Sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirmeye karar verdiyseniz önünüzde planlanması gereken bir süreç bulunuyor. Evlilik hazırlıkları, düğün telaşı derken kendinize zaman ayırmayı unutmamalısınız. İyi bir balayı sizin de hakkınız!

Takdir edersiniz ki, balayı tatili için önünüzde çok sayıda seçenek bulunuyor. İstediğiniz takdirde Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi popüler tatil merkezlerine gidebilirsiniz. Buna ek olarak, yurt dışında tatil yapma seçeneğini de asla göz ardı etmeyin!

Tıpkı düğününüzü planladığınız gibi balayı tatilinizi de planlamanız şart! Bu noktada, yazımız sayesinde balayı tatilinize dair önemli tavsiyeler alabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Otel Seçimi

Hayatınız boyunca birden çok kez tatil yapma ayrıcalığına erişebilirsiniz. Ancak, balayı tatili; tüm bu tatillerden farklıdır. Hayatınızın belki de en özel tatilini yapacağınız için sürecin sorunsuz bir şekilde planlandığından emin olmalısınız. Kötü bir balayı geçiren çiftlerin sayısı pek az değil! Bu tür bir deneyimin yaşanmasının altında yatan sebep ise hiç şüphesiz balayı oteli seçimi!

Balayı oteli seçiminde aşağıdaki detayları göz önünde bulundurmalısınız.

  • Her şeyden önce, nasıl bir tatil istediğinizi belirlemelisiniz.
  • Bütçeniz oldukça önemli! Bu noktada, indirimlerden ve kampanyalardan faydalanmak adına aylar öncesinden rezervasyon yaptırmayı denemelisiniz.
  • Her otelin her şey dahil paketi olmayabilir. Bu noktada, otelin önünüze çıkarabileceği ekstra masraflara hazırlıklı olmalısınız.
  • Birçok çift; balayı tatilini kalabalık olmayan bir otelde geçirmek ister. Bu yüzden, siz de gitmeyi düşündüğünüz otelin sizin gideceğiniz dönemde kalabalık olup olmadığını araştırmalısınız.
  • Oteller hakkında araştırma yapmalısınız. Otelle ilgili müşteri yorumlarını kesinlikle okumalısınız.
  • Birçok çift; tüm vaktini otelde geçirmek istemeyebilir. Bu noktada, otelin çevresi önemli hale geliyor. Bir başka deyişle, otelin çevresindeki gezilip görülecek yerlerin, restoranların, gece kulüplerinin varlığını öğrenmelisiniz.
  • Otelin konumu da önemli! Otelin ulaşım imkanlarını araştırmalısınız. Şehir merkezine yakın bir oteli tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır.

Yukarıdaki kriterlere dikkat ettiğiniz takdirde balayı oteli seçimi yapmak zor olmayacaktır. Otelin standartları oldukça önemli! Kalabalık ailelerle karşılaşmayacağınız, beklentilerinize cevap verecek, balayı çiftlerine özel bir fiyat politikası benimseyen bir otelden yana seçim yapmalısınız.

Ulaşım

Balayı oteli seçimi ile yakından alakalı hususlardan birisi de ulaşım! Nerede yaşadığınıza ve nereye gitmek istediğinize bağlı olarak çeşitli ulaşım seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Daha önce de söylediğimiz gibi Bodrum, Marmaris, Alaçatı gibi popüler tatil yerlerine gitmeye karar verdiyseniz hazırlığınızı önceden yapmanız şart! Otel rezervasyonu yaptırarak işe başlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, balayı tatil merkezine nasıl gideceğinize de karar vermelisiniz. Uçak biletinizi önceden satın aldığınız takdirde daha az para ödemiş olursunuz. Buna ek olarak, uçakta veya otobüste yer bulamama problemi ile karşılaşmazsınız.

Balayı yapacağınız yere geldikten sonra otelinize nasıl gideceğiniz de önem taşıyor. İstediğiniz takdirde araç kiralayabilirsiniz. Buna ek olarak, taksiyle veya farklı ulaşım seçenekleri ile de otelinize doğru yol alabilirsiniz.

Alışveriş

Kusursuz bir balayı tatili hayal ediyorsanız tatil öncesinde alışveriş yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Yaz aylarında tatile gitmeyi düşünüyorsanız mayo/bikini, plaj havlusu, sandalet, terlik, şapka; ihtiyacınız olan ürünler arasında bulunuyor. Balayı tatili için kış aylarını tercih ettiyseniz termal kıyafetler, kulaklarınızı sıcak tutacak kulaklıklar, su geçirmez termal çoraplar, kayak çantası; alışveriş listenizde olması gereken ürünler arasındadır.

Vücut ve yüz kremi, şampuan ve saç kremi, diş fırçası ve macunu gibi kişisel bakım ürünlerini satın almadan tatile çıkmayın. Çünkü, gittiğiniz yerde bu ürünleri bulamayabilirsiniz. Erkekleri de unutmadık! Yaz tatili için mayo, şapka, plaj havlusu ve terlik olmazsa olmaz ürünler arasındadır. Bunun yanı sıra, erkeklerin de kişisel bakım ürünleri satın alması şart! Balayı için kış aylarını tercih edenlerin termal kıyafetler, mont, bot, kayak çantası ve su geçirmez çoraplar gibi ihtiyaçları olacaktır.

Bavul Hazırlama

Otel seçimi, uçak bileti rezervasyonu, alışveriş derken önünüzde son bir adım daha bulunuyor. Balayı tatili öncesinde işin belki de en zevkli kısmı bavul hazırlamaktır. Ancak, bu süreci çok abartmaya gerek yok! Özellikle fazla yer kaplamayacak ve gerçekten ihtiyaç duyulacak eşyalar bavula konmalıdır. Kadınların bavulunda günlük giyime uygun olan elbiseler, tişört ve pantolon, şık bir gece elbisesi, takılar ve diğer aksesuarlar, pijama veya gecelik, şapka, günlük ayakkabı, davet ayakkabısı, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri yer almalıdır. Bilhassa makyaj malzemesi, diş fırçası ve macunu, diş ipi, saç şekillendirici, ped/tampon, cımbız, oje, jilet, deodorant, parfüm, törpü, aseton gibi kişisel bakım ürünlerine kesinlikle yer verilmelidir. Ayrıca, kış aylarında balayına çıkacak kişilerin bu mevsime uygun kıyafetleri bavullarında taşımaları gereklidir.

Erkeklerin de balayı tatili öncesinde bavul hazırlamaları şart! Her şeyden önce, günlük kıyafetlerin yanı sıra gece dışarı çıkarken giyebilecekleri kıyafetlere de yer vermeleri gerekiyor. Kalın kazakların yerine farklı kombinler yapmaya imkan tanıyan yelek ve gömlekler alınmalıdır. Erkeklerin bavulunda akşam dışarı çıkarken giyilebilecek türden şık bir gömlek, gece ayakkabısı, spor ayakkabı, tişört ve pantolon, çorap, kemer, pijama, kış aylarında tatil yapanlar için mont, bere, atkı, termal giysi, kulaklık olmalıdır. Buna ek olarak, tıraş makinesi ve köpüğü, diş fırçası ve macunu, şampuan, deodorant, parfüm, saç şekillendirici gibi kişisel bakım ürünlerine yer verilmelidir. Son olarak, yurt dışına gidiliyorsa söz konusu ülkeyle ilgili el kitabına da ihtiyaç duyulur.