İstanbul’da günün her saatinde trafik olabiliyor. Bu yüzden havalimanına giderek yapacağınız seyahatlerde tatsız bir durum yaşamamak için yola çıkış saatinizi ve rotanızı önceden belirlemekte fayda var. Bu nedenle sizin için Atatürk Havalimanı’na gidiş yollarını ve araç alternatiflerini sıraladık.

Avrupa Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Arabayla Nasıl Gidilir?

Havalimanına 25 kilometre uzaklıkta olan Beşiktaş’ta olduğunuzu varsayalım. Arabanızla ‘trafiksiz’ bir günde Atatürk Havalimanı’na varma süreniz yaklaşık 40 dakika olacaktır. Varın trafik olacak zamanı siz düşünün…

Avrupa Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Metro İle Nasıl Gidilir?

Trafikte kalma ihtimalinizi yok etmek istiyorsanız metroyu tercih edebilirsiniz. Bunun için de Yenikapı- Atatürk Havaalanı Metrosu’nu kullanmanız gerekiyor. Bu metro hattı Yenikapı’dan başlayarak Atatürk Havalimanı’nın içine kadar giden bir güzergaha sahip. Yenikapı’da binmek yerine Zincirlikuyu-Avcılar Metro Hattı’nı kullanabilir, Ataköy-Şirinevler Durağı’nda inerek buradan geçiş yapabilirsiniz.

Avrupa Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Otobüs İle Nasıl Gidilir?

Uçağınıza, otobüsle gitmek isterseniz TH-1 TAKSİM- ATATÜRK HAVALİMANI hattını veya YH-1 YENİKAPI İDO- ATATÜRK HAVALİMANI hattını takip eden otobüslere binmeniz gerekiyor.

Avrupa Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Havabus/Havataş İle Nasıl Gidilir?

Geçmişte Havataş adıyla bilinen Havabus Shuttle ile Atatürk Havalimanı’na gitmek isterseniz, belirli noktalardan nakit ücret karşılığı bu araçlara binebilirsiniz. Kalkış noktaları ise şu şekilde;

  • Havabus Taksim: 

Kalkış noktası: Divan Otel Karşısı, Point Otel önü

Ücreti: 12 TL

  • Havabus Yenikapı 

Kalkış noktası: Yenikapı İDO İskelesi 1. İskele önü

Ücreti: 6 TL

Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Arabayla Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na gitmek için ise Anadolu tarafının merkezi olarak sayılabilecek olan Kadıköy’de olduğunuzu düşünelim. Trafiksiz bir günde Kadıköy’den havalimanına varış süreniz en az 1 saat sürecektir. Avrasya Tüneli’nden geçerseniz yaklaşık 30 kilometre, köprüden geçerseniz de 34 kilometrelik bir mesafeniz var.

Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Metro, Metrobüs ve Marmaray İle Nasıl Gidilir?

Kadıköy’den havalimanına en pratik ulaşım seçeneği önce Marmaray’a binip sonra da metroya aktarma yapmak olacaktır. Üsküdar veya Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray ile Yenikapı’ya geçerek, Avrupa Yakası’ndan ulaşım kısmına geçmiş olacak, yani Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’na aktarma yapacaksınız.

Ayrılık Çeşmesi durağına ulaşmak için ise Metrobüs veya Kadıköy-Kartal Metro Hattı’nı kullanabilirsiniz. Ayrıca farklı bir seçenek olarakta, Söğütlüçeşme-Avcılar Metrobüs Hattı ile Avrupa Yakası’na geçebilir, Ataköy-Şirinevler durağından Yenikapı-Atatürk Havaalanı Metrosu’na aktarma yapabilirsiniz.

Anadolu Yakası’ndan Atatürk Havalimanı’na Havabus İle Nasıl Gidilir?

Anadolu Yakası’nda yer alan herhangi bir duraktan Atatürk Havaalanı’na direkt Havabus servisi bulunmuyor. O nedenle önceki seçeneklerden birisini kullanarak Avrupa Yakası’na geçmelisiniz.

Yorum Yazın