Ege’nin incisi Datça, tertemiz havası, sakinliği, berrak denizi, doğa harikası koyları ve yemyeşil doğası ile ön plana çıkar. Kafa dinlemek için ideal bir yer olan Datça’da yöresel lezzetlerle hazırlanan kahvaltı mekanları tatilcilerin beğenisini toplar. Tatilinizi daha güzel hale getiren Datça’nın leziz kahvaltı mekanları arasında köy kahvaltısından serpmeye kadar pek çok seçenek yer alır. İşte güne keyifli başlayacağınız Datça kahvaltı mekanları

mehtap cafe restaurant

Mehtap Cafe & Restaurant

Eski Datça’nın simgesi haline gelen Mehtap Cafe & Restaurant, Datça’nın İskele bölgesinde yer alır.  Datça bölgesinin en iyi ve en çok bilinen kahvaltıcıları arasında bulunur. 

El yapımı ve doğal ürünlerle hazırlanan serpme kahvaltıda puf böreği, acuka ve omlet çeşitleri favori lezzetler arasında bulunur. Datça’nın renkli ve güzel sokaklarının birinde yer alan bu salaş mekan yaz aylarında oldukça kalabalıktır. Güler yüzlü çalışanları ve lezzetli kahvaltısıyla dikkat çeken mekan kahvaltı severlerin uğrak noktası arasındadır. 

gunes bufe kahvalti datca

Güneş Büfe Kahvaltı Evi 

Güneş Büfe Kahvaltı Ev, Datça’nın İskele bölgesinde yer alır. “İsrafa Hayır” sloganı ile işletilen bu yerde kahvaltılar küçük porsiyonlar halinde sunulur. Datça’nın en iyi kahvaltıcısı ünvanına sahiptir. Güler yüzlü çalışanları ve lezzetleriyle müdavimleri oldukça fazladır. Kayseri ketesi, katmeri,  el yapımı reçelleri, otlu peynirli omleti ve reyhanlı limonatası öne çıkan lezzetler arasındadır.

limani datca

Limani Datça

Limani Datça, Datça’nın Taşlık Plajı yolu üzerinde yer alır. Deniz manzarası ile huzurlu bir atmosfere sahip Limani Datça, lezzetli kahvaltılarıyla göz doldurur. Balık restoranı olan mekan serpme kahvaltılarıyla sıkça tercih edilir. Serpme kahvaltısında peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, salam, sigara böreği, reçel çeşitleri, tahin pekmez, domates, salatalık, roka, yumurta, sıcak lavaş ve daha birçok lezzet yer alır. 

kumluk restaurant

Kumluk Restaurant 

Kumluk Restaurant, Datça’nın Kumluk bölgesinde yer alır. Adını bölgede yer alan plajdan alan restoran günün her saati ziyaretçilerine güzel ve lezzetli kahvaltı servisleri sunar. 

Deniz kenarında konumlanan mekan oldukça şık bir dekorasyona sahiptir. İlgili çalışanları ve kahvaltılarıyla Kumluk bölgesinin en çok tercih edilen mekanları arasında bulunur. Kahvaltı içerisinde yöresel peynir, zeytin ve reçel çeşitleri, yumurta, omlet ve börek çeşitleri yer alır. 

yesil bahce datca

Yeşil Bahçe 

Yeşil Bahçe, Datça’nın İskele bölgesinde yer alır. Bol oksijenli bahçesinde zeytin ağaçlarının altında huzurlu bir ambiyansa sahip bu yer güler yüzlü çalışanları ve leziz kahvaltıları ile dikkat çeker. 

Datça’nın gözde kahvaltı mekanları arasında bulunan Yeşil Bahçe’de serpme kahvaltılar tamamen doğal ürünlerle hazırlanır. Kahvaltı içerisinde peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, el yapımı reçel çeşitleri, taze domates ve salatalık, sigara böreği, patates kızartması ve daha birçok çeşitli lezzet yer alır.  

cafe inn datca

Cafe Inn 

Cafe Inn Datça’nın İskele bölgesinde yer alır. Müdavimi bir hayli fazla olan mekan Datça’nın favori restoranları arasında bulunur. Kahvaltı tabağı ve serpme kahvaltısı oldukça doyurucu ve lezzetli ürünlerden oluşur. Brunch ve kahvaltı içerisinde ev yapımı organik reçeller, organik bal, peynir çeşitleri, kuru meyveler, Sucuklu ekmek, Datça zeytini, İzmir tulumu, kahvaltı salatası ve daha birçok lezzetli çeşit yer alır. 

Datça Erken Rezervasyon Fırsatları

Muğla ve Ege’nin incisi Datça tatiliniz için dört mevsim hizmet veren en iyi otelleri bulabilirsiniz. Holimax aracılığıyla erken rezervasyon fırsatları sunan Datça otelleri arasında her bütçe ve zevke hitap eden birbirinden konforlu konaklama seçeneklerine ulaşarak yerinizi önceden ayırabilirsiniz.

Kafa dinlemelik bir Datça tatili için erken rezervasyon fırsatlarına Holimax üzerinden ulaşabilir,  hayalinizdeki yaz tatilini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

 

Yorum Yazın