Doğaseverlere Özel Türkiye’nin Doğa Tatili Rotaları Neler?

Doğa ile bir arada olmak her zaman iyi hissettirir. Türkiye, iklimi, biyoçeşitliliği ve eşsiz doğasıyla doğaseverler için harika bir seçenektir. Ülkemizin birbirinden güzel doğa tatili rotalarında doğanın içinde huzurlu bir doğa tatili yapabilmeniz mümkün. 

Yeşillikler içinde yer alan ülkemizin en güzel manzaralarını, göllerini, yaylalarını, parklarını, şelalelerini, dağlarını, nehirlerini, platolarını, vadilerini ve sahillerini keşfetmek size yeni bir deneyim kazandıracaktır. Siz de bir doğa tutkunu iseniz Türkiye’nin doğa tatili rotaları için bu yazımızdan ilham alabilirsiniz. 

faralya koyu

Faralya Köyü

Faralya köyü, Muğla’nın Fethiye ilçesinin Baba Dağı eteklerinde yer alır. Fethiye’ye 22 km, Ölüdeniz’e 8 km uzaklıkta bulunur. 

İngiltere’nin dünyaca ünlü The Times Gazetesi, yaptığı araştırmalar sonucunda Faralya köyünü Türkiye’de bulunan 6 gizli cennet tatil yerleri arasında göstermiştir. Doğa yürüyüşü severlerin tercih ettiği Likya Yolu’nun bir kısmı bu köyden geçmektedir. Yeşil ve mavinin dans ettiği cennetten bir köşe olan Faralya köyünde doğayla iç içe sakin bir tatil geçirebilirsiniz.  

akyaka gorsel

Akyaka  

Doğa tatili için en uygun rotalar arasında yer alan doğal güzelliklerle dolu Akyaka, Muğla ilinin Ula ilçesine bağlıdır. Gökova Körfezi’nin uç kısmında konumlanan belde Muğla merkeze 26 km, Ula’ya 12 km uzaklıkta bulunur. 

Mavi bayraklı deniziyle ve dingin doğasıyla göz dolduran Akyaka’da yeşille mavinin bir arada olduğu birbirinden güzel pek çok koy yer alır. Çam ormanlarıyla çevrili birinci derecede sit alanı olan Akyaka’da patika yollarda yürüyüş yapabilir, eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilir, Akbük Koyu’nda çadır kampı yapabilirsiniz. 

adrasan koyu gorsel

Adrasan Koyu 

Doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenlerin gizli rotası Adrasan Koyu, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı eşsiz doğal güzelliklere sahip sakin ve sessiz bir yerdir. Antalya’ya 95 km, Kumluca’ya 66 km, Olimposa 8 km uzaklıkta bulunur. 

Etrafı çam ağaçlarıyla çevrili Adrasan Koyu, 2 km uzunluğunda pırıl pırıl bir kumsala ve masmavi, enfes bir denize sahiptir. Doğaseverler için huzurlu bir ortam vaadeden koy eşsiz doğa ve deniz manzaralarıyla göz doldurur. Uzun mesafeli yürüyüş yolu olan Likya Yolu’nun bir kısmı buradan geçer. 

kaz daglari gorsel

Kaz Dağları 

Oksijen deposu Kaz Dağları, doğa tatili için harika bir yerdir. Çanakkale ve Balıkesir illerinin arasında kalan Kaz Dağları, Edremit Körfezi’nin kuzeyinde yer alır. 

Ağaç evleri, çadır kamp yerleri ile meşhur olan bu doğa harikası yer yaz aylarında serinlik ve sakinlik arayanların tercih ettiği rotalardandır. Kaz Dağları’nın eteklerinde muhteşem bir doğaya sahip köyler doğaseverlerin gözde tatil rotaları arasında yer alır. 

akgol gorsel

Akgöl

Sinop bölgesinin gizli kalmış güzellikleri arasında yer alan Akgöl, Sinop ilinin Ayancık ilçesinde yer alır. Yemyeşil köknar ağaçlarının arasında tertemiz bir havaya sahip olan Akgöl’de huzurlu bir doğa tatili yapabilirsiniz. 

Gölün etrafında yürüyüş parkurları ve piknik alanları yer alır. Çadır kampı yapmak için ideal bir alan olan Akgöl eşsiz doğa manzaralarıyla göz doldurur. 

bordubet gorsel

Bördübet Koyu

Doğa tatili için enfes bir nokta olan Bördübet Koyu, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü mevkiinde yer alır. Marmaris merkeze 28 km uzaklıkta bulunur. 

Farklı kuş türlerinin bulunduğu Bördübet Koyu ve çevresi birinci derecede doğal sit alanı olarak yer alır. Yemyeşil mis kokulu çam ağaçlarıyla çevrili doğa harikası Bördübet Koyu, doğası ve deniziyle görenleri kendine hayran bırakır.   

Eşsiz doğasıyla göz dolduran doğa tatili rotalarını yakından keşfetmek ve konaklama yapmak için Holimax’te yer alan oteller arasından zevkinize ve bütçenize uygun seçimler yapabilirsiniz.   

 

Yorum Yazın