliyor. Alanya müzesi, Antalya’nın en beğenilen müzeleri arasında yer alıyor. Müze içerisinde birçok tarihi eser bulunuyor. Müzenin içindeki tarihi eser çeşitliliği, misafirlerin müzeyi gezme sebepleri arasında. Alanya müzesine giriş saatleri, 08.30-19.00 aralığındadır. Ayrıca müzeye giriş ücretlidir ve müze kart geçerlidir.

Alanya’da kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler, sıcak bunalanlar ve serinlemek isteyenler için Dim çayı, harika bir öneri olabilir. Çay kenarında; piknik alanlarına restoranlar ve kafeler bulunuyor. Burada sevdiklerinizle birlikte temiz hava eşliğinde, harika bir sofrada keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Bu muhteşem anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf  makinenizi de yanınıza almayı unutmayın!

alanya otel

En İyi Alanya Otelleri

Alanya’da konaklayabileceğiniz birçok otel seçeneği bulunuyor. Önereceğimiz Alanya otellerin hepsinin kendine özgü özellikleri, sınırsız imkanları ve birbirinden eğlenceli etkinlikleri mevcut.

Önereceğimiz ilk otel, Sirius Deluxe Hotel. Tesis, ultra her şey dahil konseptiyle her yaştan misafire hitap ediyor. Ailenizle veya arkadaşlarınızla kaliteli bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz Sirius Deluxe Hotel’i tercih edebilirsiniz.

Mylome Luxury Hotel & Resort, Alanya’da konaklayabileceğiniz bir diğer otel. Söz konusu otelin; denize sıfır konumu ve geniş iskelesiyle tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Bera Alanya Hotel, alkolsüz ve muhafazakar konseptiyle, rahat ve islami şartlara uygun bir tatil yapmak isteyenler için en iyi alternatifler arasında yer alıyor.

Kirman Arycanda De Luxe, Kirman Leodikya Resort, Kirman Sidera Luxury & Spa, Öz Hotels Incekum Beach Hotel, Adenya Hotel & Resort, The Lumos Deluxe Resort Hotel & Spa Alanya’da konaklamanız için önerebileceğimiz diğer oteller arasında yer alıyor.