Türkiye, mavi bayraklı plajlar bakımından oldukça zengindir. Ülkemizde 519 mavi bayraklı plaj yer alıyor. Belirli kriterlere sahip plaj, marina ve yatlara verilen mavi bayrak, küresel bir topluluk olarak 44 ülkede faaliyet gösteren FEE (Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı) tarafından belirleniyor. 

Sürdürülebilir doğayı destekleyen bu çevre projesinde mavi bayrak ödüllü doğa ve çevre dostu plajlarda ilk sırada mavi bayraklı 213 plaj ve 5 marina ile Antalya beldesi yer alıyor. Hemen ardından mavi bayraklı 106 plaj ve 7 marina ile Muğla, mavi bayraklı 66 plaj ve 3 marina ile İzmir takip ediyor. 

kaputas

Kaputaş Plajı, Antalya

Antalya beldesinin en güzel plajları arasında yer alan Kaputaş Plajı, Kaputaş Kanyonu’nun çıkış kısmında yer alıyor. Turkuaz renkteki deniziyle oldukça ilgi çekici bir görünüme sahiptir. 

Kaş ilçesine bağlı olan plaja 187 basamak merdiven inerek ulaşılabilir. Ayrıca, günlük tekne turları plaja ulaşım kolaylıkla sağlanabiliyor. Girişi ücretsiz olan Kaputaş Plajında kiralayabileceğiniz şemsiye ve şezlonglar, ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz duş ve tuvalet alanları yer alıyor.  

kelebekler vadisi

Kelebekler Vadisi, Fethiye

Muğla’ya bağlı Fethiye ilçesinde yer alan Kelebekler Vadisi, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından çok fazla tercih ediliyor. 350’den fazla kelebek türünün yaşadığı Kelebekler Vadisi, 350 metre yüksekliğinde olan 2 büyük kayalığın ortasında yer alıyor. Birinci derece doğal sit alanı olarak izole edilen Kelebekler Vadisi’ne ulaşım kara yolu ve teknelerle kolaylıkla sağlanıyor.

ilica

Ilıca Plajı, İzmir

Geniş kıyı şeridine ve tertemiz bir sığ denize sahip turkuaz renkli denizi ile Maldivler’i anımsatan Ilıca Plajı, ülkemizin ve dünyanın en güzel plajları arasında yer alıyor. İzmir’e bağlı Çeşme mevkiinde konumlanan Ilıca Plajında yeme içme mekanları, duş ve tuvalet alanları da bulunmaktadır. Girişi ücretsiz olan plaja ulaşım özel araç ve minibüslerle sağlanıyor. 

sarimsakli

Sarımsaklı Plajı, Balıkesir

Sarımsaklı Plajı, Balıkesir’in Ayvalık Küçükköy beldesinde yer alıyor. Oldukça temiz bir denize ve altın renkli kumsallara sahip olan plaj halka açık ve giriş ücretsizdir. Ayrıca plaj içerisinde 100 metre genişliğinde bir güneşlenme terası bulunuyor. Plaj boyunca dünya mutfağı ve yöresel lezzet menülerine sahip mekanlar yer alıyor. 

patara

Patara Plajı, Antalya

Dünya standartlarına sahip Patara Plajı, Antalya’nın Kaş ve Kalkan bölgesi arasında yer alıyor. Deniz kaplumbağalarının yumurtlama noktası olan Patara Plajı, Türkiye’nin en iyi plajları arasında bulunuyor. Patara Antik Kenti’ne yakın olan bu plaj ince kumları ile dikkat çekiyor. Mavi yolculukların uğrak noktası olan plaja ulaşım Fethiye ve Kaş bölgesinden kalkan dolmuşlarla sağlanıyor. 

Bitez Plajı, Muğla

Muğla’ya bağlı Bodrum ilçesinin Bitez mevkiinde yer alan Bitez Plajı, oldukça sakin olan mavi bayraklı bir plajdır. Ege Denizi’nin en güzel plajları arasında yer alan bu plaja ulaşım minibüs ve taksilerle sağlanıyor. 

Denizi kumlu olan plaj Bodrum bölgesinin en uzun sahil şeridine sahiptir. Mandalina ve turunç ağaçları ile çevrili tertemiz bir denize sahip olan Bitez Plajı, dinlenmek için ideal bir plaj olarak yer alıyor. 

Denize Sıfır Oteller

Tatil cenneti Türkiye’de deniz, güneş ve kumun tadını çıkarabileceğiniz, tatilinizde sabahları dalgaların sesleriyle uyanabileceğiniz eşsiz deniz manzarasına sahip denize sıfır otelleri tercih edebilirsiniz. Mavi bayraklı plajları ziyaret edebilir veya denize bakan otelin plajında yazın keyfini çıkarabilirsiniz. 

Bütçenize ve zevkinize uygun denize sıfır oteller arasından seçiminizi yaparak tatilinizi keyifli ve konforlu bir hale getirebilirsiniz. Farklı özellikte konaklama seçenekleri sunan denize sıfır oteller arasından seçiminizi Holimax üzerinden yapabilir, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.