Beklediğiniz yaz tatili geldi çattı. Otel, rezervasyon, rota, bavul her şey hazır. Ancak tatil bölgesine vardığınızın ertesi günü bir şeyler ters gitti ve hastalandınız. Sağlık işlerini ertelemeyin ve tatile çıkmadan önce sağlık muayenesinden geçin. 

PLAJA DİKKAT

Herkesin ortak kullandığı alanlara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Plaja indiğiniz zaman kuma serilen havlu ile kurulanmamaya dikkat edin. Çünkü kumun üzerinde patili dostlarımızın imzaları, ayak mantarları ya da farklı enfeksiyon riski taşıyan etkenler olabilir. Bu nedenle denizden sonra kurulanacağınız havluyu mutlaka ayrı taşıyın. 

ŞEZLONG İÇİN AYRI HAVLU

Plaj çantanızda çok fazla havlu taşıyacaksınız ancak bu sizin sağlığınız açısından son derece önemli. Şezlonglar gündüz olduğu kadar gece de kullanılıyor. Bu nedenle bazı işletmeler şezlongları yıkasalar da bazıları çok önemsemiyor. Üzerinde taşıdığı bakteriler nedeniyle siz siz olun şezlong üzerine bir şey sermeden uzanmayın. 

DENİZ KİRLİLİĞİ

Onca yolu gelip de denize girmemek olmaz. Ancak deniz de o gün iyi gününde olmayabilir. Hepatit A, ishal ve bağırsak parazitleri ağız yoluyla bulaşır. Bu nedenle köpüklü, durgun ve bulanık denize mümkün olduğu kadar girmemeye çalışın.

HAVUZLARA DİKKAT

Özellikle çocukların tercih ettiği havuzlar oldukça kalabalık alanlardır. Klor ile su temizlense de bir deniz kadar akıntısı olmadığı için tüm mikropları barındırır. Ağız yoluyla alınan bakteriler mide- bağırsak hastalıkları, cilt hastalıkları ve Hepatit A’ya neden olabilir. Bu nedenle kalabalık zamanlarda havuza girmek yerine denizi ya da dinlenmeyi tercih edebilirsiniz. 

YAZIN GRİP OLMAYIN

Sadece kış hastalığı gibi görünen grip yada nezle aslında bütün mevsimlerde yaşayabileceğimiz bir hastalık. Özellikle klimalı ortamlarda uzun süre kalmak ve klimanın direk karşısına oturmak oldukça riskli. Hatta yüz felci gibi olumsuz bir duruma bile sebep olabilir. Bu nedenle ıslak saçla veya yeni duş alımından sonra vücudunuz ısınana kadar soğuk ortamlara girmeyin. 

ORTAK ALANLARDA DUŞ

Havuza giriş ve çıkışlarda duş almanız için özel kabinler bulunur. Kurallara uyarak duşunuzu alarak havuzları kullanmanız daha uygun olacaktır. Ancak bu duşların yanı sıra giyinme kabinlerinin yanında da kapalı duşlar vardır ve en sık kullanılan alandır. Bu alanda terliklerinizi çıkarmamanız sizi ayak mantarından korur.

AÇIK BÜFE

Tüm tesisler yemeklerine oldukça dikkat etse de sıcak havanın sonuçları ile bazen tatsız durumlar yaşanabilir. Uzun süre açıkta kalan özellikle sütlü, kremalı, mayonezli ve etli yiyecekler sıcağın da etkisiyle çabuk bozulur ve bakteri yumağı oluşturur. Bunun sonucunda gıda zehirlenmeleri kaçınılmaz olur. Bu sebeple yazın sebze ve meyve tüketimini daha fazla yaparak sütlü, etli yiyeceklerden uzak durulması önem taşır.  

KİŞİSEL MALZEME KULLANIMI

Oteller tek kullanımlık havlu, terlik, sabun gibi çeşitli ürünleri konuklarıyla paylaşıyor. Tek bir sefere mahsus olmak üzere kullanılan bu ürünleri defalarca kullanmak hastalıklara davetiye çıkarır. Üstelik bizim olmayan ve başkasının kullanmış olabileceği eşyaları kullanmak da mantar, enfeksiyon gibi hastalıkların önünü açar. Bu nedenle kullandığımız ürün biterse başkasınınki almak yerine sıfır istemek her zaman daha sağlıklı olacaktır.

SAĞLIK SİGORTASI

Tüm bu olağan risklere karşı yapılması gereken en önemli şey ise sağlık sigortası. Hem sizin hem de aileniz için bir gereksinim olan sağlık sigortası ile yaşadığınız bir olumsuzluk durumunda yakındaki hastane ve kliniklerden yardım alabilirsiniz. Sigortanız kapsamında uzaktan muayene ve online işlemler ile hastaneye gitmeden de yardım alabilirsiniz. Bu nedenle kısa ve uzun vadede aile bireylerinin sigortalı olması sizi endişelerinizden uzak tutabilir. 

Siz de sağlıklı bir tatil geçirmek ve sevdiklerinizle gönlünüzce tatilin tadını çıkarmak isterseniz aile otellerini Holimax’dan bulabilirsiniz.