Yazın, deniz-kum-güneş üçlemesiyle klasik konseptteki otel tatilleri dışında farklı bir tatil deneyimlemek isteyenler için kaçınılmaz bir öneri dağ tatili olabilir. Yazın bunaltıcı sıcağından, kavurucu güneşten ve klasik tatilden sıkılanlar; dağ tatili yapmak sizin için hem maceralı hem de keyif dolu olacak.

Dağ tatili; stresten, sıkıntıdan uzak, omuzlarınızdaki yükü hafifletecek türden bir tatil planı. Yazın hafif dağ esintisiyle birlikte üzerinize aldığınız hırkanın verdiği his eşliğinde dostlarınızla geçirdiğiniz serin yaz akşamlarında huzur bulacaksınız… Bu yazımızda sizlere yaz ayında dağ tatili yapmak için 5 geçerli neden sunuyoruz!

5 neden

1-Bunaltıcı sıcaklardan kurtulun!

Kış aylarında ne kadar yazı özlesek de; yazın kavurucu sıcakları insanı inanılmaz bunaltıyor. Yazın sıcağından biraz uzaklaşıp serinlemek için dağ tatili yapmak harika bir alternatif. Hem yazın bunaltıcı sıcaklarından kurtulmuş olacaksınız hem de macera dolu bir tatil geçireceksiniz.

taze nefes

2-Kalabalıktan uzak, yalnızca doğanın seslerinin hakim olduğu ambiyansta ruhunuzu dinleyin.

Yazın sokakların cıvıltısı bir başka oluyor, kabul ama bazen sessizlik ve sakinlik de özleniyor. Otel kalabalığından ve tatil beldelerinin gürültüsünden biraz olsun uzaklaşmak, sakin bir tatil geçirmek isterseniz dağ tatili en ideal seçeneklerden bir tanesi.

Yalnızca doğanın seslerinin hakim olduğu bir ambiyansta; ateş etrafında edilen sohbetlerin, içilen kahvelerin tadı eşliğinde zihninizi dinginleştirip enerjinizi tazeleyebilirsiniz.

tatil lokasyon

3-Doğanın içine gizlenmiş güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz.

Yazın dağ tatili yapmak için bir başka neden de; doğanın içine gizlenmiş güzellikleri keşfetmek. ‘’Bunu kışın da yapabiliriz’’ dediğinizi duyar gibiyim ama yazın serinleten rüzgarın eşliğinde, güneşin, ağaçların arasından göz kırptığı bir gezintiye çıkmak çok daha keyifli olabilir.

kesfedilmemis plaj

4-Çevredeki bakir koyları ve keşfedilmemiş plajları keşfedin!

Dağ tatili deyince aklınıza hemen yeşillik ve orman gelmesin. Dağ tatillerinde, etrafta keşfedebileceğiniz birçok saklı cennet bulunur. Böylece; keşfedilmemiş koyları keşfedebilir, kampınızı dağın eteklerinde deniz manzarası eşliğinde kurabilirsiniz.  Tazecik dağ havasıyla içinize dolduracağınız oksijen, bir de tertemiz deniz havasıyla birleşirse keyfiniz ikiye katlanacaktır!

kis aylari

5-Taze bir nefes alın!

Dağ havası, adeta bir doping etkisi yaratarak enerjiyi tazeliyor. Yazın sıcağında bazen nefes almak bile bunaltıcı gelebilirken dağ tatilinde taptaze oksijeni ciğerlerinize dolduracaksınız.

kalabaliktan uzak

Yazın Dağ Tatili Yapabileceğiniz Lokasyonlar

‘’Yazın denize girmeden yapamam’’ diyenlerdenseniz size önereceğimiz lokasyonlar; Fethiye, Marmaris ve Bodrum en ideal yerler arasında. Ege’nin yüksek ormanlarına doğru yol alıp ister kamp atın isterseniz de çevredeki dağ evlerinde konaklayın.

Dağ tatili yapmak için bir başka konum da; Karadeniz yaylaları. Yayla havası, insana ayrı bir enerji verir. Atmosferi, çevredeki evlerin sinerjisi ve doğanın yarattığı harikalarla yazın muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Yaylaların civarında bulunan dağ evlerinde ailecek gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz.

‘’Yazın İstanbul yakınlarından ayrılamam’’ diyenler için de bir alternatifimiz mevcut. Büyüleyen göl manzarasıyla Sapanca! Sapanca, yazın dağ tatili yapabileceğiniz, sizleri hiç pişman etmeyecek konumlar arasında yer alıyor. Çevredeki bungalovlarda konaklayabilir, yazın sıcağından ve şehrin stresinden biraz olsun uzaklaşabilirsiniz.