Günbatımı, bizlere olağanüstü güzellikte bir manzara sunar. Hayatın karmaşasından uzaklaşıp kendinizi manzaranın güzelliğine ve ortamın huzurlu kollarınıza bırakırsınız. Bu anın tadı, hiçbir yerde yoktur, eminiz. Hele sevdiklerinizle birlikteyseniz, hayatınızda unutulmaz ve kıymetli bir hatıra yaratırsınız.

Güneş, yavaş yavaş yerini ay ışığına bırakırken siz de günü, bu muazzam manzara eşliğinde bitirmenin keyfini yaşayacaksınız. Hayatın karmaşası içinde her zaman güzelliklerin tadını çıkaran, gün batımını izlemekten keyif alanlar için; bu yazımızda Türkiye’de gün batımının en iyi izlendiği yerleri sıralayacağız. Mor, pembe ve turuncunun harika uyumuna şimdilik fotoğraflardan şahit olabileceğiniz bir yazı sizleri bekliyor!

adalar gun batimi

1.      İstanbul, Adalar

İlk önerimiz, İstanbul’da yaşayanlar için geliyor. İstanbul; hayatın hızlı yaşandığı, insanların her zaman bir yerlere yetişmeye çalıştığı metropol şehri. Bunlar olurken gökyüzünün sunduğu muhteşem manzaraları da çoğu zaman kaçırıyoruz. Biraz durup sakinlemek ve yavaşlamak insana her zaman iyi gelir. Gün batımı manzarası, bu yavaşlığın huzurunu ve yavaşlığın içerisinde harika anların yaşandığını bizlere büyüleyici bir şekilde gösteriyor.

Şehrin ortasında, sakinliği bulabileceğiniz ve eşsiz gün batımı manzarasına şahitlik edebileceğiniz yerler; Pierre Loti Tepesi, Eminönü, Haydarpaşa Garı ve İstanbul Boğazı önerebileceğimiz yerler arasında.

Şehrin karmaşasından biraz uzaklaşmak isterseniz, sakin bir vapur yolculuğundan sonra adalarda da harika bir gün batımı manzarasına şahitlik edebilirsiniz.

kas gun batimi

2.      Kaş

Kendinizi bir filmin içerisinde gibi hissedebileceğiniz güzellikte manzaralara şahit olacağınız bir diğer yer ise Kaş. Kaş, tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Eğlencenin merkezi olan  Kaş’ta sakinlik arayanlar için doğayla iç içe birçok yer bulunmakta. Gün batımının tadını çıkarabileceğiniz en harika yerler ise Kaş Antik Tiyatro ve Büyükçakıl plajı. Göz kamaştıran gün batımı manzarası ve Kaş’ın büyüleyici atmosferi birleşince ortaya harika deneyimler çıkacağına eminiz. Unutulmaz bir gün batımı manzarasına şahit olmak istiyorsanız Kaş’a gittiğinizde mutlaka önerdiğimiz yerlerde bu eşsiz deneyimi yaşayın.

kapadokya gun batimi

3.      Kapadokya

Kapadokya, sunduğu güzellikler eşliğinde otantik ve mistik atmosferiyle görenleri her yönüyle etkilemiştir. Havalanan balonların eşlik ettiği gün batımı manzarasını izleyebileceğiniz noktalar arasında; Kızılçukur Vadisi, Panoramik Tepe ve Güllüdere Vadisi favorilerimiz içerisinde yer alıyor.  Türkiye’de en iyi gün batımı arıyorsanız Kapadokya’yı mutlaka listenize ekleyin.

bodrum gun batimi

4.      Bodrum, Gümüşlük

Kendinize hayatınız boyunca unutamayacağınız bir an hediye etmek istiyorsanız; büyüleyici gün batımı manzarasına eşlik etmek en iyi tavsiyeler arasında olabilir. Ege’de günü batırmak isteyenler için tavsiyemiz, Bodrum- Gümüşlük. Burada güneşi yavaş yavaş denize doğru batırıp ay ışığının etrafınızı aydınlatmasına şahitlik edebilirsiniz. Gümüşlük, gününüzü olağanüstü güzellikte bir gün batımı ile kapatmak için mutlaka uğramanız gereken noktalardan bir tanesi.

 

Türkiye’de Gün Batımının En İyi İzlendiği Diğer Yerler

Bütün bu lokasyonların yanı sıra, Türkiye’de gün batımını izleyebileceğiniz diğer yerler arasında favorilerimiz:

  • Adıyaman, Nemrut Dağı
  • Ayvalık, Şeytan Sofrası
  • Çanakkale, Gökçeada
  • Datça, Knidos Antik Kenti
  • Cunda, Ortunç Koyu
  • Didim, Tavşanburnu
  • Çeşme, Paşalimanı