Ege’nin Sakin Köşesi Foça’nın En Güzel Plajları

İzmir’in şirin tatil beldeleri arasında bulunan Foça, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra tertemiz, berrak bir denize, mavi bayraklı plajlara ve koylara ev sahipliği yapmaktadır. Foça’nın en güzel plajlarında masmavi denizin, ince kumların ve sıcacık güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Foça’da yer alan plajlar arasında ücretsiz halk plajları ve özel işletmeler tarafından işletilen plajlar yer alır. 

foca halk plaji

Yeni Foça Halk Plajı 

Uzun sahil şeridine sahip Eski Foça Halk Plajı, İzmir’in mavi bayrak statüsüne sahip plajları arasında yer alır. İlçe merkezine 20 km, İzmir merkeze 70 km uzaklıkta konumlanır. Girişi ücretsiz olan ince kumlara sahip plajın denizi oldukça soğuk, berrak ve sığdır. Merkezi konumda yer alan plaj çevresinde yürüyüş yolları ve birçok restoran, kafe, market yer alır. 

kosova plaji foca

Kosova Plajı 

Kosova Plajı, İzmir’in Eski Foça ve Yeni Foça bölgeleri arasında yer alan Mersinaki Koyu’nda bulunur. Korunaklı bir noktada doğa harikası olan koy üzerinde konumlanan plaj tekne turlarının ve kamp severlerin uğrak noktasıdır. 

Kum ve çakıl karışımı plajın denizi berrak, sığ ve taşlıktır. Girişi ücretli olan plajda duş alanları, tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti, kamp alanı, büfe, kafeterya ve otopark alanı yer alır. 

sazlica plaji foca

Sazlıca Plajı 

Foça’nın meşhur Sazlıca Koyu üzerinde yer alan Sazlıca Plajı, Eski Foça ve Yeni Foça’ya 15 dakikalık mesafede konumlanır. Yaz aylarında en çok tercih edilen plajlar arasında bulunan Sazlıca Plajı’nda restoran, duş alanları, tuvalet ve soyunma kabinleri yer alır. Plajın yer aldığı koyda dalış ve kamp alanları bulunur. Taşlı, berrak ve sığ bir denize sahiptir. 

karakum plaji foca

Foça Karakum Plajı 

Foça bölgesinin Atatürk Mahallesi’nde yer alan Karakum Plajı, ilçe merkezine 2 km uzaklıkta bulunur. 500 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahip bir alan üzerinde yer alan plaj tertemiz kumlara ve masmavi, tertemiz, sığ bir denize sahiptir. 

Mavi bayrak statüsüne sahip Foça Karakum Plajı, Foça’nın en çok tercih edilen plajları arasındadır. Girişi ücretsiz olan plaj içerisinde belediye tarafından işletilen bir adet cafe yer alır. 

kaleburnu plaji

Kaleburnu Plajı 

Foça Karakum Plajı’nın hemen yanında yer alan Kaleburnu Plajı, Eski Foça’da yer alır. Merkezi bir konumda yer alan plaj Foça’nın en çok tercih edilen plajları arasında bulunur. Uzun bir sahil şeridine ve geniş bir alana sahip Kaleburnu Plajı’nda güneşlenmek için özel ve yeşil alanlar yer alır. Denizi oldukça soğuk olan ücretsiz plaj içerisinde kafe ve restoran işletmeleri bulunur. 

hanedan beach foca

Hanedan Beach

Hanedan Beach, Eski Foça’da yer alır. Şehir merkezine 4 km uzaklıkta bulunur. Foça’nın doğa harikası koylarından biri olan Mersinaki Koyu üzerinde yer alan beach mavi bayrak statüsüne sahiptir. Yeşil ve mavinin bir arada olduğu bu tertemiz plaj sığ, tertemiz, turkuaz renkli denize ve geniş kumsal alanına sahiptir. 

bueno beach foca

Bueno Beach Club

Yeşille mavinin buluştuğu Bueno Beach Club, Eski Foça’ya yürüme mesafesinde konumlanır. Plajı çakıllı Bueno Beach Club’ın denizi buz gibi, berrak ve derindir. Girişleri ücretli olan plajda su sporları aktiviteleri, plaj aktiviteleri, DJ performansları, etkinlikler ve konserler düzenlenir. İşletme içerisinde ayrıca restoran hizmeti yer alır.  

Burunucu Plajı

Burunucu Plajı, Yeni Foça’da yer alır. Merkezden uzak sakin, bakir bir ortamda bulunan plajın denizi oldukça berrak, tertemiz, sığ ve dalgasızdır. Herhangi bir işletmenin yer aldığı plaja giriş ücretsizdir. Kendine has havası ile Foça’da denize girilebilecek plajlar arasında bulunur. Özellikle şnorkelle dalış için ideal bir nokta olan plaj ve deniz tabanı kumludur. 

Foça’nın birbirinden güzel plajlarında masmavi denizin keyfini çıkarmak ve konforlu bir konaklama deneyimi yaşamak için Holimax’ın sunduğu denize sıfır otelleri değerlendirebilirsiniz. 

Yorum Yazın