Kuşadası’nın En Güzel Plajları

Kuşadası, Ege bölgesi ve Aydın’ın gözde tatil merkezlerinde ilk sıralarda gelir. Adnan Menderes Havalimanı’na 82 km uzaklıkta bulunur. Masmavi denizi, upuzun sahilleri, mavi bayraklı plajları, sakin koylarıyla oldukça popülerdir. 

Her köşesi cennet olan Kuşadası plajları tatilcilere doğayla iç içe, keyifli bir gün geçirme ortamı sunar. Kuşadası’nda yer alan plajlar tertemiz doğası ve berrak sularıyla her yıl yerli, yabancı turistler tarafından çok fazla tercih edilir. 

Kadinlar Denizi

Kadınlar Plajı

Kadınlar Plajı, Kuşadası’nın Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yer alır. İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunur. Osmanlı Dönemi’nde sadece kadınların kullandığı plaj olduğu için bu ismi alır. 

Kuşadası bölgesinin en çok tercih edilen plajları arasında olan Kadınlar Plajı’nın kumu beyaz, denizi durgun ve dalgasızdır. Plaj da su sporları aktiviteleri için elverişlidir. 

Uzun bir kıyı şeridine sahip olan plajda birçok restoran ve kafe işletmesi yer alır. Şezlong ve şemsiye kiralama hizmetinin de bulunduğu plaja girişler ücretsizdir.

sevgi plaji 

Sevgi Plajı

Sevgi Plajı, Kuşadası’nın güneyi Davutlar mevkiinde yer alır. 12 km uzunluğa sahip plaj Kuşadası’nın en uzun plajları arasındadır. 

Masmavi, berrak denizi ve plajıyla yerli, yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Sevgi Plajı, aynı zamanda  Kuşadası Gençlik Festivali’ne ev sahipliği yapar. 

Yemyeşil orman ve masmavi denizin bir arada buluştuğu ince kumlu Sevgi Plajı’nın denizi sığ ve dalgasızdır. Sahil şeridinde yürüyüş, bisiklet ve piknik alanlarının yer aldığı plaja giriş ücretsizdir. 

kustur plaji

Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Kuştur Plajı, Kuşadası’nın Kuştur mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunur. Adını yakınlarında konumlanmış Kuştur tatil köyünden alan plaj mavi bayrak statüsüne sahiptir. 

Plajın bulunduğu bölge antik çağda Pygela Antik Kenti bulunduğundan dolayı asıl adı Pygela Plajı’dır. 1 km uzunluğa sahip mavi bayraklı plajın denizi berrak, sığ ve dalgasızdır. 

Kafa dinlemelik sakin bir plaj olan Kuştur Plajı’nda su sporları yapabilir, plaj voleybolu oynayabilirsiniz. Kafe ve büfelerin yer aldığı plaja girişler ücretsizdir. 

yesil plaj

Yeşil Plaj (Green Beach)

Yeşil Plaj, Kuşadası’nın Kadınlar Denizi mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 3 km uzaklıkta bulunur. Yeşil ve mavi tonlarının buluştuğu, palmiye ağaçlarıyla çevrili Yeşil Plaj, Kuşadası bölgesinin en küçük ve en sakin plajları arasındadır. 

Tertemiz denizi ve altın renkli kumsalıyla mavi bayrak statüsüne sahip ince kumlu plajın denizi kumlu, sığ ve dalgasızdır. Bir kısmı beach club olarak kullanılan plaja girişler ücretsizdir. Plaj çevresinde kafeterya ve büfeler, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz noktalar mevcuttur. 

kavakliburun koyu

 

Kavaklıburun Koyu

Kavaklıburun Koyu, Kuşadası’nın Güzelçamlı mevkiinde yer alır. İlçe merkezine 62 km uzaklıkta bulunur. Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın 1 kilometrelik kıyı şeridiyle en uzun plajına sahiptir. 

Kavaklıburun Koyu’nun denizi oldukça berrak ve pırıl pırıl, kumsalı altın renklidir. Doğa ve denizin iç içe olduğu plaj tatilcilere şehrin kalabalığından uzak, kafa dinlemelik bir ortam sunar. Her türlü hizmetin yer aldığı koya girişler ücretlidir.

icmeler koyu 

İçmeler Koyu

İçmeler Koyu, Kuşadası’nın Güzelçamlı bölgesinde yer alır. İlçe merkezine 62 km uzaklıkta bulunur. Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın içerisinde bulunan İçmeler Koyu, 650 metre uzunluğunda bir kıyı şeridine sahiptir. 

Doğa ve denizin iç içe yer aldığı son derece bakir olan koy eşsiz doğasıyla öne çıkar. Sahil boyunca birçok tesis, piknik, kamp ve yürüyüş alanları yer alır. Girişi ücretli olan koyun denizi berrak ve tertemizdir. 

Kuşadası’nın en güzel plajlarında masmavi berrak denizin keyfini çıkarmak istiyorsanız konforlu bir konaklama deneyimi yaşayacağınız Kuşadası Otellerine Holimax üzerinden ulaşabilir, erken rezervasyon seçenekleri ve avantajlı kampanyalarla tatil yapma fırsatına sahip olabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın