Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en güzel liman şehirlerinden biri olan Gazimağusa, yaz aylarında yerli, yabancı turistlerin akınına uğrar. Doğal ve tarihi güzellikleri ile dikkat çeken Gazimağusa, muhteşem plajları ile göz kamaştırır. 

Akdeniz’in masmavi berrak sularına sahip Gazimağusa plajlarında keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Masmavi denizin ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz Gazimağusa’nın popüler plajları arasında Fig Tree, Glapsides Plajı, Derinya Halk Plajı, Silver Plajı öne çıkar. 

glapsides plaji 1 1

Glapsides Plajı

Adanın en güzel plajı olarak gösterilen Glapsides Plajı, Gazimağusa’nın doğu kıyısında yer alır. Şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunur. 

Kıbrıslılar tarafından en çok tercih edilen plajlar arasında olan Glapsides, su sporları, tüplü dalış ve kuş gözlemciliği gibi aktiviteler için elverişlidir. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan ince kumlu plajın denizi sığ, dalgasız ve berraktır. Girişieri ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong ve şemsiye kiralama olanakları, tuvalet ve soyunma kabinleri bulunur. Deniz ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz plaj çevresinde birçok restoran ve kafe yer alır. 

fig tree kibris plaj

Fig Tree

Fig Tree Plajı, Gazimağusa’nın Paralimni mevkiinde konumlanır. İlçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunur. Türkçede incir ağacı anlamına gelen Fig Tree Plajı ismini arkasında bulunan incir ağaçlarından almıştır. 

Gazimağusa’nın en popüler plajı olan bu yer Avrupa’nın en iyi üçüncü plajı olarak gösterilmiştir. Altın renkli kumları ve akvaryum görüntüsüne sahip denizi ile dikkat çeken plaj, sığ ve berrak bir denize sahiptir. Ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunan plaj, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görür. Girişleri ücretsiz olan plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralama hizmeti, duş, soyunma kabinleri gibi olanaklar mevcuttur. 

silver plaji

Silver Plajı 

Silver Plajı, Gazimağusa’nın Tuzla mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunur. 

Salamis Antik Kenti’nin yanında konumlanan Silver Plajı, bölgenin en çok tercih edilen plajları arasında yer alır. Büyüleyici bir su altına sahip plaj tüplü dalış için sık sık tercih edilir. Hem deniz keyfi hem de tarihi gezinti yapabileceğiniz plajın denizi berrak ve sığdır. Keyifli vakit geçirebileceğiniz plaj içerisinde bir adet restoran ve bunun yanı sıra duş, tuvalet, soyunma kabinleri gibi imkanlar bulunur.

derinya plaj

Derinya Halk Plajı

Derinya Halk Plajı, Gazimağusa’nın uzun yıllardır giriş ve çıkışların izinle olduğu Maraş Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. 240 metre uzunluğunda bir geniş alana sahip plaj ilçe merkezine 8 km uzaklıkta bulunur. 

2019 yılında hizmete açılan plaj tatilcilere pek çok imkan sunar. El değmemiş doğası ile dikkat çeken Derinya Halk Plajı’nın denizi tertemiz, berrak ve sığdır. Girişlerin ücretsiz olduğu plaj içerisinde şezlong, şemsiye kiralama olanakları, duş, tuvalet bölümleri soyunma kabinleri gibi olanaklar, restoran ve büfe yer alır. 

Cortado Yeniboğaziçi Plajı

Cortado Yeni Boğaziçi Plajı, Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi mevkiinde yer alır. Bölgenin en sevilen plaj işletmeleri arasında bulunan Cortado Yeniboğaziçi Plajı, ilçe merkezine 11 km uzaklıkta bulunur. 

Yemyeşil ormanlarla çevrili plaj, turkuaz renkli denizi ve muhteşem manzarasıyla göz kamaştırır. Huzur dolu bir gün geçirebileceğiniz kum plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. Girişleri ücretli olan plaj içerisinde duş, tuvalet, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye, snack bar gibi hizmetler mevcuttur. 

Eşsiz doğası ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra popüler plajlarıyla dikkat çeken Gazimağusa’da konaklama yapabileceğiniz birbirinden kaliteli hizmet sunan otel seçenekleri yer alır. Gazimağusa’nın en güzel sahillerinde masmavi denizin keyfini çıkarmak ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’te yer alan Kıbrıs otellerini inceleyebilir, erken rezervasyon seçenekleri ile yerinizi önceden ayırabilirsiniz.  

Yorum Yazın