Tertemiz yayla havasını kim sevmez ki? Yalnızca doğanın seslerinin hakim olduğu, karmaşadan ve gürültüden uzak, sakinleşip huzur dolacağınız bir yayla gezisine ne dersiniz?

Kesinlikle gidip görülmesi gereken Karadeniz’in hatta Türkiye’nin kıymetli güzelliklerinden olan yaylalar, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler yaşatıyor.

Yeşilliği ve oksijeni bol yaylalarda kendinizi cennette gibi hissedeceğiniz muhteşem bir tatil deneyimi sizleri bekliyor. Bu yaylalarda tertemiz oksijeni içinize çektiğiniz an bütün sıkıntılarınızı geride bırakacaksınız. Bu yazımızda yer vereceğimiz birbirinden eşsiz ve kıymetli yaylalar:

  • Ayder Yaylası, Çamlıhemşin- Rize
  • Karagöl Yaylası, Borçka- Artvin
  • Sal Yaylası, Çamlıhemşin- Rize
  • Anzer Yaylası, İkizdere- Rize
  • Perşembe Yaylası, Aybastı- Ordu

ayder

Ayder Yaylası, Çamlıhemşin- Rize

Ayder yaylası, Türkiye’deki yayla gezisi rotası oluştururken listenin en başında yer alan en popüler yaylalardan bir tanesi. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 19 km uzaklıkta olduğundan dolayı Ayder yaylasına ulaşım kolaylıkla sağlanabilir. Birçok bitki ve çiçek türüne ev sahipliği yapan Ayder yaylası, kaplıcaları ve suyuyla da ün yapmıştır. Ayrıca ladin ve kayın ormanlarıyla kaplıdır.

Ayder yaylasına bir tur ve rehber eşliğinde de gidebilme imkanına sahipsiniz. Bir tur eşliğinde giderseniz, turun sunduğu eğlenceli aktivitelerden yararlanabilirsiniz.

Bütün bu bilgilerin yanında, Ayder yaylasının huzurlu manzarası eşliğinde yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor. Gelintülü Şelalesinde Rafting yapma deneyimini yaşamak hayatınızda unutamayacağınız bir tecrübe olabilir. Doğa fotoğrafçılığı, kaya tırmanışı, safari, olta balıkçılığı gibi birçok aktivite yapma imkanına da sahipsiniz.

karagol

Karagöl Yaylası, Borçka- Artvin

Karagöl yaylası, Artvin’in Borçka ilçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunuyor. Artvin’in en önemli turizm bölgelerinden olan Karagöl yaylası, yıllık ortalama 10.000 kişiyi misafir ediyor. Karagöl Yaylasını diğer yaylalardan farklı kılan en önemli özellik, söz konusu gölün bir heyelan sonucu oluşmasıdır. Keyifli bir kamp alanı olması sebebiyle kampçıların uğrak noktasıdır.

sal

Sal Yaylası, Çamlıhemşin- Rize

Bulutlara dokunacak kadar gökyüzüne yakın olduğunuz, tertemiz havasıyla Sal yaylası görülmesi gereken yaylaların başında geliyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Sal yaylasında; ırmak, nehir veya dere bulunmuyor ama özgün tasarımlı yapılarıyla görenleri kendisine hayran bırakıyor. Yayla evlerinin verdiği enerji, insanı adeta müthiş bir ailenin sıcacık kozasında hissettiriyor. Sıcaklık, samimiyet ve huzurun olağanüstü bir manzarayla bütünleştiği Sal Yaylasını gördüğünüze hiç pişman olmayacaksınız.

anzer

Anzer Yaylası, İkizdere- Rize

Dünyaca ünlü Anzer balının çıkarıldığı yer işte, bu doğa harikası Anzer Yaylası. Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer yaylasında, birbirinden farklı çiçekler damıtılarak bal elde ediliyor. Şehir merkezine yaklaşık 2 saatlik bir mesafede bulunuyor.

Büyüleyici bir manzaraya şahit olacağınıza, hayallerinizin de ötesinde bir deneyim yaşayacağınıza eminiz. Yamaç paraşütü tutkunlarının da uğrak noktası olan Anzer yaylasında, doğayla iç içe yürüyüşler yapabilir, sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

persembe

Perşembe Yaylası, Aybastı- Ordu

Yayla gölüyle ünlü olan Perşembe Yaylası, Ordu’nun Aybastı ilçesinde bulunuyor. Yayla, muhteşem doğası eşliğinde sizlere birçok aktivite yapabilme imkanı sunuyor. Burada; safari, yamaç paraşütü gibi macera dolu etkinlikler yapabilirsiniz. Ayrıca Perşembe Yaylası, kamp yapmak için de uygun harika bir alandır.