Pandemiyle birlikte tatil anlayışımızda da büyük oranda değişiklikler oldu. Artık insanlara; kalabalık olmayan, sessiz, sakin ve izole ortamlarda vakit geçirmek daha avantajlı ve konforlu geliyor. Yeni normalin getirdiği bu yeni tatil anlayışı da birçok insana farklı deneyimler yaşama fırsatı verdi. Karavan tatili de pandemiyle birlikte popülerleşen bir tatil biçimi oldu.

Günümüzde gittikçe yaygınlaşan karavan tatili, macera arayışında olanlar ve özgür ruhlu insanlar için harika bir alternatif. Karavan tatili; karavan sahibi olanlar için bir tutku ve yaşam biçimidir.

Karavan tatili yapmak için illa bir karavana sahip olmanız gerekmiyor. Kiralama gibi bir seçenek de mevcut. Bir karavan kiralayarak bu maceraya atılabilirsiniz.

Yeni maceralar arıyorsanız, tatil rotanızı istediğiniz gibi özgürce belirlemek, istediğiniz yerlerde durup keşfe çıkmak istiyorsanız karavan tatili bu isteklerinizin hepsine cevap olacaktır.  Bu yazımızda ; karavan yolculuğunda dikkat edilmesi gerekenler, karavan tatili için yanınızda bulundurmanız gereken malzemeler ve keyifli karavan tatil rotaları gibi başlıklar altında karavan tatili hakkında ufak da olsa fikir edinmenizi sağlayacağız.

karavan 4

Karavan Yolculuğunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Karavan tatili yapmak için ilk önce nasıl bir karavana ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir. Bu doğrultuda ;

  • Karavanın büyüklüğü
  • İç tasarımı
  • Kaç kişilik olduğu
  • Motor gücü

gibi özelliklere dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

karavan 3

Bu yolculuğa çıkmadan önce bütün detayları düşünmeniz hatta gerekirse not almanız gerekir. Seyahat listesi, gidilecek yerler listesi, eşya listesi gibi listeler yapmak güvenliğiniz ve konforunuz için gereklidir. Bu tür listeler yapmak, ihtiyacınız olan malzemeleri unutmamanızı sağlayarak yolda herhangi bir problem yaşama ihtimalinizi azaltır.

* Karavandaki yatağın büyüklüğüne göre; yastık, nevresim gibi eşyalar almalısınız.

* Karavanda yemek yapabilmek için gerekli olan mutfak malzemeleri; kesme tahtası, bıçak, şişe, tabak vb. eşyaları aldığınızdan emin olun. Bunların dışında; çabuk bozulmayacak konserve gıdalar, bisküvi gibi kuru gıdalar koymayı da ihmal etmeyin.

* Karavanda elektriğin, güneş paneliyle karşılanması, suyun ise su deposu aracılığıyla karşılanması önemlidir. Ayrıca yola çıkmadan önce su ve elektrik tesisatında bir problem olup olmadığını kontol ettirmenizde de fayda var.

* Olası durumlara karşı, karavanda mutlaka ilkyardım çantası bulundurmalısınız. Bunun yanı sıra sürekli kullandığınız ilaçları ve vitaminleri almayı da unutmayın.

* Uzatma kablosu, fener, pil şarj aleti vb. elektronik eşyalar da ihtiyacınız olan temel malzemeler arasında yer alır.

* Eğer kamp yapmak isterseniz kamp malzemelerinizi ve çadırınızı da yanınıza almayı unutmayın.

* Karavan, her ne kadar ev niteliğinde olsa da kişisel bakım malzemeleri, temizlik ürünleri gibi temel malzemeleri de unutmamanız gerekir.

* Güvenlik önlemlerinizi önceden almalısınız. Rotanızı belirlerken yol üzerindeki hastanelerin listesini yapmak herhangi olumsuz bir duruma karşı sizlere kolaylık sağlayacaktır.

karavan 2

Keyifli Karavan Tatili Rotaları

Karavan tatilini planlarken kesinlikle en keyifli kısım tatil rotası belirlemektir. Karavanla seyahat edenlerin çoğunun ilk rotası Ege olur. Keşfedilmemiş bakir koyları, yeşillik içerisindeki ormanları ve birbirinden güzel gün batımı manzaralarıyla insanları büyüleyen bir bölgedir, Ege. Bu yüzden ilk önereceğimiz yer; Ege bölgesi.

Ege bölgesinde; Köyceğiz gölü, Akyaka, Marmaris, Akbük gibi denizle mavinin bir arada olduğu harika kamp alanları mevcut.

Önereceğimiz ikinci bölge ise; Karadeniz. Karadeniz’i karavanla keşfetmek sizlere çok ayrı bir keyif verecektir. Karavanınızı; oksijeni bol yaylaların kenarına park ederek tertemiz havanın ve yayla serinliği eşliğinde harika anlar yaşayabilirsiniz.

Bunların dışında; Bozcaada, Gökçetepe tabiat parkı, Yedigöller Bolu, Uzungöl gibi yerler de karavanla keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler arasında sayılabilir.