Tatilinizi kilo alma korkusu duymadan ve diyet yapmadan geçirebileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer siz de bütün sene formunu koruyup tatil zamanlarında hızla kilo alanlardansanız size birkaç küçük önerimiz olacak. Gelin birlikte tatilde zorlanmadan fit kalmanın yollarını öğrenelim.

acik bufe yemek secimi

1.Gerçekten Ne Yemek İstediğinize Karar Verin

Muhteşem sunumlar ve tatlarla akılları çelen açık büfeler, tatil zamanlarında kilo almanızın en büyük nedenlerinden biri. Çok fazla yiyecek seçeneği bulunan açık büfeler psikolojik olarak doyma hissini kısa süreli de olsa rafa kaldırabilir. Bu nedenle öğünlerinizde seçim yaparken gerçekten o an ne yemek istediğinizi belirlemek diğer alternatiflere ilgi duymanıza engel olacaktır. 

Bir diğer yandan, porsiyonlarınızı küçük tutmak için küçük tabaklar tercih etmek de kilonuzu korumak adına doğru bir adım olacaktır. Servis esnasında küçük tabaklar tercih etmek yiyebileceğiniz miktardan fazlasını almanıza engel olur ve böylece fazla kalori almaktan kaçınmış olursunuz. Canınızın istediği yiyecekleri dengeli bir tabakta toplayarak hem keyifli bir yemek yiyebilir hem de tatilinizi başladığınız kiloda bitirebilirsiniz.

su tuketimi gorsel

  1. Dengeli Beslenin ve Bol Su Tüketin

Özellikle sıcak havalarda su içmek hem fiziksel hem de ruhsal açıdan kendinizi daha rahat hissetmeniz için oldukça önemlidir. Yaz aylarında vücudun en fazla ihtiyaç duyduğu şeylerden biri olan su, tokluk hissi yaratmasının yanı sıra yemeği fazla kaçırdığınız zamanlarda da bedeninizde ödem oluşmasına engel olur. Bunun yanı sıra vücudun yağ yakmasında büyük rol oynayan su, hem günlük aktivitelerinizde daha enerjik olmanızı hem de bedeninizin dengede kalmasına yardımcı olur.

Bir diğer yandan, yeterli miktarda su içmenin yanında öğünlerinizde dengeli tabaklar oluşturmak da tatilde kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır. Örneğin sebze, protein, lif kaynağı ve karbonhidratın bir arada olduğu yemeklerle bir tabak hazırlamak hem kan şekerinizin seviyesini korur hem de kendinizi daha hafif hissetmenize neden olur. Tüm bunlara ek olarak, fazla yediğinizi düşündüğünüz öğünlerden pişmanlık duymak yerine diğer öğünü daha hafif tutmak sizi hem psikolojik hem de fiziksel açıdan olumlu yönde etkiler ve tatilinizi fit tamamlamanıza yardımcı olur.

denizde yuzen insan

  1. Eğlenceli Aktivitelere Katılın 

Tatilde hem kilonuzu korumanıza yardımcı olacak hem de eğlenceli vakit gerçimenizi sağlayacak birçok aktiviteye katılabileceğinizi biliyor muydunuz? Deniz tatilinin olmazsa olmaz aktivitesi olan yüzme dışında tatile gittiğiniz bölgeye göre değişecek birçok farklı spor dalını keşfedebilirsiniz. Örneğin, Fethiye otellerinde bulabileceğiniz yamaç paraşütünü deneyerek veya Çeşme’de sörf yaparak eğlenceli dakikalar geçirirken hareketli bir tatil yapabilirsiniz. 

Bir diğer yandan, konaklamayı tercih ettiğiniz otelin sahip olduğu imkanları da değerlendirebilir ve kendinize tatilde farklı bir hareket alanı yaratabilirsiniz. Likya Yolu’nu yürümek gibi hem tarihi bir mekanı keşfedeceğiniz hem de bedeninizi aktifleştirecek deneyimler yaşayabilirsiniz. Holimax’in her bölgeye özel aktiviteleri bulunan otellerini keşfederek tatilde fit kalmanın kolay yolunu bulabilirsiniz.

uyku duzeni gorsel

  1. Uyku Düzeninizi Koruyun

Kilo almanıza neden olan en büyük eksikliklerden birinin uyku olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle tatil zamanlarında, normal rutinlerinizin dışına çıkarak daha az ya da daha fazla uyuyor olabilirsiniz. Normal rutininizi tatil günlerinde yakalamak zor olsa da uyku düzeninizi olabildiğince korumak fit kalmanıza büyük etki edebilir.  

Tatildeyken de çok geç uyumamaya ve çok geç kalkmamaya özen gösterirseniz hem iştahınızı kontrol altında tutabilir hem de uykudan almanız gereken enerjiyi yiyeceklerden alma ihtiyacı duymazsanız.  Gün içinde kendinizi daha enerjik hissetmenizin yanı sıra ruhsal olarak da dengenizi korumanızı sağlayan uyku düzeninizi tatilde de devam ettirerek kendinizi daha hafif ve mutlu hissedebilirsiniz.

 

Yorum Yazın