Birçok Avrupa ülkesi arasında geçiş yapmayı mümkün kılan ve seyahat rotasını kişisel tercihlere göre düzenlemeyi sağlayan Interrail, son dönemlerde yoğun ilgi görmektedir. Sevilen program, tren seyahatiyle her şehrin yapılarını ve doğasını doyasıya gezmek için farklı tur seçeneklerini sizlere sunar. Bu fark yaratan seyahat programıyla şehir sayısı ve rotayı isteklerinize göre düzenleyebilir ve benzersiz bir tatil fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Interrail Nedir?

Interrail, Avrupa’nın birçok farklı ülkesini ve şehrini trenle gezmeyi mümkün kılan bir seyahat programıdır. Avrupa Demiryolları İşletmelerine bağlı ülkeler arası seyahat ederken zaman ve duraklar kullanıcılar tarafından belirlenir. Son yıllarda yoğun ilgi gören programın kişisel isteklere göre ayarlanabilir oluşu ve yolculuğun trenle yapılıyor olması bu programı diğerlerinden ayırır. 5 gün ve 1 aylık süre içerisinde seçilen ülkeler arası yolculuk gerçekleştirmek mümkündür. Gezginlerin bu programa yoğun ilgi göstermesindeki nedenlerden bir tanesi de programın ekonomik bir yol olmasıdır. Aynı zamanda süreyi belirlediğinizde Interrail biletinizle dilediğiniz gibi gezebilir ve birbirinden güzel anılar biriktirebilirsiniz. 

Interrail Bilet Türleri 

Interrail bilet türleri seyahat programının uzunluğuna ve bu süre boyunca tren kullanım hakkına bağlı olarak  farklılık gösterir. Flexi bilet türlerinde kullanıcıların belirlediği günlerde seyahat etmek mümkündür. 15:5 Flexi bileti 15 gün içerisinde seçilen 5 gün trenlerde kullanılabilir. 30:7 Flexi bileti 30 günlük seyahatte 7 gün, 30:10 Flexi bileti 30 gün içerisinde 10 gün, 30:15 Flexi bileti de 30 günlük seyahatin seçilen 15 gününde seyahat etmenizi sağlar. Flexi biletlere ek olarak sürekli geçerli olan bilet seçenekleri de mevcuttur. 15 gün, 22 gün ve 1 ay sürekli geçerli bilet seçenekleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Bu biletlerle uygun tren bulduğunuzda dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz. Aynı zamanda tek ülke bileti de bulunur. Bu bilet tek ülke içerisinde gezmek için kullanılır.  

Interrail’in Geçerli Olduğu Ülkeler

Interrail seyahat programı 30 Avrupa ülkesinde geçerlidir. Bu avantajlı programla Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Litvanya,  Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan ülkeleri arasında yolculuk gerçekleştirebilirsiniz. 

Interrail Bileti Nereden Alınır?   

Interrail bileti almak için uygulanabilecek belirli yollar bulunmaktadır. Bununla birlikte bilet alabilmek için pasaport sahibinin bizzat kendisinin işlem yapması gerekiyor. Bu seyahat programına katılmak için TCDD gişelerini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda bileti farklı bir ülkeden almak da mümkün. Rotanızı ve planınızı oluşturmak için gerekli incelemeleri yapabilir ve sizin için ideal olan bilet türünü seçebilirsiniz.  

Yorum Yazın