Didim, Türkiye’de pek çok doğal güzelliği bir arada bulunduran tatil merkezlerinden biridir. Aydın’ın gözde tatil beldesi Didim doğal güzellikleri konusunda tatilcilere pek çok seçenek sunar. 

Görülmeye değer doğal güzellikler arasında Akbük, Altınkum Plajı ve Bafa Gölü ön plana çıkar. Eşsiz doğası, denizi ve tarihi güzelliklerinin bir arada olduğu Didim bölgesi yerli, yabancı turistlerin popüler tatil beldeleri arasındadır. 

bafa golu

Bafa Gölü

Bafa Gölü, Didim’in kuzey doğusunda Aydın-Muğla bölgesi arasında bulunur. Didim merkeze 10 km uzaklıkta bulunur. Ege bölgesinin en büyük gölü özelliğine sahiptir. 

1994 yılında Turizm Bakanlığı tarafından koruma alanı olarak belirlenen Bafa Gölü, her yıl binlerce göçmen kuş çeşidine ve bitki türlerine ev sahipliği yapar. Eşsiz doğa manzarasına sahip göl masmavi berrak görüntüsüyle görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer alır. 

altinkum plaji

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı, Aydın şehrinin Didim ilçesinde yer alır. Türkiye’nin ve dünyanın en beğenilen plajları arasında bulunur. Her yıl binlerce yerli, yabancı turistleri ağırlayan Altınkum Plajı, mavi bayrak statüsüne sahiptir. 

Eşsiz bir güzelliğe sahip plajın ismini altın rengi kumundan alır. Upuzun kumsalı ve sahili ile öne çıkan plajın denizi berrak, masmavi ve sığdır. Plajın içerisinde yürüyüş yolları, eğlence mekanları, restoran, çay bahçeleri ve otel tesisleri yer alır. 

akbuk koyu

Akbük Koyu

Akbük Koyu, Didim içerisinde yer alan Gökova Körfezi’nin kuzeyinde Akbük mevkiinde bulunur. Didim merkeze 19 km uzaklıkta yer alır. 

Masmavi ve berrak bir denize sahip Akbük Koyu’nda denizin keyfini çıkarabilir, kamp yapabilirsiniz. Su sporları için elverişli bir ortam olan Akbük Koyu, denizi, doğası ve sakinliğiyle yerli, yabancı ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunar. 

Yüzlerce balık çeşidinin yer aldığı koyda balık tutabilir, taze bir şekilde yiyebilirsiniz. Kumsallarında güneşlenebilir, masmavi denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 

sapli ada

Saplı Ada

Saplı Ada, Didim’in Akbük mevkiinde yer alır. Didim merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunur. Akbük’te yer alan Saplı Ada, tepeden bakıldığında kaşık veya cezve şeklindedir.

Ada, büyük bir volkanik patlama sonucu etrafa yayılan küllerin birikmesiyle oluşur. Günümüzde adanın etrafında kül tabakalarını görmek mümkündür.  

Doğal sit alanı olarak korunan Saplı Ada, Akbük manzarasının yanında ziyaretçilere muhteşem bir görüntü verir. Kıyı şeridinden adaya doğru yürüyebilir, harika fotoğraflar çekebilir, denize girebilirsiniz. 

culin magarasi

Culin Mağarası 

Culin Mağarası, Didim’in tek mağarası olarak Akbük mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 23 km uzaklıkta bulunur. Akbük manzaralı Culin Mağarası’nın eşsiz güzelliği görülmesi gereken doğal güzellikler arasında bulunur. 

Bölge halkı arasında kuşini, culin, bardin, güvercin mağarası olarak bilinir. Bahar aylarında ziyaret edilmesi önerilen mağara, 200 – 250 metre derinliğe sahiptir. Doğa yürüyüşü yaparak mağaranın içerisinde yosun tutmuş kayaları ve kırlangıçları yakından görebilirsiniz. 

didim menderes adasi milli park

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı

Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Söke ve Kuşadası bölgeleri arasında yer alır. Didim merkeze 50 km, Söke merkeze 34 km uzaklıkta konumlanır. Büyük Menderes, 1994 yılında milli park statüsü kazanarak koruma altına alınır. 

Milli parkın içerisinde nesli tükenmekte olan canlılar, endemik bitki türleri, yüzlerce kuş türü yer alır. Göçmen kuşlarının yaşam alanı olan park aynı zamanda deniz canlıları ve Akdeniz foklarının üreme alanıdır.

Dünya’nın eşsiz doğal güzellikleri arasında bulunan Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda birbirinden farklı aktivitelere katılabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Deniz manzarası eşliğinde doğanın ve sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. 

Büyük Menderes Dalyanları

Büyük Menderes Dalyanları, Didim’in Akköy mevkiinde yer alır. Didim merkeze 17 km uzaklıkta bulunur. 

Her mevsim enfes bir güzelliğine bürünen Büyük Menderes Dalyanları, kış aylarında flamingoların uğrak noktasıdır. Pembenin her tonunu yakından görebileceğiniz flamingolar ile harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Balıkçı aktivitelerinin yapıldığı Büyük Menderes Dalyanları bahar aylarında yeşil ve mavinin eşsiz tonlarıyla harika fotoğraflar çekebilirsiniz.  

Didim’in doğal güzelliklerini yerinde görmek, denizin ve doğanın keyfini çıkarmak için Holimax sitesinde yer alan her bütçe ve zevke uygun Didim otellerini değerlendirebilirsiniz. Birbirinden konforlu otellerde konaklama için erken rezervasyon ve avantajlı seçeneklerden yararlanabilir, hayalinizdeki tatili yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. 

Yorum Yazın