Bütün bir yıl çalışanlar ya da yoğun tempodan bunalan herkes için tatil dinlenmek için harika bir seçenek. Tatil fırsatlarını değerlendirmeden önce önemli bir nokta var. Kültür turu mu yoksa deniz turu mu, grupla bir gezinti mi yoksa bireysel tatil mi? İşte avantaj ve dezavantajlı tur ile bireysel tatilin detayları…

tatil tur

TURA KATILIMLI TATİL

10 ya da 20 hatta butik ve özel gruplardan da oluşan tur gezileri ekonomik olarak avantaj sağlıyor. Uçak ya da otobüs biletleri, konaklama, sigortalar tur şirketi tarafından karşılanırken özel harcamalar, akşam ve öğle yemekleri ile ekstra turlar konukların ödemesini gerektiriyor. Özellikle kültür gezilerinde rehber desteği de verildiği için grup turlara katılım rağbet görüyor. Yurt dışı turlarda ise uçak bileti, vize işlemleri, konaklama, harçlar ve sigortalar tur şirketi tarafından karşılanırken tatilcilere sadece ekstra turlara katılım ve yemek- içme gibi harcamalar için yanına para alması kalıyor. 

Bilinmeyen bir şehir ya da ülke, bir rehber ya da grup eşliğinde gidildiği zaman daha bilinçli şekilde gezilmiş oluyor. Böylece grup içinde yeni dostluklar ve tecrübelere sahip olunabilir. Tur programına uymak istemeyen tatilciler program dışı bir etkinliğe bireysel olarak katılabilir. Grup turlarında istenilen şey ise hep birlikte katılım sağlanacak olan yerlere gidiş, dönüş ve gezi sırasında kimsenin hakkını kimsenin çalmaması ve zaman konusunda oldukça hassas davranılması. 

bireysel tatil

BİREYSEL TATİL

Kendi aracınız, kendi yemeğiniz, kendi bulduğunuz konaklama alanı ve kendi kurallarınız ile yapabileceğiniz tatili programlamak tamamen sizin elinizde. Oteli seçmek, uçak biletlerini almak, vize işlemlerini halletmek işlerini bireysel olarak yapmak isterseniz tura katılmak uygun bir seçenek olmayabilir. Tur içerisinde belirli alanlarla verilen serbest zaman kısıtlı olurken, bireysel tatilde saatlerce istediğiniz alanda kalabilirsiniz. Bir kültür gezisinde iseniz bölgede bulabileceğiniz bir rehber size yardımcı olacaktır.

Bireysel yapılan tatillerde bir şehirden bir şehre ani bir karar ile seyahat edilebilir hatta ülke bile değiştirilebilir. Bu özgürlüğü tur seyahatinde yakalamak mümkün olmayabilir. Ancak tur şirketlerinin anlaşmalı olduğu otel, ören yeri, alışveriş mağazaları sayesinde daha uygun fiyatlara tatilinizi geçirebilirsiniz. Ekstra olarak düzenlenen turlarda bölgeye ya da ülkeye özgü aktivitelere bireysel tatilde ulaşmak uzun sürerken, tur şirketleri bu tür olanakları önceden ayarladığı için tatilciler oldukça yoğun bir tur programı ile birçok tecrübe elde edebiliyor. 

tatil program

TATİLDE PROGRAM DEĞİŞİMLERİ

Eğer bir evcil hayvanınız varsa bireysel yapılan tatiller daha avantajlı hale geçiyor. Son dönemlerde düzenlenen turlarda katılımcılar kendi araçları ile rehberlerini takip ederek de tatil bölgesine ulaşabiliyor. Böylece uçak ya da otobüs kullanmaya gerek kalmıyor. Eğer sosyalleşmek ve başka kişilerin tecrübelerinden de yararlanmak isterseniz tura katılım iyi bir seçenek. 

Hava durumu ya da yolda ortaya çıkabilecek aksaklıklarda turlar kendi programlarından çıkabilir ya da değişiklik yapabilir. Kısıtlı bir zaman diliminde olunduğu için bu değişiklikler yerini serbest zamana bırakabilir. Bireysel tatilde ise bu tür olumsuz durumlarda farklı bir program yaratabilirsiniz. Böylece otelde oturmak yerine hava durum ve yol şartlarına göre farklı bir destinasyona ulaşabilirsiniz. 

Herkesin tatil anlayışı farklı olduğu için seçenekler katılımcılar için çok çeşitli. Önemli olan kısıtlı tatil zamanlarını sevdiklerimiz ile en iyi şekilde değerlendirebilmek ve unutulmaz anlara imza atmak. Siz de yapacağınız tatil için otel arıyorsanız Holimax sizin için belirledi bile! Dilediğiniz oteli seçebilir ve rezervasyonunuzu kolayca yaptırabilirsiniz.