Türkiye’nin benzersiz güzellikteki sahilleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehirleri ve yeşilin her tonunun bulunduğu muhteşem doğası hem yerli hem de yabancı turistler için eşsiz bir tatil geçirme fırsatı sunuyor. Yeni yerler gezip görmek, dinlenmek, güneşlenmek ve yüzmek gibi farklı aktiviteler için birçok olanak sunan Türkiye son zamanlarda macera tutkunlarının da dikkatlerini oldukça çekiyor. Tatillerinde bambaşka deneyimler yaşamak, adrenalinin doruklarına ulaşmak ve sınırlarını zorlamak isteyenler aktivite turizmi için öncelikli olarak Türkiye’yi tercih ediyor.

Peki Türkiye’de kesin yapılmalı denilen macera dolu aktiviteler neler? Gelin bu aktivitelerden bazılarını ve nerelerde yapılması gerektiğini birlikte inceleyelim. 

yamac parasutu 2

Yamaç Paraşütü

Bir kuş gibi özgürce gökyüzünde süzülmek eski zamanlardan bu yana insanların en büyük hayali. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek günümüzde yamaç paraşütü ile mümkün. Yamaç paraşütüyle gökyüzünde süzülürken benzersiz güzellikte bir manzaraya şahit olmak ise ömür boyu unutulmayacak bir deneyim. 

Türkiye’de yamaç paraşütü yapabileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Ancak hiçbiri Fethiye, Ölüdeniz kadar mükemmel bir manzara vadetmiyor.

Ölüdeniz’de gerçekleştirilen yamaç paraşütü için önce Babadağ’a araçlarla tırmanılıyor. Ardından 2000 metre yükseklikten uzman pilotların eşliğinde güvenli bir şekilde atlayış gerçekleştiriliyor. Atlayışın sonunda ise Belcekız Plajı’na iniş yapılarak uçuş tamamlanıyor.    

rafting 1

Rafting

Adrenalin seviyesini üst sınırlara taşıyan rafting için Türkiye’de hırçın sularıyla meşhur birçok nehir bulunuyor. Hem suyun akış hızı hem de engebe açısından farklı seviyelerde macera arayanlara uygun seçenekler sunan nehirlerde rafting, başlarda biraz korkutucu gibi görünsede uzmanların yardımıyla oldukça güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Rafting denince Çoruh Nehri, Fırtına Deresi ve Munzur Çayı ilk akla gelen yerler arasında bulunuyor.

Antalya il sınırları içinde yer alan Köprülü Kanyon ise el değmemiş doğası ve hızla akan turkuaz rengi sularıyla maceranın yanı sıra muhteşem bir güzellik de sunuyor. Rafting, Köprülü Kanyon sayesinde maceradan öte büyüleyici bir seyahat halini alıyor. 

turkiye safari

Safari

Tatil bölgelerinin yakınında bulunan doğal güzellikleri keşfetmenin en heyecanlı ve hareketli yolu safari etkinliklerinden geçiyor. Genellikle üstü açık jeepler ile gerçekleştirilen safariler engebeli toprak yollardan geçerek bölgede bulunan akarsu, şelale, nehir ve bitki örtüsünü yakından görme fırsatı sunuyor. Jeep safari turlarının güvenliği araziyi ayrıntılı bir şekilde bilen usta şoförler sayesinde sağlanıyor.

Fethiye, Antalya, Marmaris ya da Bodrum’da tatil yapmayı planlıyorsanız jeep safari seçeneklerini mutlaka denemenizi öneriyoruz. Macera tatili kapsamında ATV safari turlarına da katılarak daha adrenalinli bir gezinti gerçekleştirebilirsiniz.  

turkiye balon turu

Balon Turu

Muhteşem manzaralar eşliğinde uçmanın keyfini yaşayabileceğiniz bir diğer aktivite de balon turları. Özellikle Türkiye’de aktiviteli tatil denince ilk akla gelen balon turu tüm dünyadan turistlerin gerçekleştirmek için ülkemize akın ettiği bir etkinlik. Tabii balon turu denince birçok seçenek olmasına rağmen Kapadokya tartışmasız bir numaralı tercih.  

Kapadokya balon turuna katılarak dünyada eşi benzeri bulunmayan peri bacalarına ve mağara evlerine şöyle bir tepeden bakma imkanı yakalayabilirsiniz. Yalnız şimdiden uyaralım; Kapadokya’da balon turu yaparken yüksekliğin verdiği heyecan duygusundan ve muhteşem manzaraların yarattığı nefes kesici etkiden uzun süre kurtulamayabilirsiniz.  

ruzgar sorfu 1

Rüzgar Sörfü

Dalgalarla dans etmek ve esen rüzgarı yararak ilerlemek rüzgar sörfünü en iyi anlatan iki tanım. Üstelik heyecanı doruklara taşıyan bu aktivite oldukça da güvenli.  

Yelkenli sörf olarak da anılan rüzgar sörfü için Türkiye tam bir cennet. Hem deniz hem de rüzgar açısından sörf için gereken tüm şartları karşılayan en gözde yerlerin başında ise İzmir’in meşhur beldesi Alaçatı geliyor. Alaçatı rüzgar sörfü yapmak isteyen tecrübesiz kişilere yönelik birçok kursu da bünyesinde barındırıyor.

Alaçatı’da uzman eğitmenler sayesinde kısa süre içinde rüzgar sörfü yapmanın tekniklerini öğrenip kendinizi denizin ve rüzgarın kollarına bırakabilirsiniz.

Heyecan ve macera dolu bir tatil geçirmek için Türkiye’nin farklı bölgelerine gitmeyi planlıyorsanız bütün aktivitelere kolaylıkla ulaşma imkanı sunan konforlu ve kaliteli denize sıfır otel seçeneklerini Holimax üzerinden araştırabilirsiniz. Uygun fiyat avantajlarından faydalanarak, erken rezervasyon yapıp hareketli ve eğlenceli tatilinizin hazırlıklarına şimdiden başlayabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın