Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’yı tatil rotanıza eklemeyi düşünüyorsanız, keşfedilmesi gereken bir belde olan Tekirova’yı da planınıza eklemenizi öneririz. Kemer’e bağlı bir mahalle olan Tekirova, berrak denizi ve beyaz kumlarla çevrili sahiliyle görenleri kendine hayran bırakan eşsiz bir Antalya rotası. Şehir merkezine 17 km mesafede olan bu belde, mavi bayraklı bir plaja sahip olmasının yanında farklı aktivitelere katılabileceğiniz turizm bölgelerinden biri olarak biliniyor.

Gerçek bir Akdeniz havası taşıyan mavi cennet Tekirova’da harika bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz önerilerimize kulak vermenizi tavsiye ederiz

tekirova sahili

Tekirova Sahilinde Denize Girin

Bembeyaz kumları ve masmavi deniziyle Antalya’nın ilgi çekici turizm bölgelerinden biri olmayı başaran Tekirova, her yıl binlerce turiste eşsiz bir deniz tatili yapma fırsatı sunuyor. Yaz aylarında oldukça kalabalık bir beldeye dönüşen Tekirova, çok fazla konaklama alternatifi bulabileceğiniz bölgelerden biri. Kemer’in merkezine yakın bir konuma sahip olan Tekirova’da denize girebileceğiniz birçok plaj bulunuyor. 

Denizi ve sahiliyle mavi bayrak almaya hak kazanan bu şirin belde, Antalya’nın eşsiz güzelliklerini keşfedeceğiniz rotalardan biri. Dilerseniz günübirlik dilerseniz de Antalya otellerinde konaklayarak tatil yapabileceğiniz bu beldede kusursuz bir yaz geçirebilirsiniz. Gün boyu denize girip güneşlenebileceğiniz bir belde olan Tekirova’da akşamları güneşin batışını izlemek için bir mola verebilir ve bu unutulmaz yaz tatilinin tadını çıkarabilirsiniz.

uc ada dalis

Üç Adalarda Dalış Yapın

Antalya’nın keşfedilmesi gereken beldelerinden biri olan Tekirova’da adrenalin tutkunları için de birçok farklı aktivite seçeneği bulunuyor. Kemer’e oldukça yakın bir konumda olması sebebiyle yamaç paraşütü, rafting ve dalış gibi eğlenceli aktivitelere katılma şansı bulacağınız Tekirova’da unutamayacağınız bir tatile imza atabilirsiniz.

Antalya’nın dalış için en uygun rotalarından biri olan Üç Adalar’da, 9 resif ve 2 adet su altı mağarası bulunuyor. Oldukça renkli bir dalış serüveni yaşayabileceğiniz bu bölgede farklı deniz canlıları ile yüzebilirsiniz. Papaz balığı, trakunya ve orfoz gibi deniz canlılarını görebileceğiniz Üç Adalar, Tekirova’nın en özel bölgelerinden biri.

tekirova tabiat parki

Tekirova Tabiat Parkı’nı Keşfedin

Plajları ve tarihi yapılarıyla Antalya’nın ilgi gören beldelerinden biri olarak karşımıza çıkan Tekirova, koruma altına alınmış birçok doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınan Tekirova Tabiat Parkı, bu güzellikleri bulabileceğiniz noktalardan biri.

Kızılçam, Sakız Ağacı, Tilki Yemi ve Çarşamba otu gibi birçok farklı bitki türüne rastlayabileceğiniz bu parkta böcek ve sürüngen türlerini de görebilirsiniz.

phaselis

Phalesis Antik Kenti’ni Ziyaret Edin

M.Ö 690’lüı yıllarda inşa edildiği düşünülen Phalesis Antik Kenti’nin yapılan araştırmalar ışığında Rodoslular, Yunan ve Roma İmparatorluklarının yanı sıra Likya Uygarlığı’na da ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Günümüzde Antalya’nın Kemer ilçesine oldukça yakın bir konumda bulunan bu kent, Tekirova’ya da oldukça yakın bir mesafededir.

Rodoslular tarafından kurulduğuna inanılan bu antik kent, Selçuklu Dönemi’ne ait birçok eseri bulabileceğiniz nadir yapılar arasında. Olimpos Beydağları Milli Parkı’nın içinde yer alan Phalesis, Antalya’nın en özel noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Eşsiz bir plaja sahip olan bu kent kurulduğu dönemde bir liman kenti olarak dikkat çekiyordu. Dört farklı limana sahip olan bu kent, dönemin güçlü imparatorluklarının sahip olmak istediği ticaret merkezlerinden biriydi. Bu nedenle farklı uygarlıklara ve kültürlere ait eserleri görebileceğiniz Phalesis’te Antalya’nın benzersiz tarihini keşfetmek için bir mola verebilirsiniz.

Antalya’nın popüler turizm bölgelerinden biri olan Tekirova’da konaklama seçeneklerini Holimax ile inceleyebilir ve tatilinizi şimdiden planlayabilirsiniz.

Yorum Yazın