Tatil sözcüğü bile heyecan verici değil midir? Hangi mevsimde olunursa olunsun kalabalık ve yorucu şehir hayatından kısa bir süreliğine de olsa uzaklaşmak, yazın deniz, kışın kar sezonunun tüm aktiviteleri ile stresten arınmak, ruhen ve bedenen dinlenmek hemen herkesi mutlu eder. 

Tatil için yapacağınız planlarınızda konaklayacağınız otel seçeneklerini Holimax sitesi oteller sayfasında ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz. 

Tatilin düşüncesi ve hayali bile güzel ama ah bir de o bavul hazırlama işi olmasa. Tüm eşyayı bavula sığdırabilmek ve hiçbir şeyi unutmadan tam tekmil bir bavul hazırlamak o kadar da zor değil. Seyahate 1 hafta kala bavula konulacak her şeyin listesini yapmaya başlamak ve tüm liste bittikten sonra son kontrolleri gerçekleştirmek işinizi epey kolaylaştıracaktır. 

Son dakika bavul hazırlamak aceleye geleceği için geride mutlaka unuttuğunuz birkaç parça eşya kalacaktır. Tatilde strese girmeden “Acaba unuttuğum bir şey var mı?” endişesini yaşamadan, muntazam bir bavul hazırlamak için işte çok işinize yarayacak tüyolar…

bavul 2

Adım Adım Tatil Bavulu Nasıl Hazırlanır?  

Çoğu şeyde olduğu gibi valiz hazırlığı yaparken de mutlaka bir liste yapın. Böylelikle hem aynı eşya ya da üründen iki tane alıp bavulu boş yere işgal etmemiş hem de almanız gereken eşyaları unutmamış olursunuz. Bu liste ile kafanız da son derece rahat olacağı için size sadece yolculuğun keyfini çıkarmak kalacaktır.

Tatil sırasında yapacağınız alışverişi de hesaba katarak valiz hazırlığı sırasında mutlaka biraz boş alan bırakın ya da yanınızda kabin boy bir valiz daha götürün.  
Eğer yeni bir valiz satın alacaksanız çok gözlü ve saklama alanı fazla olan valizleri tercih edin. Böylelikle takılarınızı, kozmetik ürünlerinizi, kişisel bakım ürünlerinizi, iç çamaşırlarınızı ve buna benzer hassas eşyayı daha rahat ve güvenli şekilde taşıyabilirsiniz.

Tatilde yanınızda götüreceğiniz şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, sabun, deodorant, parfüm, pamuk ve buna benzer kişisel bakım eşyalarınızın seyahat boy olmasına dikkat edin. Bu şekilde taşıması daha kolay bir bavul hazırlamış olursunuz.
Eğer yaz sezonu için bavul hazırlığı yapıyor olsanız bile yanınıza her ihtimale karşı ince hırka, sweat ve buna benzer uzun kollu bir iki parça giyecek almayı ihmal etmeyin.

Kırışmayan ya da kırışsa bile önemli olmayan giyeceklerinizi bavula rulo yaparak sıkışık düzende yerleştirebilirsiniz ki bu yöntem size epey alan kazandıracaktır.
Vakumlu hurç ve kilitli poşet gibi materyaller da size bavulunuzda alan kazandıracaktır. 

Bir eşya veya giysiyi bavula koyarken “Bunu almasam büyük eksiklik olur mu?” sorusunu mutlaka kendinize sorun. Eğer cevap verme süreniz uzuyorsa ya da tereddütte kalıyorsanız o eşya olmadan da tatile çıkabilirsiniz demektir. 

Bavula canınızın her istediği kıyafeti koymak yerine diğerleriyle kombinleyebileceğiniz, fonksiyonel ve mutlaka kullanacağınızdan emin olduğunuz  kıyafetleri koyun. Çoğu kez bavuldan hiç çıkarmadan hatta hiç dokunmadan geri getirdiğiniz kıyafetleri düşündüğünüzde bu önerimiz size haklı gelecektir.

Takı, gözlük, teknolojik cihazlar, para, kimlik, anahtar, şarj cihazı gibi değerli eşyalarınızı bavula koymaktan ziyade bir el çantasına alarak yanınızda taşımak kafanızın da rahat olmasını sağlayacaktır.
En sık kullandığınız ve en çok ihtiyaç duyduğunuz eşyalarınızı bavulun en kolay ulaşabileceğiniz kısmına yerleştirin.

Bavula koyacağınız terlik ve ayakkabıları galoş giydirerek yerleştirirseniz daha derli toplu ve hijyenik bir sonuç elde etmiş olursunuz.
Parfüm şişeniz çok büyükse ve yanınızda taşımak istemiyorsanız bavulu hazırlarken parfümü kıyafetlerinize sıkıp o şekilde yerleştirebilirsiniz.

Rulo haline getirdiğiniz kemerlerinizi gömlek yakalarınızın içine yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde gömlek yakalarının bavul kalabalığında deforme olmasını da önlemiş olursunuz.
Eğer bavulunuzda para ve değerli takı da taşıyacaksanız dikkat çekmeyecek eşyaların içinde taşıyabilirsiniz. Sözgelimi saç düzleştiricinizin kılıfı gibi.

Sıra geldi tatil planı yapmaya. Hiç vakit kaybetmeden Holimax’te yer alan otelleri inceleyebilir ve içinize sinen bir otelde hızlıca rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.