Hafta sonunda kaçamak yapmak için Marmara’da plaj arayışında olanların karşısına çok sayıda kaliteli seçenek çıkıyor. Birbirinden iddialı plajlara ev sahipliği yapan bu bölge, tam olarak aradığınız seçeneği dakikalar içinde bulmanıza neden olacaktır. İşte kısa bir kaçamak yapmak isteyenlerin tercih edebileceği Marmara adası plajları:

Kole Plajı

Marmara adasında merkez plajlardan biri olarak ön plana çıkan bu plaj, özellikle hareketli ve eğlenceli yapısıyla tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Kalabalık bir yapıya sahip olan bu plajın denizi ise denize girmek için en uygun yerlerden biridir. Dalgasız bir denize sahip olan Kole plajında, su serin ve berraktır. Ayrıca plajı sarı ve ince kumlara sahiptir. Taşlık bir bölgede denize girmek istemeyenler için en ideal noktalardan biri olarak ön plana çıkar. Kole plajına ulaşımda son derece kolay olduğundan dolayı, ulaşım konusunu düşünmenize gerek kalmadan buraya zahmetsiz bir şekilde gelebilirsiniz.

Manastır Koyu

Marmara adasının en temiz plajlarına sahip olan yerlerinden biri olan bu koy, adanın gizli cennetleri arasında sayılır. Oldukça özel yerlerden biri olan bu koyun çevresinde çok sayıda konaklama yeri bulunduğundan dolayı konaklama konusunda içiniz rahat ederek alana ulaşım sağlayabilirsiniz. Hareketli bir yapıya sahip olan bu koy, tatilde eğlence arayanlar için idealdir. Bu adres üzerinden koyun en güzel hallerine tanık olabilir ve oldukça beğeneceğiniz hoş bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Saraylar Plajı

Marmara adasının en ünlü plajlarından biri olan bu plajın Kadınlar ve Abroz olmak üzere iki farklı kumsalı bulunur. Birbirine yakın olan bu plajlardan biri sadece kadınlara özeldir. Denizin berrak bir yapıya sahip olduğu bu plajlarda, ayrıca kumsal sarı ve canlı renktedir. Hafif dalgalı bir yapıya sahip olan bu plaja ulaşımda son derece kolaydır. Adanın kuzeyinde yer alan bu plaja erişim sağlamak için Saraylar’ın merkezinden hareket eden dolmuşlara binilmesi yeterlidir. Yaklaşık olarak yarım saatlik sürenin içinde bu plajlara ulaşım sağlayabilirsiniz.

Asmalı Plajı

Adanın doğusunda bulunan bu plaj, küçük ve sevimli bir tatil yeridir. Özellikle tatilini daha sakin bir şekilde geçirmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Plajda konumlandırılmış olan kafe, restoran gibi mekanlarla ihtiyaçların karşılanabilmesi mümkün bir hale gelmiştir. Bu planın merkeze olan uzaklığının ise yaklaşık olarak 18 km olduğunu belirtmek gerekiyor.

Çınarlı Plajı

Merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Çınarlı Plajı, bölgenin en fazla ziyaretçi çeken yerlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özellikle genç kesimin sıklıkla tercih ettiği bu adreste tatili çok daha eğlenceli bir hale çekmenin pek çok yolu vardır. Su sporlarını yapmak içinde ideal noktalardan biri olan Çınarlı plajında çok sayıda kafe, restoran yer alıyor. Bu mekanların sayısı günden güne artmaya da devam eder.

Merkeze yakın olduğundan dolayı daha kolay ulaşılabilen yerlerden biri olan Çınarlı Plajı, hafta sonuna özel kısa bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal olacaktır. Tatil konusunda hemen heemen aradığınız her şeye ulaşmanıza neden olacağından detayları düşünmeye gerek kalmadan tatili sonlandırmanıza yardımcı olur.

Aba Plajı

Aba Plajı Marmara adasında deniz ve güneş yoğunluklu sakin bir tatil yapmak için ideal yerlerden biridir. Taşlık bir kumsalı bulunan bu plaj, tatilden aradığı huzur olanlar için önerilen noktalardan biridir. Özellikle tatilinizi kalabalık olmadan sadece kafa dinlemek için tercih edecekseniz bu nokta oldukça başarılı bir seçim yapmanıza neden olabilir. Öte yandan plaj son derece temiz olduğundan dolayı ailenizle birlikte gönül rahatlığı içinde burayı tercih edebilirsiniz.

Gündoğdu Plajı

Marmara adasının en gözde plajları arasında bulunan bu plaj türü merkeze olan yakınlığı ile biliniyor. Özellikle ulaşımın kolay olduğu sessiz sakin bir yer tercih edilmek isteniyorsa doğrudan bu plaj incelenmeye başlanabilir. Temiz bir denize sahip olan bu plajın kumsalı içinde aynı şekilde söyleyebilmek mümkündür.

Sakin bir tatil arayanların mutlaka incelemesi gereken bu plaj, ayrıca etrafına konumlandırılmış olan pek çok mekan sayesinde ihtiyaçlara daha rahat şartlar altında erişmenize yardımcı olacaktır. Özellikle ailenizle birlikte daha güvenilir bir tatil yapma imkanı elde edebilir ve kafanızı dinlemek için güzel bir zaman aralığı yaratabilirsiniz.

Topağaç Plajı

Oldukça uzun bir plaja sahip olan Topağaç Plajı, tertemiz bir denize temiz bir doğaya sahip durumdadır. Özellikle deniz ve doğanın içiçe geçtiği bir tatil planı oluşturmak isteyenler için oldukça ideal bir yapıya sahip olan bu plajda günü dolu dolu bir halde geçirme şansı elde edebilirsiniz. Merkeze 12 km uzaklıkta bulunan bu plaja kolay bir şekilde ulaşım sağlamanın çeşitli yolları bulunmaktadır. Bu nedenle ulaşım konusunu kafanıza takmaya gerek kalmadan bu gözde plaja ulaşım sağlamak için harekete geçebilirsiniz.

Özellikle aileler için uygun olarak tavsiye edilen sayılı yerlerden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Bu tarz bir isteğiniz bulunuyorsa fazla zaman kaybetmeden tercihinizi doğrudan bu adresten yana kullanabilirsiniz. Her açıdan beğeneceğiniz bir seçenek olarak karşınıza çıkmış olacaktır.

Marmara Adasına Nasıl Gidilir?

Marmara adası nerede, Marmara adasına nasıl gidilir sorularını aklında canlandıranlara bu bölgeye ulaşımın son derece kolay bir şekilde yapılabileceğini bildirmek gerekiyor. İstanbul, Tekirdağ, Erdek ve Silivri üzerinden bu bölgeye deniz araçları üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir’e oldukça yakın olduğundan dolayı günümüzde tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği seçeneklerden biri haline gelmiş durumdadır.

Bostancı ve Yenikapı üzerinden bu adaya erişim yaklaşık olarak iki buçuk saat kadar sürmektedir. Yaz aylarında buraya yönelim çok fazla olduğundan dolayı tatilcilerin erkenden rezervasyon yaptırması mantıklı olur. Zira bu ada en kalabalık sezonlarını bu dönemlerde yaşamaktadır.

Marmara Adasında Yapılacaklar

Pek çok güzel plaja sahip olan Marmara Adası, ayrıca aktivite bakımından da pek çok seçenek sunuyor. Marmara adasına uğrayanlar buranın en ünlü balıkçı köylerinden biri olan Çınarlı köyünü ziyaret etmeyi düşünebilirler. Özellikle doğa severlerin sıklıkla uğradığı noktalardan biri olan Çınarlı Köyü, deniz ürünlerinin en iyilerini ve en meşhur yöresel lezzetleri deneyimlemek için doğru adreslerden biri olacaktır.

Köylerin iç kısmında bulunmayan ancak Çınarlı’ya yakın bir konumda bulunan Manastır Koyu, Marmara adasına ziyaretiniz sırada mutlaka görmeniz gereken noktalar arasında yer alıyor. Benzersiz bir koya sahip olan Manastır, uzunca bir süre zihninizden silinmeyecek sahneleri bünyesinde bulunduruyor. Özellikle aile ile birlikte tatil için en ideal noktalardan biri olan bu bölgede tekne turlarına katılabilir ve bölgeyi biraz daha yakından tanıma şansı elde edebilirsiniz.

Bu şekilde koyun en güzel noktalarını aralıksız bir halde takip etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu seçeneklerin haricinde Asmalı Köyü’nü ziyaret edebilir, Gündoğdu Köyünde kısa bir mola vermeyi düşünebilirsiniz. Bölge yöresel anlamda zengin sayıda ürünü bünyesinde toplarken, ayrıca doğa manzaralarının en güzel halini bu bölgelerde takip edebilmeniz söz konusu bir hale gelmiş olacaktır

Yorum Yazın