Türkiye’nin tüm dünyada tanınan bir tatil merkezi olmasında en önemli rolü tabii ki sahip olduğu muhteşem plajlar oynuyor. Ülkemizin dört bir yanına dağılmış olan ünlü plajlar denizlerinin güzelliği kadar temizlikleri ile de haklı bir üne sahipler. Özellikle tatil denilince ilk akla gelen rotalardan olan Akdeniz ve Ege bölgelerinde yer alan Türkiye’nin en temiz plajları her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. İşte karşınızda Türkiye’nin en temiz plajları.

Kaputaş Plajı

Antalya’da bulunan Kaş ilçesine bağlı bir mahalle olan Kalkan sınırları içerisindeki Kaputaş Plajı Türkiye’nin en temiz ve güzel plajlarından biri. Karayolundan merdivenlerden inilerek ulaşılan plaj turkuaz renkli denizi ve ince kumları ile etkileyici bir görünüme sahip. Kanyon Ağzı ismi ile anılan mevkiinde yer alan plajın en önemli özelliklerinden biri kanyondan akan suyun denize karışması sebebiyle suyunun serin olması. Kalkan merkezine 20 kilometre mesafedeki plaja giriş ücretsiz. Mavi bayraklı olan Kaputaş Plajı yaz aylarında kalabalık olabiliyor. Plajda belediye tarafından işletilen bir kafe var, ayrıca soyunma kabinleri de bulunuyor.

Kleopatra Plajı

Yine Antalya’daki mavi bayraklı plajlardan biri de Kleopatra Plajı. Söylencelerde Mısır kraliçesi Kleopatra’nın bu plajda denize girdiği anlatılıyor ve ismini de Mısır kraliçesi Kleopatra’dan almış. Alanya ilçesindeki kum plaın uzunluğu 2 kilometre ve denizinin berraklığı ile tanınıyor. Plajın önemli özelliklerinden biri de denizinin sığ olması, bu da çocuklu ailelerin de bu plajı tercih etmesini sağlıyor. Eğer yolunuz Kleopatra Plajı’na düşerse gün batımını da izlemeyi unutmayın, zira plajın gün batımı manzarası tek kelimeyle muhteşem

Olimpos Plajı

Antalya denilince akla ilk gelen noktalardan biri olan Olimpos aynı zamanda ülkemizin en güzel ve temiz plajlarından birine de ev sahipliği yapıyor. Olimpos Antik Kenti’nin plajını özel kılan bir unsur da kentin içinden akan nehrin plajda denizle buluşuyor oluşu. Antalya’nın Kumluca ilçesindeki plaj Olimpos Antik Kenti’nin içinde, dolayısıyla plajja gidebilmek için antik kente giriş yapmak gerekiyor ve kente giriş ücretli. Ülkemizin en önemli antik kentlerinden biri olan Olimpos’u gezip sonra da doğal güzelliği, tertemiz denizi ile insanı kendine hayran bırakan bu plajda unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Çıralı Plajı

Antalya’da bulunan Çıralı Plajı ismini Olimpos’taki yanar taştan alıyor. Hem temizliği ve doğal güzelliği hem de yanartaş sebebiyle her yıl binlerce insanı kendine çeken plajın bir diğer önemli özelliği ise caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanlarından biri olması. Caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanı olması sebebiyle 1. derece sit alanı olan plajda inşaat yasak ve bu sayede doğal güzelliği el değmemiş şekilde korunmuş durumda. Olimpos Plajı ile de komşu olan Çıralı Plajı denizi kadar ev sahipliği yaptığı doğal güzellikler ile de ülkemizin mutlaka görülmesi gereken plajları arasında yer alıyor.

İncekum Plajı

Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla ili ülkemizin birçok önemli tatil destinasyonunu barındırıyor ve Marmaris de bunlardan biri. İlçede bulunan İncekum Plajı ise dünyaca ünlü. İsminden de anlaşılabileceği gibi incecik kumlara sahip olan plajın denizi ise turkuaz renkli ve tertemiz. Sedir Adası’na da yakın mesafede olan plaj ormana da yakın, yani aynı anda turkuaz renkli tertemiz denizde yüzüp, orman manzarasını izlerken bol oksijenli havayı içinize çekebileceğiniz bir yer. Plajda piknik yapmak da mümkün, bu sebeple ailece gidilebilecek plajlardan biri olarak da tanımlanabilir İncekum.

Akbük Plajı

Ege Bölgesi’ndeki Aydın ili sınırları içerisinde bulunan Didim’deki Akbük Plajı yaklaşık olarak 11 kilometre uzunluğundadır. Kelimenin tam manası ile maviyle yeşilin buluştuğu bir koy olması burayı doğayla içiçe zaman geçirmeyi sevenlerin favori plajlarından biri haline getirmiştir. Denize bitişik ağaçların gölgesinde dinlenip, tertemiz denizde yüzerek harika zaman geçirebileceğiniz Akbük Plajı’nda şezlong, şemsiye gibi olanaklar da bulunuyor.

Doğal güzellikleri ve temiz denizleri ile tanınan tüm bu plajları keşfetmek, buralardaki ve yakın çevrelerindeki oteller hakkında bilgi almak için  Holimax’i hemen ziyaret edebilir ve tam aradığınız gibi bir oteli kolayca bulup rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Yorum Yazın