Akdeniz’in incisi Kıbrıs, Sicilya ve Sardunya’dan sonra üçüncü büyük ada olarak yer alır. Tarihte pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kuzey Kıbrıs, tarihi yerleri, antik kentleri, doğal güzellikleri, lüks ve konforlu otelleri, masmavi denizi, göz alıcı plajlarıyla dünyanın dört bir yanından yerli, yabancı turistlerin tercih ettiği bir tatil cenneti olarak karşımıza çıkar. 

Yılın her mevsimi ılıman bir iklime sahip olan adada deniz, kum, güneş keyfini bir arada yaşayabilirsiniz. Masmavi berrak denizi, muhteşem kumsalları ve el değmemiş doğası ile dikkat çeken dünyaca ünlü Kıbrıs plajları ziyaretçilerine keyifli bir tatil deneyimi yaşatır.   

glapsides plaji 1

Glapsides Plajı 

Ada halkının en güzel plaj olarak gösterdiği Glapsides Plajı, Gazimağusa’nın doğu kıyısında yer alır. Şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan plaj Kuzey Kıbrıs’ın en çok tercih edilen plajları arasında bulunur.

Turkuaz renkli denizi, eşsiz doğası ve muhteşem manzarasıyla yerli, yabancı turistlerin akın ettiği Glapsides Plajı, su sporları, tüplü dalış ve kuş gözlemciliği aktiviteleri için idealdir. Geniş bir alana sahip ince kumlu plajın denizi sığ, dalgasız ve berraktır. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama, tuvalet, soyunma kabinleri ve bunların yanı sıra plaj çevresinde restoran ve kafeler yer alır. 

FIG TREE Kibris

Fig Tree

Gazimağusa’nın Paralimni mevkiinde konumlanan Fig Tree Plajı, ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunur. Türkçe’de incir ağacı anlamına gelen Fig Tree plajı, ismini arkasında bulunan incir ağaçlarından almıştır. 

Avrupa’nın en iyi üçüncü plajı olarak seçilen Fig Tree plajı, Gazimağusa bölgesinin en popüler plajları arasında yer alır. Altın renkli yumuşacık kumları, akvaryum rengine sahip denizi ile dikkat çeken plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Benzersiz bir manzara sunan plaj, yaz aylarında yerli, yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilir. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, duş, soyunma kabinleri gibi olanaklar bulunur. 

karpaz altinkum sahili

Altınkum Plajı

Altınkum Plajı, Kuzey Kıbrıs’ın kuzeydoğu ucunda bulunan Karpaz Yarımadası’nın Dipkarpaz mevkiinde yer alır. Başkent Lefkoşa’ya 138 km uzaklıkta bulunur. 

Kıbrıs’ın en güzel sahillerine ve manzaralarına sahip Altınkum Plajı, yemyeşil doğası, ince tanecikli altın sarısı kumsalı ve masmavi berrak, sığ denizi ile göz kamaştırır. Aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinen bakir kalmış bu plaj Caretta Carettalar’ın yumurtalarını bıraktığı ve meşhur yabani Karpaz eşeklerin yaşama alanı olarak yer alır. Son derece sessiz ve sakin olan plaj içerisinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. 

alagadi plaji 1

Alagadi Plajı

Girne bölgesinin en uzun sahil şeridine sahip Alagadi Plajı, Girne bölgesinin doğu kıyısında yer alır. İlçe merkezine 16 km uzaklıkta bulunan plaj milli park statüsüne sahiptir. 

Bölgenin en çok tercih edilen plajları arasında bulunan Alagadi Plajı’nın bir kısmı Caretta Carettalar ve yeşil deniz kaplumbağaların üreme alanı olduğu için koruma altına alınmıştır. Bir bölümü deniz keyfi yapmak isteyen ziyaretçilere açık olan plaj el değmemiş doğası ve sakin atmosferiyle yerli yabancı turistlerin ilgisini çeker. Eşsiz manzarasıyla görsel bir şölen sunan Alagadi Plajı’nın denizi sığ ve berraktır. 

kibris yesilirmak plaji

Yeşilırmak Plajı 

Yeşilırmak Plajı, Lefkoşa’nın Dillirga bölgesinde bulunan Yeşilırmak köyüne bağlı olarak yer alır. Lefkoşa’ya 73 km uzaklıkta bulunur. 

Kıbrıs’ın en büyük asma ağacı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen asma ağacına ev sahipliği yapan Yeşilırmak Plajı, sessiz ve sakin bir atmosfere sahiptir. Küçük ve şirin bir koy üzerinde yer alan plajın denizi masmavi ve berraktır. Plajın ortasından yer alan büyük iskeleden kolaylıkla denize girebilir, kalabalıktan uzak huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. 

Dünyaca ünlü plajların yer aldığı adada keyifli bir tatil geçirmek konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için her bütçe ve zevke hitap eden Kıbrıs otellerini Holimax’te bulabilirsiniz. Erken rezervasyon seçenekleri ve avantajlı kampanyalarla yaz tatilinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın