Balayı tatilini planlamada yer seçimi, çiftlerin en çok araştırdığı konulardan biri oluyor. Düğün yorgunluğunu atmak, hem eşsiz bir tatil keyfi çıkarmak hem de romantik anlar yaratacak bir coğrafya seçmek işin püf noktasını oluşturuyor. Balayını yurt dışında geçirmek isteyen çiftler için holimax.com farklı özelliklere sahip destinasyon seçenekleri yaratıyor. Siz de en güzel yurt dışı balayı yerleri için yazımızdaki rotaları takip edebilirsiniz.

Avrupa Kültürüyle Harmanlanan Paris’te Yurt Dışı Balayı

Yurt dışı balayı yerleri denilince ilk akla gelen kentlerden olan Paris, kültürel kimliği ve sanat ile dopdolu müzeleri sayesinde keşfetme tutkusuna sahip balayı çiftlerine ev sahipliği yapıyor. Avrupa tarihinin izlenebileceği sarayları, ihtişamlı mimarisi ve kültürel çekicilikleri ile öğrenme duygusunu doyasıya hissetmek isteyenler için iyi bir alternatif oluşturuyor. Paris ziyaretiniz sırasında, Seine Nehri’nin iki yakasındaki sarayları izleyerek rüya gibi bir tekne turu yapabilirsiniz. Louvre Müzesi’nde dünyanın en ünlü ressam ve heykeltraşlarının koleksiyonlarını inceleyebilir ya da Eiffel Kulesi’nde panoramik bir görsel şölen yaşayarak Paris mimarisinin keyfini çıkarabilirsiniz. Kentin en dikkat çekici açık hava mekanlarından biri olan Ressamlar Tepesi’nde eşinizle romantik bir yürüyüş yapabilir; sokak ressamlarının çizeceği portrenizle mutluluğunuzu ölümsüzleştirebilirsiniz.

Gün Batımının Ege ile Bütünleştiği Mikonos ve Santorini’de Yurt Dışı Balayı Turu

Yurt dışı balayı yerleri, vizesiz seçenekler ile yeni aile kuran çiftlere cazip olanaklar sunuyor. Ege kıyılarına çok yakın olan Yunan adalarından Santorini ve Mikonos vize kolaylığı, mesafenin yakınlığı ve sakin doğası ile balayı çiftlerinin ilgisini çekiyor. Gün batımında Ege sularına vuran pırıltıların deklanşörle buluştuğu fotoğraflarıyla ünlü Santorini, romantik çiftler için kumsal keyfini sakin bir balayı konseptine dönüştürüyor. Yurt dışı sakin balayı yerleri arasında Mikonos adası da incecik kumu, masmavi suları ve geniş plajları ile deniz turizmini tercih eden çiftler için cazip bir seçenek oluşturuyor. Mikonos adasına İstanbul’dan uçak ile ulaşabileceğiniz gibi, Santorini ve Mikonos limanlarını programına dahil eden ve Kuşadası’ndan yola çıkan bir cruise turuna da katılabilirsiniz.

Rönesans’ın Doğduğu Floransa ve Toskana Bölgesi’nde Yurt Dışı Balayı

En iddialı yurt dışı balayı yerleri listesinin ayrıcalıklı isimlerinden olan Toskana bölgesi, İtalya’nın Orta Çağ tarihi ve Rönesans zenginliği nedeniyle turistik çekiciliği en yüksek bölgelerinden biridir. Toskana’nın başkenti Floransa, 72 kulesiyle ünlü San Gimignano ve otantik Pisa bölgenin en fazla ziyaretçi akınına sahip noktalarıdır. 14-15. yüzyıl Avrupa`sını günümüze taşıyan mimarisi ve ünlü tarihi yapılarıyla Floransa, rüya kentlerden biri olarak destinasyonun kalbini oluşturuyor. Balayı tatilini farklı bir tarihi dönemin büyüsü içinde geçirmeyi düşleyenler için Toskana vazgeçilmez bir tercih oluyor.

İstanbul-Bologna uçuşuyla İtalya’nın bu büyülü atmosferine ulaştıktan sonra, Floransa’da muhteşem bir şehir turu yapabilir veya ünlü Pisa kulesini ziyaret etmek için bu kente yönelebilirsiniz. UNESCO dünya miras alanı içerisinde yer alan “Güzel Kuleler Şehri” San Gimignano’da bir öğle yemeği yemeden Toskana balayı turu tamamlanamaz. Kültür dokusu yanında zengin üzüm bağlarıyla da tanınan Toskana’da, Morellino di Scansan veya Burnello di Montalcino gibi tanınmış şarap türlerinin tadımını yapmayı unutmamalısınız.

İtalya’nın Gizemli Başkenti Roma’da Yurt Dışı Balayı

İtalya’nın gezginler ve romantik çiftler için en seçkin destinasyonlarından biri olan başkent Roma, dar ve gizemli sokakları, çiçeklerle süslü sıcacık evleri, bolluğu ve gücü simgeleyen çeşmeleri ile muhteşem panoramalar sunuyor. Roma uygarlığının ve doğrudan demokrasinin simgesi Colosseum; sizleri 1700 yıl öncesine doğru götürüyor. Yepyeni bir yaşama adım atan genç çiftler için Roma’da mutlaka yapılması gereken dört ziyaret bulunuyor:

  • Aşıkların uğrak noktası Trevi Aşk Çeşmesi’nde dileklerinizi tazeleyin.
  • Katolik Hristiyanlar için kutsal Vatikan’da tarihi ve dinsel törenleri izleyerek gücün ihtişamını hissedin.
  • Antik Roma çağrışımlarına sahip  Roma köylerinde bir gün geçirin.
  • Leziz Akdeniz mutfağı örneklerini Roma köylülerinin geleneksel tarifleriyle deneyin.

Tarih ve fiyat alternatifine sahip en uygun yurt dışı balayı turu yerleri arasından seçiminizi yapmak için holimax.com adresini hemen ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yazın