Balayına gidilecek en iyi yerler nereleri olabilir, destinasyon noktaları belirlendikten sonra tatil esnasında duraklar nasıl belirlenir diye düşünüyorsanız sizin için harika bir yol haritası hazırladık.

Türkiye’nin en popüler balayı otellerinin olduğu, en sevilen balayı tatili beldelerini belirledik ve gezilecek yerler ile ilgili tüyolarla yazımızı zenginleştirdik. İyi okumalar ve şimdiden aşk ve eğlence dolu bir balayı diliyoruz!

izmir cesme plaj gorsel 1

İzmir Çeşme Balayı için Full Konsept Sunuyor

Balayı tatili için Çeşme’yi seçerseniz öncelikle harika plajlar ve eğlenceli barlarda, deniz, kum, güneş, parti modunda günler geçireceğinize emin olabilirsiniz. Yalnız Çeşme’nin sadece klasik yaz tatili imkanlarının yanında farklı tarihi yapıları ve alternatif aktivite olanaklarıyla aslında full konsept bir tatil sunduğunu da belirtelim.

Çeşme’de gezilecek yerler ile ilgili tarihi yapıları mercek altına alıp size önerilerde bulunalım. Çeşme Kalesi hem tarihi yapısıyla hem de şehri panoramik görmeyi sağlayan manzarasıyla sizi kucaklar. Ayios Haralambos Kilisesi 1832 yılından bu yana taşıdığı mistik esintileriyle harika etkinliklere ev sahipliği yapan bir başak önemli yapıdır. Mini arkeolojik tur içinde Erythrai Antik Kenti’ni de mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.  

Bonus olarak bir bilgi daha verelim. Çeşme’de harika plajların yanında şifalı kaynak sularından da faydalanmayı unutmayın. Kaplıca suları stres atmada etkili olmasının yanında kadın hastalıkları, sindirim ve boşaltım sistemi sorunları ve deri hastalıkları tedavisinde destekleyici olarak öneriliyor.
 

belek plaj gorsel

Antalya Belek Otelleri Balayında En Çok Tercih Edilenler Arasında

Türkiye’nin en çok tercih edilen turizm merkezleri arasında yer alan Antalya’nın Belek beldesi yeşil bitki örtüsü, pırıl pırıl sahilleri ile yeri yabancı turistleri adeta mıknatıs gibi çekiyor! Balayı için gidilecek en güzel yerler nereleri olabilir diye düşünüyorsanız Belek’i de mutlaka seçenekler arasına almalısınız.

Belek’te iki kilometrelik kanyonda yer alan Kurşunlu Şelalesi kahvaltı yapmak, doğal ürünler satın almak, ilginç bitki örtüsünde fotoğraflar çekilmek, hiçbir yerde duyamayacağınız kuş seslerine kulak vermek kısacası kendinizi filmde hissedeceğiniz anlar yaşamak için harika bir yer. Balayı tatili için Antalya’ya gelmişken Kurşunlu’ya uğramak hayatınızda aldığınız en doğru kararlardan biri olur. Şelale macerasından sonra Aspendos Tiyatrosu’nu ziyaret etmeniz minik bir tarih yolculuğu yapmanızı sağlar ve balayı tatilinize de renk katar.

kusadasi gorsel 2

Balayına Gidilecek En İyi Yerler Arasında Kuşadası Cıvıl Cıvıl Günleri Garantiliyor!

Aydın’ın Kuşadası ilçesi, ülkemizde balayı tatili ve aslında daha genel çerçevede yaz tatili denince ilk akla gelen yer arasındadır. Kuşadası’nda balayı tatili hem tarihi turlar, hem doğal güzellikle arasında geçirilecek harika zamanlar hem de gece eğlencesine doyulacak günler anlamına gelir.

Kuşadası’nda gezilecek yerler nereleri derseniz duraklarınız arasına Efes Antik Kenti, Milet Antik Kenti, Didyma Antik Kenti’ni koymanızı öneririz. Ayrıca bir gününüzü Kuşadası Milli Parkı’nda geçirebilirsiniz. Burada hem piknik yapabilir hem de tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz. Yalnız çoğu yerin taşlık olduğunu belirtelim. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı doğa ile iç içe bir alanda oksijene doyarak aşkınızı doğa ananın kucağında yaşamak keyifli olur, değil mi?

Ortaya karışık bir tatil menüsü sunan Çeşme mi? Tatilcilerin gözdesi Antalya’nın güzide beldesi Belek mi? Yoksa, Ege’nin sıcacık atmosferini en iyi şekilde yansıtan Kuşadası mı? Balayı tatili için seçiminiz neresi olursa olsun balayı otelleri arasından en uygun fiyatlarla seçim yapmanın adresi tabii ki Holimax! İndirim kampanyalarından yararlanmak ve balayı için ayırdığınız bütçeyi en iyi şekilde değerlendirmek için Holimax ile rezervasyon yapın, en iyi otellerde tatilin tadını çıkarın.

Yorum Yazın