Sakarya’nın Batı sınırında bulunan Sapanca; İstanbul’a yakınlığı sayesinde son dönemlerde kısa süreli tatiller için en sık tercih edilen bölgeler arasında bulunuyor. Bir doğa harikası olan büyüleyici gölü sayesinde turistlerin oldukça ilgisini çeken Sapanca, ormanları ve yeşillikleriyle de misafirlerine huzur dolu bir tatil yaşama fırsata sunuyor.

Gelişen turizm bölgeleri arasında yer alan Sapanca; dingin, kalabalıktan uzak ve doğayla iç içe bir hafta sonu tatili geçirmek isteyenler için oldukça uygun bir tatil beldesi. Bu yazımızda Sapanca’da gezilecek yerler, Sapanca’da ne yenir, Sapanca’da konaklama imkanı gibi konulara yer vermeye çalışacağız.

sapanca gezilecek

Sapanca’da Gezilecek Yerler

Sapanca tatiliniz boyunca sadece manzaranın ve doğanın keyfini çıkarmakla kalmayıp, bunların yanı sıra eğlenceli pek çok aktivite yapma imkânına da sahip olacaksınız. Sapanca gölünün çevresinde sevdiklerinizle beraber kısa yürüyüşler yaparak anın tadını çıkarabilir, çevrede bulunan bisiklet kiralama yerlerinden bisikletinizi kiralayarak keyif dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Sapanca’ya gittiğinizde mutlaka gezmenizi önerdiğimiz yerlerin başında gelen Maşukiye, doğasıyla göz kamaştıran, huzur dolu bir mekan. Maşukiye’de doğanın derinliklerine doğru keşfe çıkabilir, benzersiz fotoğraflar çekme fırsatı yakalayabilisiniz. Ayrıca burada; macera tutkunları için ATV, kayak, paintball gibi heyecan dolu aktivite seçenekleri de bulunuyor. Tatilinize heyecan katmak istiyorsanız ATV ile Sapanca’nın muhteşem doğasını keşfe çıkmanızı tavsiye ederiz. Son olarak, eğer Sapanca tatiliniz kiraz mevsimine denk geldiyse; Maşukiye’de bulunan huzur dolu kiraz bahçelerini de gezmeyi unutmayın!

Doğadan uzaklaşmadan yalnızca yeşilin ve mavinin iç içe olduğu, kuş seslerinin sizlere eşlik ettiği bir gezi planı yapmak isteyenler için; Kırkpınar gezmenizi önereceğimiz bir diğer yer. Kırkpınar’da farklı tasarımlarla birçok misafirin beğenisini kazanmış kafeler ve restoranlar bulunuyor. Burada bulunan kafelerde, eşsiz göl manzarasına karşı keyif kahvesi içmenizi tavsiye ederiz.

sapanca gezilecek 2

Tarihi ve kültürel yerleri gezi rotasına dahil etmeyi sevenler için Sapanca’da görmenizi istediğimiz birkaç tarihi mekan bulunmakta. Justinianus Köprüsü, bu tarihi yerler arasında bulunuyor. Halk arasında ‘’beş köprü’’ olarak adlandırılan Justinianus köprüsü, Sakarya nehri üzerine konumlandırılmıştır. Yaklaşık 439 m uzunluğundaki köprü, devasa büyüklüğü sayesinde birçok eserin konusu olmuştur. Sapanca’ya yolunuz düştüğünde, Justinianus Köprüsünü ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Sapanca’da gezilecek diğer yerleri de şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Soğucak Yaylası
  • Hasan Fehmi Camii
  • Sapanca Aygır Deresi
  • Rüstem Paşa Camii
  • Rahime Sultan Camii
  • Sakarya İl Ormanı Tabiat Parkı
  • Ormanya Doğal Yaşam Parkı

sapanca meshur lezzet

Sapanca Meşhur Lezzetler

Osmanlı mutfağından izler taşıyan Sapanca mutfağı, Karadeniz ve Marmara bölgesinin mutfağından beslenmiş enfes lezzetleri içerisinde barındırıyor. Sapanca tatiliniz boyunca hem ruhunuz doyacak hem de mideniz bayram edecek!

Sapanca’da mutlaka tatmanızı önerdiğimiz ilk lezzet; kiremitte balık. Sapanca gölünün tatlı sularından çıkarılmış olan taptaze balıklarla yapılan ve özel baharatlarla lezzetlendirilen balıkların tadını unutamayacaksınız.

 

Gününüzün keyif dolu başlamasını sağlayan en önemli unsurlardan biri de, özenle hazırlanmış kahvaltı sofralarıdır. Sapanca tatilinizde, kahvaltının tadına doyacağınıza eminiz. Doğayla iç içe, huzur dolu bir manzara eşliğinde yapacağınız kahvaltılar tatilinizi çok daha keyifli kılacaktır. Bu yüzden Sapanca’da kahvaltının keyfini çıkarmadan tatilinizi sonlandırmamanızı öneririz.

Son olarak; ıslama köfte, mantarlı pide, Çerkez tavuğu, barbunya ezmesi, karalahana ezmesi, cevizli lahana, taze fasulye turşusu, diken başı, incir uyutması tatlısı Sapanca’da mutlaka tatmanızı önerdiğimiz lezzetler arasında bulunuyor.

elite world

Sapanca’da Konaklama İmkanı

Sapanca’da konaklamak için birçok seçeneği sahipsiniz. Sapanca’da yeşilliklerin arasında ve kuş sesleri eşliğinde bir gece geçirmek isteyenler için pek çok kamp alanı mevcut. Bu kamp alanlarında unutulmaz bir kamp deneyimi yaşarken zihninizin tazelendiğini ve canlandığınızı hissedeceksiniz. Kamp yapmak için ihtiyacınız olabilecek ekipmanlarınızı yanınıza aldıktan sonra geriye kalan tek şey kamp çadırınızı kurmak olacak!

 

Sapanca’da konforun ve rahatlığın ön planda olduğu bir otel deneyimi yaşamak isteyenler için ise önerimiz; Elite World Sapanca Convention & Wellness Resort otel. Üst düzey hizmet anlayışı ve doğallığı merkeze alan konseptiyle Elite World Sapanca, misafirlerine konforlu ve huzur dolu bir tatil imkanı sunuyor. Sapanca şehir merkezine 3 km, Sabiha Gökçen Havaalanına 100 km uzaklıkta konumlandırılmış olan tesis, pek çok sosyal organizasyona da ev sahipliği yapmaktadır.