Antalya’nın en özel tatil beldelerinden biri olan Kemer’e 37 km uzaklıkta konumlanan Üçoluk Yaylası, doğayla iç içe bir tatil deneyimi yaşamak isteyenlerin uğraması gereken duraklardan biri. Kemer’den 1500 metre yükseklikte bir bölgede bulunan Üçoluk Yaylası hem bölgenin güzelliklerini keşfedebileceğiniz hem de eğlenceli aktiviteler yapabileceğiniz Kemer rotalarından biri olarak biliniyor. Küçük yayla evleri ve etkileyici bir manzara sunan sedir ağaçlarıyla ziyaretçilerini mest eden Üçoluk Yaylası’nı Antalya tatil planınıza eklemenizi tavsiye ederiz.

ucoluk yaylasinda kamp yapin

Üçoluk Yaylası’nda Kamp Yapın

Doğayla bütünleşirken çam ve sedir ağaçlarının gölgesinde güneşin batışını izlediğiniz bir gün geçirmek ister miydiniz? Eğer cevabınız evet ise sizi Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı olan Üçoluk Yaylası’na davet ediyoruz. Oldukça zengin bir floraya sahip olan Üçoluk Yaylası, farklı ağaç türlerine ve bitki çeşitlerine tanık olabileceğiniz bir tepe üzerine kurulu. Kamp yapmaktan hoşlananlar için çok doğru bir seçenek olan Üçoluk Yaylası’nda muhteşem bir doğa kampı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzak birkaç gün geçirmek için ideal bir rota olan Üçoluk Yaylası, kış aylarını sakin geçirse de yaz ve bahar aylarında bölgeyi keşfetmek isteyen turistlerin ilgisini çekiyor. Bölge halkının yanı sıra günübirlik turlara katılan ziyaretçilerine de doğanın güzelliklerini keşfetme şansı sunan Üçoluk Yaylası’na yürüyerek ulaştıktan sonra kamp kurabilir ve burada konaklayabilirsiniz.

Antalya otellerinde konaklarken kamp yapmak isteyenleri buluşturan bu yaylada, sabahın erken saatlerinde güneşin doğuşunu izleyerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

ucoluk yaylasinda trekking deney

Üçoluk Yaylası’nda Trekking Deneyimi

Antalya’nın sedir ve çam ağaçlarıyla ünlü Üçoluk Yaylası’nda yapabileceğiniz aktivitelerden bir diğeri de trekking. Antalya’nın oksijen seviyesinin yüksek olduğu bölgelerinden biri olan Üçoluk Yaylası, doğa yürüyüşü yapmaktan hoşlanan turistlerin favori rotalarından biri olarak öne çıkıyor. Yemyeşil bir ormanın içinde temiz hava eşliğinde uzun bir yürüyüşe çıkabileceğiniz Üçoluk Yaylası’na Kemer güzergahını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Çeşitli trekking programlarıyla ziyaret edebileceğiniz Üçoluk Yaylası, kış aylarında sessiz ve sakin bir havaya bürünüyor. Bölge halkının yaz aylarında ziyaret ettiği bu yaylayı dilerseniz ılık bahar günlerinde de keşfedebilirsiniz. Ilıman bir Akdeniz havasına sahip olan Üçoluk Yaylası’nda doğanın güzelliklerine şahit olacağınız bir gün geçirebilirsiniz.

kemer 1

Kemer’i Günübirlik Ziyaret Edin

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Üçoluk Yaylası’nı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, bu konuma yaklaşık olarak yarım saat uzaklıkta bulunan Kemer’i de rotanıza eklemenizi öneririz. Yaz aylarında Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olarak karşımıza çıkan Kemer, günübirlik zaman geçirmek için oldukça ideal bir rota. Özellikle son yıllarda bölgeye yapılan turistik yatırımlarla birlikte bir turizm kenti haline gelen Kemer, günümüzde Antalya’nın en etkileyici bölgelerinden biri olarak biliniyor.

Farklı aktivitelere katılabileceğiniz ve ilgi çekici mekanlarını ziyaret edebileceğiniz bir Akdeniz kenti olan Kemer’de ilk olarak turkuaz renkli denize girmenizi tavsiye ederiz. Akdeniz’in deniziyle ünlü bölgelerinden biri olan Kemer, berrak suyu ve altın rengi kumu buluşturan birçok plaja sahip. Dünyanın en uzun yürüyüş parkurları arasında bulunan Likya Yolu’nun rotalarından biri olan Kemer’de muhteşem bir manzara eşliğinde bu parkura dahil olabilirsiniz.

Kemer’e gelmişken bu beldeye oldukça yakın bir konumda bulunan ve bölgenin en özel antik kentlerinden biri olarak kabul edilen Phaselis Antik Kenti’ni ve bu kente ait plajı da keşfetmenizi öneririz. Kemer’de yaşamış olan Rodoslular tarafından kurulduğuna inanılan Phaselis‘te hem eğlenceli hem de kültürel bir gezi turu yapabilirsiniz.

Yaz tatilinizi planlamadan önce Holimax’in farklı hizmetler sunan otel seçeneklerine göz atarak Antalya’da geçireceğiniz zamanı kusursuz hale getirebilirsiniz.

 

Yorum Yazın