Zorluklarla geçen bir yılın ardından güzel bir tatil yapmayı siz de hak ediyorsunuz! Birçok kişi; yaz aylarını büyük bir merakla bekliyor. İnsanlar; tüm yıl çalışırken güzel bir tatil yapmanın hayalini kuruyorlar. Takdir edersiniz ki, Euro ve Amerikan dolarının Türk lirası karşısında değer kazanması ülkemiz adına önemli bir problem teşkil ediyor. Bir başka deyişle, yurt dışında tatil yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Ancak, siz de istediğiniz takdirde bilhassa yurt içerisinde ucuz bir tatil yapabilirsiniz. Birçok kişinin aklında ekonomik tatil nasıl yapılır sorusu bulunuyor.

Erken Rezervasyon Fırsatlarını Takip Edin

Kış aylarının soğuk günlerinde yaz tatilini düşünmek için erken olduğunu zannetmeyin. Bir an önce harekete geçtiğiniz takdirde daha az para ödeme ve istediğiniz yerde konaklama şansını elde edebilirsiniz. Erken rezervasyon; birçok avantajı ile öne çıkıyor. Her şeyden önce, yaz aylarında ödeyeceğiniz paranın yarısından azını ödeyerek tatil yapabilme ayrıcalığını sunuyor. Bir başka deyişle, yüksek sezon fiyatlarını ödemek zorunda kalmazsınız.

Gitmek istediğiniz tatil yerinde bulunan kalmak istediğiniz otel için dokuz veya 10 ay öncesinden rezervasyon yaptırdığınız takdirde hem en ucuz fiyatlardan yararlanma şansına erişirsiniz hem de kalacak yer sıkıntısı çekmezsiniz. Birçok otel; son dakika gelen rezervasyonsuz müşterilerini en yüksek ücret üzerinden kabul eder. Erken rezervasyon; tüketiciler için olduğu kadar oteller için de avantajlıdır. Oteller; müşterilerin önceden rezervasyon yapması sayesinde iyi bir planlama gerçekleştirebilirler. Otellerin erken rezervasyonu özendiren indirimler sunmaları; bu durum ile yakından alakalıdır.

Ekonomik tatil için erken rezervasyon yaptırmak şarttır. Bu sayede, rezervasyonsuz fiyata kıyasla %40-50 oranında daha az para ödenir. Buna ek olarak, erken rezervasyon; farklı avantajları ile de dikkat çeker. Havayolu şirketleri; arz – talep kriterine göre fiyatlarını belirler. Bir başka deyişle, bilet fiyatları ilk sunulduğunda düşüktür. Bu noktada, erken rezervasyon ile kalacağı oteli belirleyen bir tüketici; uçak biletini de önceden alarak söz konusu bilet için normalden daha düşük bir ücret öder.

Otel Araştırması Yapın

Bodrum, Marmaris, Fethiye başta olmak üzere Türkiye’nin popüler tatil merkezlerinde herkesin ihtiyaçlarına ve bütçesine hitap eden otel seçenekleri bulunuyor. Ancak, ekonomik tatil yapmak adına oteller arasında kıyaslama yapılmalıdır. Bu noktada, ilk olarak kaç günlük bir tatil yapmak istediğinizi belirlemelisiniz. Ayrıca, belirlediğiniz gün için ne kadar para ayırabileceğinizi de netleştirmelisiniz. Bu sayede, bütçenizi aşan veya belirlediğiniz bütçenin altında kalan otel seçeneklerini elemiş olursunuz.

Otellerin her birisinin farklı paket seçenekleri vardır. Her şey dahil veya ultra her şey dahil konsepti ile hizmet sunan otelleri tercih etmek doğru bir karar olacaktır. Bunun yanı sıra, otelin karşınıza çıkarması muhtemel ek masrafları da öğrenmelisiniz. Bazı oteller; depozito ücreti talep ederler. Ancak, depozito ücreti vermek istemiyorsanız bu talepte bulunmayan bir otelden yana seçim yapmalısınız. Birçok otel; bilhassa Kasım ayının sonuna doğru erken rezervasyon dönemi indirimi yapar. Bu indirimlerin birçoğu yüzde 45’lere kadar uzanır. Ancak, yine de en çok indirim sunan oteli tercih etmek adına araştırma yapmalısınız.

Uçak Biletinizi Erkenden Alın

Ekonomik tatil yapmak istiyorsanız birden çok unsuru düşünmelisiniz. Uçak biletinizi önceden aldığınız takdirde her şeyden önce daha az para ödemiş olursunuz. Bunun yanı sıra, tatil planınızı netleştirebilirsiniz. Bilhassa esnek tarihler; uçuş yapabilecek kişiler için önemli bir avantaj olarak dikkat çeker. Özel veya kamu sektöründe çalışmasından bağımsız olarak insanların yıl içerisinde en çok 30 günlük dinlenme zamanı vardır. Çalışanlar; genellikle yaz aylarında tatile gitmeyi tercih ederler. Bu noktada, uçak biletinin önceden alınması halinde fiyat avantajına ek olarak daha iyi bir planlama yapma şansı da elde edilir.

Uçak biletini önceden almak; özellikle yurt dışı tatili için önem taşır. Bir uçak bileti; altı ay önceden satın alınmak istendiğinde büyük indirimlerden faydalanılır. Biletlerin döviz kuru üzerinden alınmasından mütevellit yapılan indirimler ciddi bir avantaj teşkil eder. İnsanlar; yol için ödeyecekleri parayı tatil sırasında değerlendirme şansını elde ederler. Yurt içi tatili yapmak isteyenlerin de uçak bileti rezervasyonu yaptırması önemli bir husustur. Uçak bileti; birkaç ay önceden alındığı takdirde zannedilenden çok daha az para ödenir. Bunun yanı sıra, havayolu şirketlerinin indirim ve kampanyaları da son dakikaya kadar takip edilmelidir.

Her Şey Dahil Sistemleri Takip Edin

Her şey dahil sistem; 90’lı yıllardan itibaren kendisine turizm sektöründe yer bulmuştur. Ekonomik tatil yapmak isteyenler için en uygun seçenektir. Bu sistem turizm sezonunu uzatması ve işletmelerdeki doluluk oranını arttırması gibi avantajlarıyla öne çıkar. Ayrıca, işletmenin gelirini de büyük ölçüde arttırır. Oteldeki her bir müşterinin ihtiyacını karşılayabilecek bir sistemdir.

Her şey dahil sistemde üç öğün yemeklerin yanı sıra beş çayı ve atıştırmalıklarla beraber gün boyunca içilen içeceklerin de konaklama ücretine dahil olması söz konusudur. Ancak, oteldeki sportif faaliyetler ve diğer aktiviteler bu sistemde yer almaz. Bunun yanı sıra, her şey dahil sistem; oteller arası farklılık gösterebilir. Bazı oteller; Türk kahvesi veya taze sıkılmış meyveli içecekler için ekstra ücret talep eder.

Siz de ekonomik tatil yapmak istiyorsanız her şey dahil sistemiyle hizmet veren otelleri seçmelisiniz.