Pandemiyle birlikte popüler hale gelen karavan tatili, farklı bir seyahat planı yapmak isteyenler için harika alternatifler arasında! Karavan tatili, özgür ruhlu gezginlerin oldukça keyif aldığı tatil stilidir. İzole bir ortamda, kalabalıktan uzak, yalnızca sevdiklerinizin olduğu bir tatil hayal ediyorsanız karavan tatili tam size göre!

Karavan tatili hakkında daha fazla bilgi almak için Karavan Tatili yazımızı okuyabilirsiniz. Bu yazımızda karavan tatiline çıkmadan önce yapılması gerekenler hakkında bilgi vereceğiz.

karavan 21- İhtiyaç Listesi Çıkarın

Karavanla seyahat ederken evinizdeki konforu yaşamak ve herhangi bir problemle karşı karşıya kalmamak için bir ihtiyaç listesi çıkarmanız sizleri rahatlatacaktır. Karavan tatiliniz boyunca A’dan Z’ye ihtiyacınız olabilecek her türlü malzemeyi düşünüp araştırdıktan sonra bunları listeleyin.

Olumsuz hava koşullarına karşı; yanınıza; battaniye, kalın hırka, yağmurluk, su geçirmez çizme gibi eşyalar almanızda fayda var. Bunlar dışında karavanınızın mutfağında eksik olan malzemeleri tespit edin ve eksiklerinizi tamamlayın. Herhangi bir yaralanma durumuyla karşı karşıya kalmanız durumunda acil müdahale için gerekli olan bir ilkyardım çantası hazırlamayı unutmayın.

Yol boyunca ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz diğer malzemeleri de bu listeye ekleyerek yola çıkmadan önce bu eksikleri tamamlayın.

2- Karavan Bakımı

karavan 1

Karavan yolculuğunuzu güvenli bir şekilde geçirmek için, yola çıkmadan önce karavanınızın bakımını yaptırmanız önemli hususlar arasında yer alıyor. Yolda lastiğinizin patlama ihtimaline karşı yanınıza yedek lastik almayı unutmayın. Karavanınızın içine, kolayca erişebileceğiniz bir yere yangın tüpü yerleştirin. Elektrik ve su ihtiyacınız için gerekli depolamayı ve teçhizat ayarlarını yapmayı da unutmamalısınız. Elektrik adına herhangi bir problemle karşılaşmamak adına karavanınıza bir jeneratör alabilir veya kiralayabilirsiniz.

3- Güvenlik Önlemi

Karavanla yolculuk oldukça keyifli olsa da bazı yollar pekte tekin olmayabiliyor. Tekin olmadığını hissettiğiniz yerlerde konaklamamanızı tavsiye ederiz. Seyahatiniz sırasında herhangi bir aksilikle karşı karşıya kalmanız durumunda sizleri koruyabilecek ve can güvenliğinizi sağlayacak bazı ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu bağlamda karavanınızda kolayca ulaşabileceğiniz bir yere biber gazı yerleştirebilirsiniz.

Böcek ve sinek ısırıklarından korunmak için yanınıza böcek ilacı almayı da unutmayın. Ayrıca kaybolma riskini karşı yanınızda pusula taşımanızı öneririz.

4- Kamp Ekipmanları ve Bisiklet

karavan

Engebeli veya kayalık tepelere karavanla ulaşmak bazen imkânsız olabiliyor. Böyle durumlarda mağdur olmamak adına, karavanınıza kamp malzemeleri eklemenizi öneririz.  Uyku tulumu, kamp çadırı, fener gibi ekipmanlar yolculuğunuz sırasında sizlere eşlik ederek bir maceranın içinden başka bir maceraya atılmanızı sağlayacaktır. Bizce kulağa oldukça keyifli geliyor!

Ek olarak; karavanınızla ulaşamadığınız yerler olacaktır, böyle bir durumda eğer karavanınızda yer varsa yanınıza bir bisiklet almak sizlere fayda sağlayacaktır.

 

Yorum Yazın