Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin çevresi kumuyla, berrak deniziyle ve temiz havasıyla ünlü koylarla çevrilidir. Bu lokasyonların her biri diğerinden farklı benzersiz özellikleri ile ön plana çıkıyor. Denize girmek, güneşlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için değerlendirebileceğiniz bu koylar, antik kentleri ve mitolojik hikâyeleri de beraberinde getiriyor.

Türkiye’nin En Güzel 10 Koyu

Türkiye’nin popüler tatil lokasyonlarına yakın olan koyların en büyük ortak noktası, belde plajlarından daha sakin olmasıdır. Bu sebeple de buralarda kalabalıktan uzak olabilir ve tertemiz denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde çok sayıda koy bulunsa bile güzellikleriyle ünü dünyaya yayılmış olan yerleri ve özelliklerini yazının devamında bulabilirsiniz.

Kleopatra Koyu

Kleopatra Koyu, Çeşme ilçesinin ortalama 5 km uzaklığındaki Ovacık Mahallesi’nde yer alıyor. Koya ulaşmak için Çeşme’nin merkezinden kalkan teknelere binebilir veya Alaçatı sahil yolunu kullanabilirsiniz. Ancak sahil yolundan sadece belirli bir noktaya kadar ulaşabileceğinizi belirtmekte fayda var. Sitelere vardıktan sonra aracınızı park edip, koya ulaşım için kısa bir süre yürümeniz gerekiyor.

Kleopatra Koyu’nun sahili tamamen ince kumdan oluşmakta. Kumluk alanın da hemen çevresinde yüksek kayalıklar bulunuyor. Kayalıklar sayesinde belirli bir alan gölge kalıyor. Ayrıca bu koyda denize girdiğinizde balıkların size eşlik ettiğini göreceksiniz. Deniz oldukça berrak olduğu için akvaryum suyunu andırıyor. 

Akvaryum Koyu

Bodrum Akvaryum Koyu, Gümbet ile Bitez’in hemen orta noktasında bulunuyor. Bu koy, Bodrum’un merkezinden kalkan teknelerin de uğrak noktası. Ancak tekne turuna alternatif olarak, koya Bitez’den mükemmel doğa manzaraları eşliğinde yürüyerek ulaşmanız tavsiyeler arasında. 

Akvaryum Koyu’nun denizi oldukça berrak. Ancak plajda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulunmuyor. Bu sebeple koya giderken, ihtiyaç duyabileceklerinizi yanında götürmeniz gerekiyor.

Kekova Koyu

Kekova Koyu, Türkiye’de eşi benzeri olmayan sıra dışı bir deneyimi sizlere sunuyor. Demre’de yer alan Kekova’da bir batık şehir bulunuyor. Buraya seyahat ettiğinizde Üçağız Köyü’nden kalkan teknelerle batık şehri gezebilirsiniz. Deprem sonucu sular altında kalan evlerin çatısını deniz seviyesinde görmek, denizin altından yukarı doğru uzanan merdivenleri seyretmek sizler için ilginç bir deneyim olacaktır. 

Kekova Koyu’nun çevresinde Likya Dönemi’nden kalan yapılar, Roma Dönemi’nin izlerini taşıyan lahitler ve kaya mezarlarını da görecekseniz. 

Kargı Koyu

Datça’dan ortalama 5 dakikalık bir yolculuğun sonunda ulaşabileceğiniz Kargı Koyu’nda alternatif birçok yere nazaran plaj ve şezlong kiralama imkânları bulunuyor. Ayrıca burada bir beach clup da sizlere hizmet veriyor. Aynı zamanda koyun çevresinde devasa okaliptüs ağaçları mevcut. Kargı Koyu’na seyahat ettiğinizde denize girip güneşlendikten sonra bu ağaçların altında serinleyebilirsiniz. 

Kabak Koyu

Kızılçam ormanlarının çevrelediği Faralya Köyü’nde bulunan Kabak Koyu, sit alanı olarak korunan lokasyonlardan birisi. Koya Fethiye’nin merkezinden kalkan dolmuşlarla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca koyun bulunduğu Faralya Köyü’nde kamp yapabileceğiniz alanlar da mevcut.

Faralya Köyü

Fethiye seyahatinizde uğramanız gereken lokasyonlardan birisi olan Faralya Köyü’de Kabak Koyu ile birlikte ünlü Kelebekler Vadisi de bulunuyor. Faralya Köyü’nden Kelebekler Vadisi’ne ilerlemek için yaklaşık bir saatlik bir yol yürümeniz gerekiyor. Ancak yol boyunca dinlenme noktaları ve ağaçlık alanlar mevcut. Ayrıca Kelebekler Vadisi’ne Ölüdeniz’den kalkan teknelerle de ulaşabilirsiniz.

Sığ Liman

Cennet ve Akkum Koyu olarak da bilinen Sığ Liman, Marmaris’te balıkçılığı ve koyları ile ünlü olan Selimiye’de bulunuyor. Marmaris’in en kalabalık dönemlerinde bile sakinliğini koruyan koyun kampçılar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. 

Kalamaki Koyu

Kuşadası’nda yer alan Güzelçamlı mevkiinde bulunan Kalamaki Koyu, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın hemen içinde yer alıyor. Koyun sahili ince kumlardan oluşuyor. Sahilin çevresinde de birbirinden güzel kavak ağaçları sizlere eşlik ediyor.  

Turunç Pınarı Koyu

Turunç Pınarı Koyu adını çevresindeki turunç ağaçlarından alıyor. Ancak koyun çevresindeki turunç ağaçlarıyla birlikte birçok endemik bitkiyi, zeytin, defne ve sandal ağaçlarını görmeniz mümkün. Turunç Pınarı Koyu’nun en önemli özelliklerinden birisi de bir tatlı su kaynağını içinde barındırıyor olması.

Bencik Koyu

Hisarönü’nde Marmaris ile Datça’nın orta noktasında bulunan Bencik Koyu’nun çevresi çam ağaçları ile çevrili. Marmaris’teki diğer koylara nazaran oldukça sakin olan bu koyda deniz oldukça derin olduğu için yüzme bilmeyenler ve çocukların dikkatli olması gerekiyor. Ancak bu lokasyon, Muğla’nın gizli kalmış en güzel bakir koylarının içinde ilk sıralarda yer alıyor.

Sizler de Türkiye’nin en güzel koylarında deniz ve güneşin keyfini sürmek isterseniz, Holimax’ta sizler için sunulan konaklama seçeneklerine göz atabilirsiniz.