Olimpos, Antalya’nın Çıralı ilçesine bağlı popüler tatil bölgeleri arasında yer alıyor. Antik Likya kentlerini birbirine bağlayan Likya yolu üzerinde bulunur. Doğa severlerin ve tatilcilerin sık sık ziyaret ettiği Olimpos, birbirinden farklı ve eğlenceli aktivitelerle keyifli vakit geçirebileceğiniz tatil merkezleri arasında yer alıyor.

Olimpos; tarihi antik kenti, safir mavisi denizi ve yemyeşil doğasıyla hem tarihi hem de doğal güzellikleri içinde barındırıyor. Dünyadaki cennet olarak adlandırılan Olimpos, akdeniz iklimine sahiptir. Bu nedenle Olimpos’u yaz aylarında, ilkbahar veya sonbahar aylarında gezmenizi tavsiye ederiz.

Bu yazımızda Olimpos’ta gezilecek yerleri ve olimpos’ta yapılacak aktiviteleri birlikte keşfedeceğiz.

 

Olimpos’ta Gezilecek Yerler

olimpos antik kenti

  • Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik kenti, Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan bir liman kentidir. Antalya şehir merkezine 87 km, Kumlaca merkeze 28 km uzaklıktadır. Kente giriş ücretlidir fakat müze kartı bulunan misafirler için indirim sağlanmaktadır. Hafta içi her gün 08.00- 19.00 arasında ziyarete açık olan Antik kent, Olimpos’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

olimpos plaji

  • Olimpos Plajı

Sessiz, sakin ve kalabalıktan uzak, pırıl pırıl denizi olan bir plaj arıyorsanız Olimpos plajı tam size göre! Birbirinden heyecanlı etkinliklere ev sahipliği yapan Olimpos plajında harika deneyimler yaşayabilme fırsatına sahipsiniz. Tekne turu, yamaç paraşütü gibi etkinliklerle tatilinize macera katabilirsiniz. Olimpos plajına antik kentin içinden geçerek ulaşım sağlanmaktadır. Bu nedenle antik kentin girişinde ücret ödemeniz gerekmektedir. Fakat ücret ödemeden yalnızca plajda vakit geçirmek isterseniz Çıralı’dan plaja ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.

olimpos yanartas

  • Yanartaş

Olimpos’un sönmeyen ateşi olarak nitelendirilen yanartaş, mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasında yer alır. Yöre halkının “yanar” diye adlandırdığı kayaların, ateşinin yıllardır sönmediği ileri sürülüyor. Yapılan çalışmalar da bu söylentiyi doğrular nitelikte. Yanartaşın bu özelliği ve karşı konulmaz manzarası, yerli-yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor. Söz konusu yanartaş, Yunan mitolojisine de konu olmuştur. Son olarak; yanartaş milli parkına giriş ücretlidir ve müze kart geçerlidir.

 

Olimpos’ta Yapılacak Aktiviteler

yamac parasutu 1

  • Yamaç Paraşütü

Macera arayışında olanlar ve adrenalin tutkunları için Olimpos’ta yapılacak aktiviteler arasında ilk sırada yamaç paraşütü geliyor. Olağanüstü olimpos dağı ve Akdeniz’i manzarası eşliğinde harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

2- Tahtalı Teleferik Turu

Olimpos’ta yapılacak bir diğer aktivite de teleferiğe binip manzaranın keyfini çıkarmak. Olimpos teleferik ile Antalya’nın popüler gezi rotalarından Tahtalı Dağı’na çıkabilirsiniz. Tahtalı dağında sizleri olağanüstü bir manzara karşılayacak. Tahtalı dağında; birbirinden güzel restoranlar, seyir terasları, zirve panaroması bulunmaktadır. Muazzam bir teleferik yolculuğu sonrası harika bir gezintiye çıkmak isterseniz Tahtalı Dağı’nı listenize eklemenizi öneririz!

olimpos tekne turlar

  • Olimpos Tekne Turları

Olimpos koylarını keşfetmek ve olağanüstü manzaralara şahit olmak isterseniz sizlere önerimiz, tekne turlarına katılmak olacaktır. Olimpos koyları tekne turunda; tekne Çıralı’dan kalkarak Olimpos milli parkına ulaşıyor. Tur esnasında; Ceneviz, Sazak ve Akvaryumlar koylarına ve Aşıklar mağarasına uğranıyor. Koyların hepsi birbirinden eşsiz güzellikte manzaraya ve pırıl pırıl bir denize sahip. Burada harika fotoğraflar çekebilir, tatilinizi daha keyifli hale getirerek eğlencenizi doruklarda yaşayabilirsiniz.

 

  • Kaya Tırmanışı

Olimpos’un farklı tarzdaki kaya yapısı, burada kaya tırmanışı yapmayı uygun kılar. Bu sayede de Olimpos’taki tırmanış alanları, tırmanıcıların ve macera arayışında olanların oldukça ilgisini çekmektedir. Olimpos’ta birbirinden profesyonel eğitimcilerden tırmanış dersi alabilir, heyecan dolu bir deneyim yaşama fırsatına sahip olabilirsiniz.