Kısa bir Akyaka turuna hazır mısınız? Bu yazımızda Akyaka’da yapılacakları keşfedeceğiz. Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir mahalledir. Gökova körfezinin doğu ucunda yer alan turizmin en canlı merkezlerinden olan Akyaka, doğa aşığı tatilcilerin hayran kaldığı noktalar arasında bulunuyor. Yemyeşil doğası ve merkez içerisinde bulunan eğlenceli aktivitelerle Akyaka, sizlere macera dolu bir tatil deneyimi sunuyor!

Ege bölgesinin en şirin, en sakin koylarından biri olan Akyaka, şehir merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunuyor. Yol boyunca karşılaştığınız manzaraların sizleri büyüleyeceğine eminiz!  Doğanın enerjisini derinden hissedeceğiniz bu yerde, yapabileceğiniz pek çok aktivite, gezmekten keyif alacağınız birçok mekân bulunuyor.

Akyaka’da Yapılacaklar

Doğanın sonsuz sevgisine ve bereketine şahit olacağınız Akyaka’da, kendi sessizliğinizde aradığınız cevapları bu muazzam doğanın enerjisini hissederek bulabilirsiniz. Şimdi gelin hep birlikte bu etkileyici doğa harikasında yapılacakları birlikte keşfedelim!

1.   Azmak Turu Yapın

azmak nehri

Azmak nehri, Gökyaka Körfezine dökülen, Akyaka yakınlarında bulunan bir akarsudur. Her yıl yerli- yabancı birçok turistin ziyaret ettiği Azmak Nehri; Azmak çayırı, Kadın Azmağı veya Akyaka Azmağı olarak da adlandırılır. Azmak, küçük bir su birikintisi anlamına gelir ama burada ‘’çay’’ anlamında kullanılmaktadır. Azmak turu sırasında kendinizi bambaşka bir dünyada hissedebilirsiniz. Azmak nehrinin buz gibi suyu ile yaz sıcaklarında serinleyebilir, burada bulunan kafelerde keyif kahvesi içebilirsiniz. Azmak nehri çevresinde yer alan tekne turlarına katılarak sazlıkların ve yeşilliklerin arasında rüya gibi bir tekne turu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Azmak nehrine karşı oturup doğanın sizlere ne demek istediğini anlamaya çalışmak ve doğayı dinlemek, şüphesiz en harika terapi çeşitlerindendir. Azmak nehri öyle bir yer ki, burada kendi derinliklerinize inerek doğayla birlikte huzur dolu, unutulmaz deneyimler yaşayabilirsiniz. Ayrıca, Azmak Nehrinde gün batımını izlemek de sizler için muazzam bir deneyim olacaktır.

2. Macera Arayışında Olanlar İçin Kitesurf (Rüzgâr Sörfü)

ruzgar sorfu

Akyaka’da rüzgar sörfü yapabileceğiniz pek çok alan bulunuyor. Tatilinize heyecan katmak istiyorsanız önerimiz, kitesurf deneyimi yaşamanız yönünde! Bu konuda herhangi bir tecrübenizin olmasına da gerek yok, Kitesurf deneyimini uzman eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde yaşama imkânına sahipsiniz. Bu benzersiz deneyim sırasında; kendinizi rüzgârın kollarına bırakarak özgürlüğün tadını çıkaracak ve unutulmaz anlar yaşayacaksınız.

3. Akyaka Sokaklarını Keşfedin

akyaka sokaklari

Büyüleyici atmosferiyle, otantik mimarisiyle insanın kalbini ısıtan bir yer olan Akyaka sokakları, şüphesiz ülkemizin en gözde noktaları arasında bulunuyor. Akyaka sokaklarının; kendine has bir mimarisi ve kendine has bir enerjisi var. Az katlı evler ve ahşap dokulu duvarlar, Akyaka sokaklarında dikkatinizi çekecek yapılar arasında. Sokaklarda bulunan antikacı dükkânlar, yöre halkının kendi ürettiği ürünleri sattığı tezgâhlar, yöre lezzetlerini sunan mekânlarıyla Akyaka sokakları, mutlaka gezmenizi önerdiğimiz yer arasında geliyor.

Akyaka’da Ne Yenir?

akyaka yemekleri

Ege bölgesinin enfes yemekleri, tatiliniz boyunca sizlere adeta bir lezzet şöleni yaratacak. Ege’nin en gözde noktalarından biri olan Akyaka, taptaze oksijeni ve birbirinden lezzetli yemekleriyle iştah kabartıyor! Taze deniz mahsulleriyle ünlü olan Akyaka mutfağında her çeşit balık türünün yer aldığını söyleyebiliriz. Mercan, çupra, izmarit, kalkan, lagos, sinarit bu balık türlerinden bazıları. Akyaka çevresinde bulunan restoranlarda bu enfes balık çeşitlerini deneyebilir, büyüleyici bir manzara eşliğinde sofralarınıza keyif katabilirsiniz. Ek olarak; sübye güveç, balık çorbası, yengeç bacağı, karidesli mücver ve kalamar dolma da denemenizi önerdiğimiz Akyaka lezzetleri arasında bulunuyor.

Akyaka mutfağı deyince aklımıza direkt sofraların olmazsa olmaz eşlikçisi mezeler gelir! Taptaze Ege otlarıyla ve zeytinyağıyla yapılan mezelerin lezzeti parmak ısırtan türden. Girit meze, kabak çiçeği kızartması, atom, fava, şakşuka mutlaka tatmanızı önerdiğimiz meze çeşitleri arasında yer alıyor.

 

 

Yorum Yazın