İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Tuzla Kadınlar Plajı, İstanbul’da ücretsiz bir şekilde denize girebileceğiniz halk plajlarından biridir. Haftanın belirli günlerinde kadınlara ayrılan bu plaj, oldukça temiz kumsalı ve berrak denizi ile denize girmek için en uygun yerler arasında gösteriliyor. Özellikle sadece kadınlara hitap eden bir plaj arayışınız bulunuyorsa, fazla arayışa girmeye gerek kalmadan sıklıkla önerilen bu plajda karar kılabilirsiniz. Her açıdan beğenilen özelliklere sahip olan bu plajda, tüm günü keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Tuzla Kadınlar Plajı Kadınlar Hakkında

Bölgenin en temiz ve nezih yerlerinden biri olarak sayılan Tuzla Kadınlar Plajı, kadınlar için çarşamba, perşembe ve Cuma günleri ayrılmıştır. Bu günlerin dışında ise genel yani halk plajı olarak kullanılır. Bu nedenle burayı ziyaret etmeyi düşünen kişilerin bu detayı göz önünde bulundurması gerekir. Yazın ortasında oldukça kalabalık olan bu plaj, tercihini sakin bir plajdan yana yapmak isteyenler için uygun olmayabilir. Özellikle sahip olduğu detaylarla da tatilcilerin aradığı her şeyi fazlasıyla sunan yerlerden biri olmaktadır. Bu konuda hiçbir endişe taşımadan tercihinizi bu adresten yana kullanabilir ve tatilde aradığınız her şeye doğrudan erişeceğinize emin olabilirsiniz.

29 soyunma kabinine sahip olan bu plajda aynı zamanda 8 duş alma yeri, 3 bayan ve 2 bay wc, şezlong hizmeti, cankurtaran, iskele, büfe bulunuyor. Büfede satılan yiyecek ve içecek çeşitleri ise son derece uygun olup her bütçeye hitap eden bir fiyat listesi ortaya çıkmış durumdadır. Bunun yanında balık ekmeği bir hayli ünlü bir yapıya sahip olan yerde, ziyaretçilerin mutlaka balık ekmek yemesi tavsiye ediliyor.

Bütçe dostu bir yiyecek listesi bulunurken, bu şekilde aile ile birlikte keyifli bir zaman aralığı geçirilmesi daha basit bir hale gelmiş olacaktır. Plajda yer alan çok sayıda lokanta ise her zevke hitap eden yemekleri bünyesinde bulunduruyor. Özellikle bazı mutfakları daha fazla seviyorsanız, zengin sayıda seçeneğe hitap eden restoranlarda rahatlıkla bu mutfaklara erişebileceğinizi bilmelisiniz. Yemek ve içecek açısından hiçbir sıkıntı çekmeden tatilinize devam edebilir ve ailenizle birlikte hoş bir zaman aralığı geçirebilirsiniz.

Tuzla kadınlar plajına giriş ücretsiz olup, bölgede eğer şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden yararlanırsanız bunlar için ek ücret ödemeniz gerekir. Bunlarında kira ücretleri son derece düşük olup, diğer bölgelerle kıyaslandığında bu hizmetlerden daha ekonomik bir şekilde yararlanmış olacaksınız. Durumun bu şekilde olması bu plaja olan ilginin her geçen gün biraz daha fazla artmasına neden oluyor.

Tuzla Kadınlar Plajına Nasıl Gidilir?

Tuzla’da denize girmek isteyenler için önerilen seçeneklerden biri olan Tuzla Kadınlar Plajı, güzel bir tatil geçirmenize olanak sağlayacak. Buraya ulaşımda minibüsleri tercih edebilirsiniz. Öncelikli olarak Tuzla ilçesine geçiş yapmanız gerekirken, daha sonrasında 130-130A-130E-133P minibüslerinin son durağında iniş yaparak buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Tuzla Kadınlar Plajı Özellikleri

Tuzla plajının denizi biraz denizdir. Özellikle yüzme bilmeyenler için uygun olmayan adreslerden biri olacaktır. Denize girer girmez denizin hemen derinleştiğini fark etmeniz olasıdır. Kalabalık bir yapıya sahip olduğundan dolayı hafta içinde burayı ziyaret etmeniz daha doğru olacaktır. Bu sayede daha sakin bir ortamda denize girebilirsiniz. Denizde biraz ilerleyince yosunların olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak genel olarak bazı plajlara göre daha temiz bir yapıya sahiptir.

Bunun yanında deniz suyunun sıcaklığı burayı ziyaret etmek isteyenler tarafından sıklıkla merak edilen durumlar arasında bulunuyor. Soğuk bir suya sahip olurken, buraya gitmek isteyenlerin bu detayı gündeme alması gerekir. Sakin bir yapıya sahip olan denizi her daim tercih edilebilecek bir yapıdadır.

Tuzla Denizi Temiz mi?

Tuzla plajı, yerel halk tarafından kısa bir hafta sonu kaçamağı yapmak için sıklıkla tercih ediliyor. Öte yandan günü birlik olarak kısa bir mola vermek isteyenlerde tercihini Tuzla plajından yana kullanıyor. Haftanın belirli günleri kadınlara ayrılan bu plaj, diğer günlerinde ise halk günü geçerlidir. Burayı ziyaret etmek isteyen kişilerin aklında özellikle Tuzla denizi temiz mi gibi sorular geçiyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yüzme suyu takip sistemi verilerine göre, Tuzla denizi “mükemmel” olarak derecelendirilen adresler arasında bulunuyor. Denize girmek için en uygun yerlerden biri olarak gösterilen Tuzla denizi, bu şekilde ziyaretçilerin aklında herhangi bir soru işareti taşımadan buraya geliş yapmalarına neden olacak. Özellikle temiz bir halk plajı arayanların sevineceği bu durum bölge halkı tarafından sıklıkla merak ediliyordu. Kumsalı da temiz bulunan bu plaj, ziyaretçilerin tercih etmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kadınlara Özel Diğer Plajlar

Kadınlar için özel olarak hizmete sunulan zengin sayıda plaj bulunuyor. İstanbul’da bulunan bu plajlar sahip olduğu özelliklerle tam olarak kadınların aradığı yapıya sahiptir. Kimi plajlar ücretsiz olurken, kimilerine ise cüzi bir miktar karşılığında giriş yapılabilir.

Poyrazköy kadınlar plajı, kadınların sıklıkla tercih ettiği plajlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Giriş ücreti yalnızca 5 lira olan bu plaj, özellikle yaz aylarında eğlenceli yapısıyla kadınların vazgeçilmezlerinden biri haline gelmiş durumdadır. Plajın etrafına konumlandırılmış olan tesislerle yiyecek ve içecek ihtiyacı giderilebilirken, geri kalan her türlü ihtiyaçta plajda rahatlıkla bulunabilir. Buraya ulaşımda turları tercih ederseniz 25 liralık ücret karşılığında giriş yapabilirsiniz. Beykoz’da bulunan bu plaj, sessiz sakin bir tatil yeri arayanlar için ideal konumlardan biridir.

Kadınlara özel plajlardan bir diğeri de altınkum plajı olmaktadır. Yalnızca kadınlara ayrılan bu plaja kişi başı 20 TL üzerinden giriş yapılabilir. Rahat bir şekilde denize girmek isteyenlerin tercih noktası olan bu plaj, sakin denizi ve temiz kumsalı ile beğenileri topluyor. Bu plajda da ihtiyaçları karşılamaya yönelik çeşitli tesisler bulunur.

Menekşe Kadınlar plajı, İstanbul’da kadınlara uygun bir plaj arayışında bulunanların incelemesi gereken adreslerden biridir. Sakin ve sessiz yapısıyla denize girmek için en ideal noktalardan biri olan bu plaj, birkaç saatliğine huzur vaat ediyor. Plajın etrafında var olan tesisler tatili biraz daha eğlenceli bir hale çekerken, temiz denizi de denize girmek için en uygun yerlerden biri olacaktır.

Girişi ücretli olan bu plaj, bütçe dostu fiyatlar sunduğundan dolayı en çok tercih edilenlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Buraya ailecek gelenler içinde cazip olan bu seçenekte güzel bir zaman aralığı geçirebilirsiniz.

Sarıyer kadınlar plajı da aynı şekilde kadınlara özel olarak bir plaj arayışında bulunanlar için incelenmesi gereken seçeneklerden biridir. Temiz ve sakin denizi, sarı kumları ile oldukça cezbedici adreslerden biri olan bu plaj, kafa dinlemek isteyenler için ideal noktalardan biri olarak gösteriliyor.

Özellikle haftanın iş yorgunluğunu burada atmak isteyenler için doğru bir adres olacak bu plaj, hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelmiş durumdadır. Girişi ücretli olan plajın çocuklar için farklı bir fiyat uygulaması bulunuyor. Öte yandan şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerden yararlanmak isteyenlerde, bu hizmet için ekstra ücret ödeyerek tüm gün bunlardan yararlanabilir.

Yorum Yazın