Boğaz’da akşam yemeği yemek için tercih edebileceğiniz pek çok nezih mekân bulunuyor. Özellikle hem lezzetli yemekleri bulunan, hem de gösterişli bir yerde yemek yemek istiyorsanız tercihinizi aşağıdaki restoranlardan birinden yana kullanabilirsiniz. İşte boğazda yemek için düşünebileceğiniz en ünlü restoranlar:

Chilai Bebek

Dünya mutfağının en ünlü lezzetlerine sahip olan bu mekan, kalitesi ile ses getirmeyi başaran mekanlardan biridir. Bebek semtinin eski adı mekan ismi olarak seçilmiştir. Hareketli gece hayatının en çok tercih edilenlerinden biri halinde olan Chilia, özellikle yemek konusunda lüks bir seçim yapmak isteyenlerin karşısına çıkıyor. Zengin menüsünden seçilen yemekleri ile akşam yemeğini burada yemeyi tercih edebilir, bar, sushi bar gibi seçeneklerle keyifli bir zaman dilimi geçirebilirsiniz.

Del Mare Ristorante

Boğaz manzarasının en iyi görüldüğü yerlerden biri olan bu restoran, deniz ürünleri ile ünlüdür. Sakin bir akşam yemeği yemek isteyenlerin tercih ettiği bu mekân gösterişli yapısı ve lükse yoğunlaşan içeriğiyle dikkat çekiyor. Aileniz veya arkadaşlarınızla birlikte huzurlu bir akşam yemeği yiyebilir ve boğazın eşsiz manzarasını izlemeye koyulabilirsiniz. Zengin bir menüye sahip olan bu mekân, hareketli yapısıyla eğlenceli bir gece yaşamanıza neden olacaktır.

Yıldız Hisar

Muhteşem manzaraya sahip olan restoranlardan biri olan Yıldız Hisar, Rumeli hisarının en ünlü restoranlarından biri olma özelliği taşıyor. Akşam yemekleri için tercih edilebilecek doğru adreslerden biri olan bu restoran aynı zamanda nişan, düğün, etkinlik gibi her türlü organizasyon için tercih edilebilecek mekanlardan biridir. Özellikle Boğazın en iyi halini izlemek için ideal yerlerden biri olan Yıldız Hisar’ın zengin menüsü eşliğinde akşam yemeği yiyebilir ve akşamın en iyi saatlerini burada geçirebilirsiniz.

Banyan

Asya yemeklerini tatmanın en iyi adreslerinden biri olan Banyan, özgün bir mutfağa sahiptir. Özellikle bugüne kadar tatmadığınız lezzetleri deneyimlemek isterseniz tercihinizi bu adresten yana kullanabilirsiniz. Asya’nın en ünlü lezzetlerini eşsiz doğa manzarası eşliğinde tadabilme şansı burada doğacaktır.

Kış aylarında daha çok cezbedici bir hale gelen bu restoran rahatlık ve lüksü önemseyen misafirlerin tercihi halindedir. Ortaköy’de iskele yanında bulunan bu restoran merkezi bir konuma sahip olduğundan dolayı kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir.

Sardunya

Lezzetli tarifleri ve taze balıkları ile yoğun bir ziyaretçi kitlesine sahip olan bu restoran, farklı lezzetlere ulaşmak için takipte kalmanız gereken bir seçenektir. Boğaz manzaralı restoranlar arasında en çok tercih edilen Sardunya, İstanbul manzarasını en iyi şekilde görmenize aracılık yapacak. Samimi ve sıcak bir dekorasyona sahip olan mekân bu nedenle adeta evinizde gibi hissetmenize neden olacak.

Mangerie

Öğlen ve akşam yemekleri ile ünlü olan bu mekân, zengin bir yemek seçeneği sunuyor. Boğaz’ın karşısında yemek yeme fırsatı ortaya çıkaran mekânda ayrıca zengin sayıda şarap seçeneği bulunuyor. Samimi ve sıcak bir yapıya sahip olan mekân merkezi bir konumda bulunduğundan dolayı buraya ulaşım kolay bir şekilde sağlanabilir. Ailenizle birlikte hoş birkaç saat geçirmenize neden olacak Mangerie, Cevdet Paşa caddesinde yer alıyor.

Limani Restoran

Akşam yemeğinde balık yemek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bu mekan bölgenin en ünlü balık restoranlarından biridir. Zengin ve lezzetli bir menüye sahip olduğundan dolayı balık severlerin ilgi odağı olan yerlerden biri haline gelmiştir.

Lezzetli menüsünün yanı sıra boğazı en iyi şekilde seyretmenize yol açacak bir manzaraya sahiptir. Burada aileniz veya dostlarınızla birlikte akıllarda yer edecek bir akşam geçirmeyi düşünebilirsiniz. Özellikle konumundan dolayı sürekli olarak ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer haline gelecektir.

Fuat Paşa Yalısı

Yalı içinde yer alan bu restoran, Maslak’a yaklaşık olarak 10 dakikalık uzaklıkta bulunuyor. Boğaz’ın eşsiz manzarasını izlemek için ideal noktalardan biri olan Fuat Paşa Yalısı, Dünya mutfağından önemli lezzetlere ev sahipliği yapar.

Başta Türk olmak üzere, İtalyan ve Fransız mutfağının önemli lezzetlerini bu restoranın menüsünde rahatlıkla bulabilirsiniz. Mimarisiyle dikkat çekici bir yerde olan bu restoran ayrıca pek çok dizi ve film çekiminde tercih edildi. Sarıyer’de bulunan restoran denize sıfır konumu ile dikkatleri üzerine topluyor.

A’ija

Akdeniz mutfağının en iyilerinin görülebileceği bu mekan denize sıfır bir restorandır. İstanbul boğazında restoranlar arasında popüler bir yere sahip olan A’ija, özellikle kahvaltı ve akşam yemekleri için idealdir. Günlük olarak 7’den 10’a kadar zengin bir kahvaltı sunan bu adres ayrıca her Pazar 15’e kadar brunch sunuyor. Manzarası da çok büyük bir artı olan bu restoran Kanlıca’da bulunuyor. Zengin sayıda yemek seçeneği ile boğaza karşı eşsiz bir yemek deneyimini bu restoran sayesinde elde edebilirsiniz.

Feriye

Boğazın dikkat çeken restoranlarından biri olan Feriye’nin 20 yılı aşkın bir geçmişi bulunuyor. Özellikle 2000’li yılların ortasında popülerleşen bu restoran sahip olduğu zengin menüsü ve lezzetli yemekleri ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Osmanlı mutfağından örneklerin görülebileceği bu restoran 300 kişilik bir kapasiteye sahip durumdadır. Restoranın en çok beğenilen yemekleri arasında kuzu kuş gömü, zeytinyağlı yemekler, safranlı kalkan balığı yer alıyor. Ünlülerinde sıklıkla ziyaret ettiği bu restoran denize sıfır olması nedeniyle sıklıkla tercih ediliyor.

Bebek Balıkçısı

En ünlü balıkçılar arasında yer alan Bebek Balıkçısı 1998 yılında açılmıştır. Kurulduğu ilk günlerden bu yana sahip olduğu zengin sayıda deniz mahsulü seçeneği ile aranılan restoranlardan biri haline gelmiştir. Denize sıfır bir konuma sahip olan restoranın ayrıca oldukça beğenilen terası da bulunuyor.

Boğazı izlemek için en doğru noktalardan biri olarak gösterilen bu adreste yemeğinizi yediğiniz sırada ayrıca klasik müzik çalıyor. Her gün 24’e kadar açık olan bu restoranın müdavimleri arasında ünlülerde bulunuyor. Restoranın en ünlü yemekleri arasında ise tuzda balık var.

Park Fora

Boğazda restoranlar arasında en ünlülerinden biri olan Park Fora 1997 yılında açıldı. İş dünyasından ünlüleri ağırlayan bu restoran, şık tasarımı ve zengin menüsü ile başarılı mekanlardan birisi olarak gösteriliyor. Yazlık bölümü 150 kişiyi ağırlayabilen bu restoranın kışlık bölümü ise 180 kişi için uygundur.

Denize sıfır bir konuma sahip olan bu restoran özellikle deniz ürünleri ile ünü yakalamış durumdadır. Birbirinden leziz ürünlere sahip olan restoran boğazda ziyaret etmek için uygun mekanlardan biri. Bu mekanda aileniz veya dostlarınızla boğaz manzarası eşliğinde yemek yemeyi düşünebilirsiniz. Gece 24’e kadar açık olan restoran Beşiktaş’ta yer alıyor.

İskele Restoran

Uzun bir geçmişe sahip olan İskele Restoran, boğaz manzarası eşliğinde yemek yemek isteyenler için en doğru tercihlerden biri. Boğazın en iyi halinin görülebileceği bu restoran genel olarak deniz mahsullerini bulunduruyor. Özellikle kalkan, levrek ve meze çeşitleri ile büyük bir beğeni topluyor.

Her gün saat 12’de açılan restoran gece 24’e kadar hizmet vermeye devam ediyor. Akşam yemeğini daha çok sessiz ve huzurlu bir yerde yemek isteyenler için önerilen seçenekler arasında bulunur. Zengin içeriğe sahip olan bir menüsü olduğundan dolayı seçim yapmak biraz zor bir hale gelebilir.

Yorum Yazın