İstanbul’da kahvaltı yapmak için ziyaret edebileceğiniz çok sayıda kaliteli mekan bulunuyor. Özellikle kahvaltı konusunda daha memnun kalacağınız bir sonuç görmek isterseniz tercihinizi aşağıdaki mekanlardan birinden yana kullanabilirsiniz.

İşte İstanbul’un en gözde kahvaltı mekanları:

Kuleli Yakamoz

Eşsiz bir manzaraya sahip olan bu mekan, İstanbul’da kahvaltı konusunda en çok tercih edilen mekanların başını çekiyor. Zengin bir menüye sahip olan mekan denize sıfır konumunda bulunduğundan dolayı oldukça hoş bir manzara eşliğinde kahvaltı yapma fırsatı elde edebilirsiniz. Samimi ve sıcak bir ortama sahip olan Kuleli Yakamoz, ayrıca hafta sonları da açık büfe kahvaltı imkanı veren mekanlardan biri olmaktadır.

Bu kahvaltı türüne 85 liralık kişi başı ödeme üzerinden ulaşabilir ve zengin sayıda seçenek üzerinden kahvaltı yapma imkanı yaratabilirsiniz. Benzersiz manzarası ve sakin yapısı ile huzurlu bir kahvaltı yapmak isteyenlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biri olmaktadır.

Feriye Sarayı

Denize sıfır bir konumda bulunan Feriye sarayı, muhteşem manzarası ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kız kulesini ve Ortaköy camisini gören manzaraya sahip olan bu mekan, hem kışın hem de yazın oldukça kalabalık noktalardan biridir. Kahvaltı yapmak için ideal noktalardan biri olarak ön plana çıkan bu adres, özellikle serpme kahvaltıları ile ünlüdür.

Hafta içi ve hafta sonu serpme kahvaltı imkanı sunan bu adreste kişi başı 90 liranın ödenmesi yeterli olacaktır. Farklı bir ambiyansı bulunan bu adresin eşsiz konumu ve zengin menüsü ile oldukça iyi bir zaman aralığı geçirebilirsiniz. Mekanın Çırağan caddesi Beşiktaş’ta bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Çınaraltı Kahvaltı Salonu

Anadolu yakasında bulunan bu kahvaltı salonu, özellikle hesaplı bir kahvaltı yapmak isteyenler için idealdir. Geniş bir ziyaretçi kitlesine sahip olan bu kahvaltı salonunda, kahvaltınızı İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde yapma fırsatı elde edebilirsiniz. Boğaz manzarası ve çınar ağaçlarının hemen gölgesinde kahvaltı yapabilirsiniz.

Samimi bir yapıya sahip olan bu adreste kendinizi evinizde gibi hissetmeniz olasıdır. Kahvaltıyı bu adreste yapabildiğiniz gibi ayrıca kahvaltı için yiyecekleri dışarıdan getirebilme gibi bir imkanda sunulmuş durumdadır.

Big Chefs Tarabya

İstanbul kahvaltıcıları arasında en popülerlerinden biri olan bu mekan, sıcak bir mekanda kahvaltı yapma imkanı veriyor. Konforlu dekorasyonu ve zengin menüsü ile kahvaltı yapmak için en uygun adreslerden biri olan bu mekan, aynı zamanda denize sıfır bir konuma sahiptir.

Mekanda kahvaltı servisi hafta içi 12’de sona ererken, hafta sonu ise 15’e kadar devam ediyor. Mekan tarafından sunulan kahvaltı tipleri arasında serpme, Anadolu, aceleci, tatlı, pişili gibi türler yer alıyor. Geniş bir seçenek görmek isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen bu mekanda aranılan türe ulaşmak ise son derece kolay bir hale gelmektedir.

Şazeli

Yemyeşil bir bahçeye sahip olan Şazeli, aynı zamanda denize sıfır bir konumda bulunur. İstanbul’un en ünlü kahvaltı mekanları arasında sayılan Şazeli, samimi ve sıcak bir ortam içinde kahvaltı yapmaya imkan tanıyan adreslerden biri durumundadır. Özellikle dillere destan serpme kahvaltısı bu adresin en ünlü lezzetlerinden biridir.

Bunun yanında mekanın en çok beğenilen lezzetleri arasında kavurmalı yumurta, sucuklu yumurta seçenekleri yer alıyor. Merkezi bir yerde bulunduğundan dolayı bu mekana ulaşımda basit bir şekilde yapılabilir. Florya’nın gözde mekanları arasında ön plana çıkan bu adres ayrıca bütçe dostu bir yapıya sahip olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilen seçeneklerden biri olmuş durumdadır.

Kaşıbeyaz Bosphorus

İstanbul Avrupa yakası kahvaltı mekanları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan bu mekanı ön plana çıkaran bazı durumlar bulunuyor. Özellikle denize sıfır bir konumunun bulunması, samimi bir ortam sunması, zengin içerikli bir menüye sahip olması mekanın diğer seçeneklere nazaran daha revaçta olmasına neden oluyor.

Bol malzemeli menemen çeşitlerinden, Antep yöresine özel lezzetlere, ev yapımı gözlemelerden, serpme kahvaltı çeşitlerine kadar kahvaltı konusunda arayacağınız her türlü detaya sahip durumdadır. Bunun yanında mekanda açık büfe kahvaltı yapma imkanı da bulunur. Açık büfe kahvaltı tipi ise sabah saat 9’da başlarken, öğlen 13’e kadar devam ediyor. Açık büfe için kişi başı 75 TL ödemek gerekir. 0 ile 6 yaş arası çocuklar için ücret alınmazken, 6 ile 9 yaş arası çocuklardan ise yarı oranında ücret alınır.

Ayrıca mekan sahip olduğu oyun alanları sayesinde çocuklarında keyifli bir vakit geçirmesine neden oluyor. Çocukların sıkılmadan zaman geçirmesi için her şeyin detaylı bir şekilde düşünüldüğü bu mekanda müzikli eğitici türden kitaplar, hobi enstrümanları, tüneller, kaydıraklar gibi pek çok oyuncak yer alıyor. Yeniköy mahallesinde bulunan mekan Sarıyer’de yer alıyor.

Mihrabat Korusu

İstanbul’da köy kahvaltısı yapmak için en iyi yerlerden biri olan Mihrabat Korosu, doğa ile iç içe kahvaltı yapmak isteyenler için ideal noktalardan biridir. Ayrıca ormanın içinde yer alan bu adres, 3 kmlik bir yürüyüş parkuruna sahiptir. Hafta içi ve hafta sonu serpme kahvaltı sunulan bu mekanı ön plana çıkaran durumlar ise sahip olduğu eliz manzara ve zengin menüdür. Mekanda sahanda sucuk ve yumurta, ev yapımı reçeller, peynir çeşitleri, zeytin çeşitleri, börek, poğaça, söğüş tabağı gibi pek çok farklı seçenek sunuluyor.

Sınırsız çay verilen serpme kahvaltılara kişi başı 62 TL ödenmesi yeterlidir. 0 ile 6 yaş arası çocuklar için ücret alınmazken, 6 yaşından büyük çocuklar için aynı ücret geçerlidir. Mekanda ayrıca çocuklar için oyun alanları da bulunuyor. Bebeklerinde düşünüldüğü mekanda ayrıca bebek bakım alanı da yer alıyor. BU şekilde çocukların sorunsuz bir şekilde mekanda sıkılmadan tutulması söz konusu bir hale gelmiş olacaktır.

Munis Moda Kahvaltı Salonu

Anadolu yakasındaki kahvaltı salonları arasında yer alan Munis Moda, samimi ve sıcak bir dekorasyona sahip durumdadır. Küçük ve sevimli bir mekan olan Munis Modada, iki kişilik serpme kahvaltı için 62 TL ödeniyor. Mekanda ev yapımı reçel, fıstık ezmesi gibi seçeneklerin görülmesi mümkün olurken, ayrıca kahvaltılık pek çok ürünle daha zengin bir kahvaltı vaat ediliyor.

Aile ile birlikte hesaplı bir kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek bu mekan evinizde hissetmenize neden olacaktır. Bu tarz bir yer arayışında bulunuyorsanız tercihinizi Kadıköy’ün en çok ziyaret edilen kahvaltı salonlarından biri olan Munis Moda’dan yana kullanabilirsiniz.

Yeniköy Emek Kafe

1965 yılından beri hizmet vermeye devam eden bu kafe, bölgenin en çok tanınan kafelerinden biri olmuş durumdadır. Denize sıfır bir konumu bulunan kafe, nostaljik ambiyansı ve zevkli tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Serpme kahvaltı için kişi başı belirlenen fiyat 22 TL olurken, mekanın kıymalı gül böreğinin bir hayli meşhur olduğunu belirtmek gerekiyor.

Samimi bir ortam içinde kahvaltı yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bu mekan merkezi bir yerde bulunduğundan dolayı ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadan mekanı tercih edebilirsiniz. Özellikle aile ile birlikte daha hesaplı bir kahvaltı yapmak için ideal noktalardan biri olarak ön plana çıktığını belirtmek doğru olacaktır.

Yorum Yazın