Hem eğlenceli hem de doğal güzellikleriyle sizi mest edecek bir beldede tatil yapmak istiyorsanız size önereceğimiz ilk durak Belek olacak. Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir belde olan Belek, özellikle yaz turizmi denince akla ilk gelen bölgelerden biri olarak biliniyor. Her sene yurt içi ve yurt dışından binlerce insanı ağırlayan bu belde, golf tutkunları için de oldukça özel alternatiflere sahip.

Doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve cam gibi deniziyle turizmin başkenti Antalya’nın popüler kentlerinden biri olmayı başaran Belek’te harika bir yaz tatili geçirmeye hazır olun.

belek golf gorsel

Belek’te Eğlenceli Aktivitelere Katılın

Etkileyici plajlara ve zengin bir kültürel mirasa sahip olmasının yanı sıra eğlenceli aktivitelere de dahil olmanıza olanak sağlayan Belek, Türkiye’nin golf merkezi olarak biliniyor. Gol tutkunları için birçok golf sahası ve merkezi bulunan Belek, hem yerli hem de yabancı golf oyuncularını ağırlıyor. Tüm bunlara ek olarak, birçok farklı spor dalından yerli ve yabancı takımların kamp yaptığı bir belde olan Belek eğlenceli bir deniz tatili yapmak için de doğru bir tercih olacaktır.

Golf sahalarının yanı sıra rafting alanına, tenis kortuna ve futbol sahasına da sahip olan bu şirin belde, temel olarak iki köyden oluşuyor. Kadriye ve Belek olarak ayrılan bu iki köy, berrak denizleri ve altın kumlu sahilleriyle Türkiye’de deniz tatili denince akla ilk gelen duraklardan biri olarak göze çarpıyor. Doğal güzelliklerini keşfederken eğlenceli aktivitelerle tatilinizi renklendirebileceğiniz Belek otelleri de bir yaz tatilinden beklediğiniz her şeyi size verebilir.

belek plaj gorsel

Belek’in Sahillerinde Unutulmaz Anılar Biriktirin

Akdeniz’in denizi ve sıcak iklimiyle meşhur ili Antalya’ya bağlı olan Belek, Türkiye’de yaz turizminin kalbinin attığı yerlerden biri. Mavi ve yeşilin benzersiz tonlarını barındıran denizi, uçsuz bucaksız sahili ve doğal güzellikleriyle akıllara kazınan Belek’te benzersiz bir yaz tatili deneyimi yaşayabilirsiniz. Ultra lüks otelleriyle tatilcilerin kalbini kazanan Belek’te dilerseniz kaldığınız otelin sahilinde dilerseniz de Belek Halk Plajı veya Kadriye Halk Plajı’nda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Berrak denizinden çıkmak istemeyeceğiniz Belek Halk Plajı aynı zamanda deniz kaplumbağalarına da ev sahipliği yapıyor. Doğal zenginliklerinin yanı sıra farklı deniz canlıları ve bitki örtüsüyle Antalya’nın gözde beldelerinden biri olmayı başaran Belek, yılda neredeyse 2 milyon yerli ve yabancı turist ağırlıyor.

aspendos antik kenti gorsel

Belek’in Doğal ve Kültürel Güzelliklerini Keşfedin

Tarihi MÖ 4000 yılına kadar uzanan Belek’te Antik Çağ’dan kalan birçok tarihi eser ve yapı bulunuyor. Eğer bu sene tatil rotanıza Belek’i dahil ettiyseniz, bu bölgede bulunan antik kentleri de ziyaret etmenizi öneririz. Hem bölgenin tarihini anlamak hem de farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bu etkileyici beldeyi keşfetmek tatilinizi daha anlamlı hale getirebilir.

Belek ziyaretinizin ilk duraklarından birinin Aspendos Antik Kenti olmasını öneririz. Antik Çağ’ın en iyi korunan tiyatrosu olarak bilinen antik tiyatro bu bölgede bulunuyor. Yine ziyaret etmenizi önerdiğimiz bir diğer antik kent olan Perge Antik Kenti de Helenistik Dönem’e ve Roma İmparatorluğu’na dair izler barındıran oldukça etkileyici bir alan.

Antalya’nın doğal güzelliklerine oldukça yakın bir mesafede olan Belek’e yolunuz düşerse Manavgat Şelalesi ve Kurşunlu Şelalesi gibi bölgenin eşsizliğine tanık olacağınız rotaları da ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Piknik yapabileceğiniz bir alan içinde bulunan bu şelalelerde Antalya’nın saklı güzelliklerini keşfederken keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Lüks otelleriyle dikkat çeken bir belde olan Belek için Holimax’in farklı özelliklere sahip Belek otelleri arasından seçim yapabilir ve eğlenceli bir yaz tatili için ilk adımı atabilirsiniz.

 

Yorum Yazın