Temiz ve güvenilir plaj anlamına gelen Mavi Bayraklı Plaj, ülkedeki turizm alanında en seçkin çevre ödüllerinden biridir. Temiz ve güvenilir plaj ve marinalara verilen Mavi Bayrak Ödülü tatil tutkunlarının gönül rahatlığı ile denize girmelerine ve huzurlu bir tatil yapmalarına olanak tanıyan son derece önemli bir belge olarak niteleniyor. 

Türkiye, dünyada İspanya ve Yunanistan’dan sonra en çok mavi bayrağa sahip üçüncü ülke olmanın haklı gururunu yaşıyor. 519 adet ödüllü plajı ile Türkiye, turizm alanında güven veren bir ülke olmanın yanı sıra yabancı turistlerin de en çok rağbet ettiği tatil merkezlerinden biri olma özelliğini koruyor. 

Antalya upuzun sahil şeridi, temiz ve berrak koyları ve donanımlı tesisleriyle Mavi Bayraklı plajlar sıralamasında ilk sıradaki yerini korumayı başarıyor. Türkiye’de Mavi Bayraklı plajlar bir hayli fazla. 

Muğla, İzmir, Aydın, Balıkesir, Mersin, Kocaeli, Bartın gibi tatil beldeleri de Mavi Bayrak Ödülünü alarak üç tarafı sularla çevrili Türkiye’nin turizm anlamında ne kadar güvenilir bir ülke olduğunu da kanıtlamış oluyor.

kaputas plaji gorsel

Türkiye’deki Mavi Bayraklı Plajlar 

Ülkemizde Akdeniz’de Antalya merkez ve ilçeleri başta olmak üzere Mersin’de; Ege ve Marmara sularında Mavi Bayrak sahibi pek çok plaj var. Bunlardan en çok öne çıkanları şöyle sıralayabiliriz:

Antalya Mavi Bayraklı plajlar kategorisinde ilk sıralarda yer alan Kaputaş Plajı tertemiz ve turkuaz deniziyle hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Kaş’la Kalkan arasındaki sahil bandında yer alan Kaputaş, dünya sıralamasında da en iyi plajlar arasında gösteriliyor. Kuşbakışı görüntülerde de berraklığı ve göz alıcı mavi-turkuaz rengi öne çıkan Kaputaş Plajı bu özelliğiyle adeta bir tabloyu andırıyor. 

Çeşme Ilıca Plajı da Mavi Bayrak ile taçlanan plajlar arasında yer alıyor. Türkiye’nin en güzel ücretsiz halk plajı olan Ilıca, “Yeryüzündeki cennet” olarak ifade edilen Çeşme’nin en güzel plajı olarak nitelendiriliyor. Tatil rotası olarak Çeşme’yi tercih ettiyseniz Holimax sitesindeki Çeşme Otelleri sayfasına göz atarak zevkinize en uygun oteli belirleyebilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi göz alıcı maviliği ve dupduru görüntüsüyle Mavi Bayrak Ödülünü sonuna kadar hak eden plajlardan biri. Fethiye yakınlarındaki Ölüdeniz’de yer alan Kelebekler Vadisi, Türkiye’nin tanıtım broşürlerinde ve filmlerinde ilk olarak gözüken lokasyonlardan. Holimax’te yer alan Ölüdeniz Otelleri sayfasında birbirinden konforlu otel seçeneklerini bulabilirsiniz.

Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Kleopatra Plajı da Mavi Bayrak ile taçlandırılan plajlar arasında yer alıyor. Berrak suları, altın renkli incecik kumlarıyla ünlenen Kleopatra Plajı 2 kilometre uzunluğundaki sahili ve dupduru mavi deniziyle göz kamaştırıyor. 

Kleopatra Plajı dışında Alanya’da Mavi Bayrak Ödülü alan pek çok plaj yer alıyor. 

Antalya’ya bağlı Side ilçesindeki çoğu plaj da Mavi Bayrak Ödülü ile temiz ve güvenilir olduğunu ispatlamıştır. Tarihi dokusuyla da ön plana çıkan Side’nin tertemiz denizinde kulaç atmanın keyfini sürebilirsiniz.

Deniz ve doğası kadar golf turizmiyle de adını duyuran ve uluslararası çapta bir üne kavuşan Belek, çok sayıdaki Mavi Bayraklı plajıyla tatilcilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. 

Antalya’nın Aksu ilçesinde yer alan pek çok tesisin özel plajları Mavi Bayrak ile ödüllendirilmiş bölgeler olarak tercih edilebilir. 

Antalya’nın sadece ilçelerinde değil, şehir merkezinde yer alan çoğu oteli de temiz ve güvenilir otel statüsünde değerlendiriliyor. Kent merkezinde yer alan ve plajlarında Mavi Bayrak dalgalanan pek çok oteli Holimax’in Antalya Otelleri sayfasında bulabilirsiniz. 

Mavi Bayraklı plajlar Türkiye turizmine önemli bir prestij ve marka değeri kazandırıyor.

 

Yorum Yazın