Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Kıbrıs midelere de bayram sevinci yaşatıyor. Kıbrıs’ta ne meşhur diye merak edenler ve rotasını bu destinasyona çevirenler anlatılan tarihi hikâyeler ile özel karışımlar halinde hazırlanan kıymanın gömleğe sarılması ile hazırlanan ve odun ateşinde pişen görüntüsüne hayran kalacaklar. 

Çok kültürlü yapıdan etkilenmiş ve farklı lezzetler ile harmanlanmış olan Kıbrıs bu yemeklere kendi damak tadını da katmayı başarmış. Mısır, Yunanistan, İngiltere ve Türkiye esintileri olan mutfağında sizleri leziz yemekler ile karşılıyor. 

Kıbrıs köftesi, dünyaya açılan lezzeti ile peksimet, koyun ve keçi kıymasının tercih edilmesi ile hazırlanan şeftali kebabı, Kıbrıs’ın sevilen yemeklerinden olan Molehiya, misafir ağırlama geleneği olarak ikram edilen ceviz macunu sizleri kendine âşık edecek.

Hürdeniz ile Benliğinizi Mutlu Edin

Kıbrıs’ın denize açılan kapısı olarak ifade edilen Hürdeniz Kıbrıs’ın en iyi restoranları arasında yer alıyor. Adanın balık markası konumunda olan Hürdeniz zengin menüsü ile ismiyle müsemma sizleri hür bırakıyor.

Girne’de kale arkasında bulunan bu restoran lezzetleri ile müptelası olacağınız mekânlardan biri. Şık dizaynı ve zengin menüsü ile arkadaşlarınız, aileniz ile uğrak noktanız olacak. Akdeniz’in maviliklerinden tutulmuş olan zengin balık çeşidi ile sizler de midenize bayram ettirebilirsiniz.

bellapis

Bellapais Manastırı’nda Manzaraya Karşı Kahvenizi Yudumlayın

Kıbrıs manzarasını ayaklarınızın altına serecek olan Bellapais Manastırı’nda közde kahve denediniz mi? 1158 ve 1205 yılları arasında inşa edilmiş olan bu manastır Kuzey Sahillerinin tamamına hükmedebilen bir görüşe sahip.

Gotik tarzında inşa edilen bu yapı bugün konser salonu olarak da kullanılıyor. Savaş yıllarında kurşunlanan bu yapı halen o dönemin izlerini taşıyor. Beşparmak Dağları eteğinde kurulan bu manastır Yakın Doğu’da gotik tarzın yaşayan en önemli örneğidir. Kapı ve ön avlu ile başlayan kısmının yanı sıra ortasında çevresi revaklı olan bir avlu yer almaktadır. 

Gotik taş işçiliğinin başarılı örneklerinden olan Bellapais Manastırı, adını Bellapais Köyünden alıyor. Girne’ye sadece 10 dakika mesafede bulunan bu köyün adı “Güzel Ülke” anlamına geliyor. Bir kahve yudumlayarak sizler de bu güzel ülkenin manzarasına kendinizi bırakabilirsiniz.

 

Kıbrıs atıştırmalıkları, yemekleri ve kahve durağından bahsettikten sonra sizlere derin bir nefes aldırmak için Girne Limanı’nı tavsiye ediyoruz. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile Kıbrıs’ı ayaklarınıza seren bu liman harnup ve tuz ambarı olarak kullanılmaktaydı. 

Geçmiş dönemlerde liman gümrük binası ve dalgakıran olarak kullanılan bu alanda günümüzde marina işletmesi bulunmaktadır. Yakınlarında hizmet veren pek çok cafe ve restoran yer alır. 

Girne Kalesi’ne yakın bir konumda yer alması sebebiyle bölgeye gelen turistler tarafından uğrak noktalardan biri haline gelmiştir. Marinayı gezerken aynı zamanda Girne Kalesi’ni de görme imkânı elde edebilirsiniz. 

Taverna ve restoranlar taşıdığı tarihi izler ile eski evleri gölgede bırakarak yaz aylarında rengârenk balıkçı tekneleri ile süsleniyor. Kıbrıs’a özgü yemekler sunan bu mekân dünya mutfağından her çeşit yemeği bulabileceğiniz ve her damak zevkine hitap eden eşsiz bir menü sunuyor. 

Dostlarınız ile gün batımını seyrederken, Akdeniz’in ılıman rüzgârına karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Unutmayın; Bellapais Manastırı’nda içilecek bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Bu mekânlar ile hem mideniz hem de gözleriniz adeta bir şölen yaşayacak.

Holimax tarafından sunulan konaklama fırsatları sizler için konforlu bir tercih olurken aynı zamanda bölgenin lezzetlerine de bu mekânlardan ulaşabilirsiniz. Eğlence merkezleri, zengin menüsü, bar ve cafeleri ile her bütçeye hitap eden bu mekânlara Holimax üzerinden erişebilirsiniz.