Antalya’nın sakin beldeleri arasında yer alan  Adrasan, Olimpos, Çıralı üçlüsü tatilcilere sakin ve sessiz atmosferi, eşsiz doğası, kamp alanları, antik kalıntıları, tekne turları muhteşem sahilleri, masmavi koyları ve plajları ile tatilcilere bambaşka keyifler yaşatır. Likya yürüyüş yolu üzerinde yer alan bu tatil beldelerinde birbirinden farklı aktivitelere katılabilir, el değmemiş doğasında şehrin gürültüsünden uzak huzur dolu anlar geçirebilirsiniz. 

adrasan

Adrasan 

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan, bölgenin en sevilen tatil beldeleri arasında yer alır. Antalya merkeze 95, Kumluca’ya 4 km, Olimpos’a 15 ve Çıralı’ya 30 km uzaklıkta bulunur. Akdeniz’in gizli kalmış cennet yerlerinden biri olan Adrasan, el değmemiş doğası ve masmavi denizi ve koyları ile kafa dinlemek için ideal bir yerdir. “Ana Tanrıça Ülkesi” anlamına gelen Adrasan 4 bin yıllık bir geçmişe sahiptir. 2 km’lik sahiliyle göz dolduran Adrasan’ın denizi kumlu, taşlık, sığ ve dalgasızdır. Tertemiz, berrak ve çarşaf gibi denizinde balıklarla birlikte yüzebilir, sakin atmosferin keyfini çıkarabilirsiniz. 

adrasan gezilecek yerler

Adrasan Gezilecek Yerler

Adrasan gezilecek yerler arasında Ceneviz, Sazak, Suluada Koyları, Olympos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti, Likya Yolu görülmeye değerdir. Bu sakin ve şirin tatil beldesinde keyifle yapabileceğiniz pek çok aktivite yer alır. Bu aktiviteler arasında su sporları, doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, ATV ve safari turları, tırmanma, dalış, tekne turları, balık avı turları ve yamaç paraşütü aktiviteleri bulunur.  

antalya olimpos

Olimpos

Muazzam görüntüsüyle yerli, yabancı binlerce turisti, sırt çantalı gezginleri kendisine çeken Olimpos, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı mevkiinde yer alır. Antalya merkeze 85, Kemer’e 40 km, Çıralı’ya ise 15 km uzaklıkta bulunur. 

Son dönemlerden popüler bir tatil rotası haline gelen Olimpos, tarihi ve doğasıyla dikkat çeker. Yemyeşil çam ormanlarıyla çevrili bir vadi üzerine kurulu olan bu sakin belde Antalya’nın en güzel yerleri arasında bulunur. 

antalya olimpos gezilecek yerler

Olimpos Gezilecek Yerler

Doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Olimpos’ta gezilecek yerler oldukça fazladır. Ayrıca, Olimpos’ta deniz keyfi yapabileceğiniz çok sayıda bakir kalmış koy ve plaj yer alır. Olimpos’tan Çıralı’ya kadar uzanan sahil şeridinde denize girebilir, eşsiz doğasının keyfini çıkarabilirsiniz. 

Deniz keyfinin yanında gezip görebileceğiniz yerler arasında Olimpos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti, Olimpos Plajı, Musa Dağı, Ceneviz Koyu, Yanartaş Milli Parkı, Olibimpos Ağaç Evleri, Gelidonya Feneri, Maldivler’i andıran görüntüsüyle Suluada öne çıkar. 

antalya cirali

Çıralı 

Tertemiz havası, cam gibi denizi ve sakin atmosferiyle dikkat çeken Çıralı, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı sakin bir tatil beldesidir. Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Çıralı, Antalya’ya 80 km, Adrasan’a 30 km, Çıralı’ya 15 ve Kemer’e 39 km uzaklıkta bulunur. 

Çıralı’da yapabileceğiniz aktiviteler arasında Çıralı Plajı ve Olimpos Plajı’nın masmavi berrak denizinde deniz ve güneş keyfi yapabilirsiniz. Tekne turlarına katılarak birbirinden güzel koyları ziyaret edebilirsiniz. Olimpos Antik Kenti’nde tarihi bir gezintiye çıkabilir, Yanartaş Milli Parkı’nda doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

cirali plaji

Çıralı Gezilecek Yerler 

Kemer’in huzur dolu tatil beldeleri arasında yer alan Çıralı, son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Çıralı’da gezilecek yerler arasında Olympos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti, Yanartaş Milli Parkı, Likya Yürüyüş Yolu, Çıralı Plajı, Olimpos Plajı, Tahtalı Dağı yer alır. Gün doğumunun izlendiği en güzel yerlerden biri olan Çıralı’da gün doğumu sonrası yoga, meditasyon ve keyifli bir sabah yürüyüşü yapabilirsiniz. 

Antalya’nın en güzel tatil beldelerinde keyifli ve konforlu bir konaklama yapmak için Holimax’te yer alan Antalya otellerini inceleyebilir, bütçenize ve zevkinize uygun otellerden yerinizi önceden ayırabilirsiniz. 

 

Yorum Yazın