İslami ölçülere uygun bir tatil yapmak istiyor fakat nerede konaklamak istediğinize karar veremiyor olabilirsiniz. Günümüzde tatil için tercih edilen oteller genellikle muhafazakar bir yaşayış tarzına sahip olan bireylerin beklentilerine cevap veremiyor. Ortak yaşam alanları, ibadethane eksiklikleri ve islami ölçülere uygun olmayan beslenme seçenekleri sebebiyle muhafazakar kesime hitap etmeyen bu oteller, İslami inançlara sahip çoğu insanı tatil fikrinden caydırıyor.

Fakat, günümüzde oldukça talep gören bir konsept olan muhafazakar otellerin sayısı giderek artıyor. Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde örneğine rastlayabileceğiniz bu oteller, İslami şartlara uygun bir tatil yapmak isteyen ailelerin beklentilerini karşılıyor. İbadetlerinizden ve yaşam tarzınızdan ödün vermeden eğlenceli ve dinlendirici bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız muhafazakar otelleri tercih edebilir ve sevdiklerinizle mutlu zamanlar geçirebilirsiniz.

Beklentilerinizi Karşılayacak Bir Otel Seçin

muhafazakar otel 1

Eğer tatilde sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir muhafazakar otel deneyimi yaşamak istiyorsanız ilk olarak gideceğiniz tesisten tam olarak ne beklediğinize karar vermelisiniz. Birçok farklı hizmetle karşınıza çıkacak muhafazakar oteller arasından hem beklentilerinizi karşılayacak hem de keyifli vakit geçirmenize katkı sağlayacak bir otel seçmek iyi bir tatilin önemli adımlarından biri. 

Örneğin, eğer bu tatile ailenizle birlikte çıkmak ve tatil boyunca aynı odada konaklamak istiyorsanız seçeceğiniz otelin aile odası bulunup bulunmadığını kontrol etmelisiniz. Bir diğer yandan, otel odalarının ibadetlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz rahatlık ve genişlikte olması da oldukça önemli. Kadınlar ve erkekler için ayrı tuvalet ve giyinme alanlarının bulunması da muhafazakar otel seçimi yaparken aramanız gereken şartlar arasında sayılabilir. 

Özel Alanlara Sahip Olacağınızdan Emin Olun

muhafazakar otel 3

Muhafazakar bireylerin otel tatillerinden kaçınmasının en büyük nedenlerinden biri şüphesiz ki ortak alanlar. Standart otellerin kadın ve erkekleri buluşturan farklı ortak alanlara sahip olması muhafazakar bireylerin tatilden kaçınmasına neden olabiliyor. Kadın ve erkeklere özel ayrı plaj ve havuzların bulunduğu muhafazakar oteller sadece bu hizmetle bile İslami koşullara uygun bir tatil deneyimi yaşamak için doğru bir tercih olacaktır.

Bunun yanı sıra kendinize ait özel alanlara da sahip olabileceğiniz muhafazakar otellerde çalışanlar da hizmet verdikleri bölgeye göre değişim gösteriyor. Örneğin, erkeklerin havuza girdiği bölümlerde yalnızca erkek görevliler hizmet verirken kadınların havuza girdiği bölgelerde de sadece kadın çalışanlar hizmet veriyor. 

Özel tasarlanmış ibadethaneleri, aktivite alanları ve plajlarıyla islamın belirlediği çizginin dışına çıkmadan tatil yapabileceğiniz muhafazakar oteller, eşsiz bir tatil geçirmeniz için tüm ayrıntılara önem veriyor.

Hijyen Kurallarına Uyan Bir Tesisi Tercih Edin

‘’Temizlik imandan gelir.’’ sözünü eminiz ki birçok insan duymuştur. Temelde İslamın şartlarını yerine getirmek için gerekli olan hijyen, muhafazakar otellerde oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. 

Bu nedenle, eğer içiniz rahat bir şekilde tatil yapmayı diliyorsanız seçtiğiniz otelin hijyen kurallarına uyan bir tesis olmasına özen göstermelisiniz. İbadetlerinizin büyük bir bölümüne etki eden temizlik konusunda sıkıntı yaşamadığınız bir tatil harika zamanlar geçirmenizi sağlayabilir.

İslami Koşullara Uygun Yemek Düzeni Seçin

muhafazakar otel 2

Muhafazakar otellerin ziyaretçilerine sağladığı en büyük avantajlardan biri Helal Gıda Sertifikası’na sahip olmaları. Yalnızca İslami şartlara uygun yiyeceklerin bulunduğu muhafazakar otel mutfaklarında alkollü içecekler ve alkol kullanılarak hazırlanan yemekler de bulunmuyor. Yalnız yurt içi değil yurt dışında yaşayan Müslümanların da sık sık ziyaret ettiği muhafazakar otellerde inanışınıza uygun lezzetli yemekleri içiniz rahat bir şekilde tüketebilirsiniz.

Muhafazakar bir otelde konaklayarak tatil yapmak istiyor fakat nereden başlamanız gerektiğini bilmiyorsanız Holimaxi inceleyebilir ve beklentilerinize uygun bir otel için yerinizi ayırtabilirsiniz.

 

Yorum Yazın