Herkesin tatil anlayışı farklılık gösterir. Kimi lüks ve her şey dahil konseptli otellerde tüm gününü geçirmek isterken, kimi de doğa ve deniz ile baş başa bir tatil seçebilir. Ancak erken rezervasyon sistemi ile de konaklayacağınız yeri uygun fiyatlara bulabilirsiniz. İşte ucuz tatil yapmanın püf noktaları

ERKEN REZERVASYON

Turlar ve oteller aylar öncesinde konukları için yeni dönem rezervasyonlarını açıyor. Özellikle yaz dönemi için acıkan rezervasyonlar sezon ortasına göre daha uygun fiyata geliyor. Aynı zamanda indirim ve kampanyaları takip edebilirsiniz. Özellikle oteller konuklarını daha sık ağırlamak için çeşitli indirimler de gerçekleştiriyor.

UCUZ BİLET

Tatilinizi çok önceden planlamak aslında her şeyin daha programlı hale gelmesine neden oluyor. Otelin bulunmasının ardından yolculuğun hangi araçla yapılmasına karar vermek de önemli. Eğer otobüs ya da uçak ile gideceksiniz önceden bilet almak daha uygun fiyata geliyor. Erkenden hem yeriniz hem odanız hazır oluyor.

ÖNCEDEN PLANLAMA

Bireysel olarak seyahate gidiyorsanız bir tur programı oluşturun. Birinci, ikinci, üçüncü gün hangi bölgeye ve hangi müze ya da ören yerlerine gideceğinize karar verin. Ulaşım için araç kiralamak sizi toplu taşımadan uzak tutacağı için daha uyguna gelecektir. Emekli, öğrenci, 65 yaş ve üstü gibi kullanabileceğiniz öncelikleriniz varsa yararlanın. 

YİYECEK – İÇECEK

Oteller öğle ve akşam yemeği için ekstra ücret alabilir. Bu nedenle gideceğiniz yere önceden marketten aldığınız yiyecek ya da atıştırmalıklarınızı götürebilirsiniz. Yapacağınız bir sandviç ile öğlen ya da akşam yemeğini geçiştirebilirsiniz. Hatta termos alıp çay hazırlamak bile paranızın cebinizde kalmasına yardımcı olur. 

DÖNEM SEÇİMİNE DİKKAT

Her şehir belirli mevsimde daha güzeldir. Bu da o dönemde talebin artmasına neden olur. Örneğin Bodrum’a yaz aylarında gitmek yerine Eylül – Ekim dönemini seçebilirsiniz. Hem havanın aşırı sıcaklığı düşüyor hem de daha sessiz ve sakin bir tatil yapabiliyorsunuz. 

AZ EŞYA

Her şey lazım olur diyerek çantanıza bir dolu eşya atarsanız size yük ve para olarak geri dönecektir. Özellikle uçaklarda fazla bagaj parası ödememek için yanınıza az ve öz eşya alın. Size lazım olabilecek her şey gittiğiniz yerde zaten olacaktır. Özellikle gideceğiniz yerin pazar ve çarşılarından ihtiyacınız olan her neyse alabilir böylece bir hatıra da edinmiş olabilirsiniz. 

OTOSTOP ÇEKMEK

Daha çok üniversite öğrencilerinin tercih ettiği bir yol olan otostop çekerek seyahat etmek kimi için güvenli kimi için de oldukça güvensiz bir seçenek olabilir. Yanınızda bir arkadaşınız varsa ya da arkadaş grubunuz ile birlikteyseniz deneyebilirsiniz. Gittiğiniz bölgedeki insanların size yardım edip etmeyeceği tamamen meçhul olsa da genellikle istediğiniz yere bırakırlar. Böylece hem yeni insanlarla tanışmış olursunuz hem de yol parasından kurtulabilirsiniz. 

KAMP YAPMAK

Otele para vermek istemeyen herkesin yaptığı şey kamp yapmak! Konaklama, park, yeme – içme gibi ücretlerin olmadığı kamp alanlarında sadece doğa ve siz baş başa kalarak macera içinde bir tatil geçirebilirsiniz. Daha güvenli bir alan isterseniz kamp alanları da mevcut. Böylece cüzi bir ücret karşılığında kamp alanının elektrik, duş, yemek gibi imkanlarından yararlanabilirsiniz. 

ALIŞVERİŞ

Gittiğiniz her yerden anı olarak bir şeyler almak isteyebilirsiniz. Çok pahalı ürünler yerine kartpostal, anahtarlık, magnet gibi hediyelikler alabilirsiniz. Böylece hem dönüşte yer kaplamaz hem de paranız cebinizde kalır. Hediye olarak da alırsanız bu tür el ürünlerine yönelebilirsiniz.

Siz de ucuza tatil yapmak isterseniz özellikle erken rezervasyon fırsatları ile Holimax sizi bekliyor. Dilediğiniz oteli seçebilir ve hızlı bir şekilde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.